Έξι τρόποι για να τα αντιμετωπίσετε εάν αισθάνεστε καταβεβλημένοι στο κολέγιο

2
Έξι τρόποι για να τα αντιμετωπίσετε εάν αισθάνεστε καταβεβλημένοι στο κολέγιο
Έξι τρόποι για να τα αντιμετωπίσετε εάν αισθάνεστε καταβεβλημένοι στο κολέγιο

Alex_Po / Shutterstock.com

Οι αλλαγές που έρχονται με τη μετάβαση στη ζωή στο κολέγιο, ειδικά κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους, επηρεάζουν τον καθένα διαφορετικά. Είτε παίρνετε 12 ώρες πίστωσης είτε 18, εργάζεστε 20 ώρες την εβδομάδα είτε καθόλου, μπορεί να καταλήξετε να αισθάνεστε συγκλονισμένοι. Είστε περιτριγυρισμένοι από άγνωστα πρόσωπα, νέα μέρη και μπορεί να είστε μακριά από την άνεση του σπιτιού. Κάποια νοσταλγία και άγχος είναι φυσιολογικά, αλλά αν νιώθετε εξασθένηση και έλλειψη κινήτρων ή εάν οι βαθμοί σας αρχίσουν να πέφτουν και διαπιστώσετε ότι δεν μπορείτε να συνεχίσετε, μπορεί να υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα.

Ευτυχώς, εάν αισθάνεστε καταβεβλημένοι με οποιονδήποτε τρόπο, υπάρχουν βήματα που μπορείτε να κάνετε για να ανακουφίσετε το άγχος σας. Τούτου λεχθέντος, εάν είστε συγκλονισμένοι σε σημείο που έχετε σκέψεις αυτοκτονίας ή αυτοτραυματισμού, μπορείτε να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό ψυχικής υγείας στο 1-800-273-TALK (8225) ανά πάσα στιγμή.

Τρόποι για να το αντιμετωπίσετε εάν αισθάνεστε καταπονημένοι:

1. Στηριχτείτε σε άλλους για υποστήριξη. Οι φίλοι, η οικογένεια και οι ειδικοί ψυχικής υγείας (σύμβουλοι, θεραπευτές, κλινικοί κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχίατροι) είναι όλοι οι εξαιρετικοί πόροι στους οποίους μπορείτε να απευθυνθείτε όταν είστε αγχωμένοι. Μπορούν να προσφέρουν ένα αυτί που ακούει, να καθησυχάζει και να σας βοηθήσει να βρείτε λύσεις. Όταν εν μέσω ενός αγχωτικού γεγονότος, τείνουμε να ξεχνάμε ότι οι άλλοι δεν ξέρουν τι συμβαίνει στο μυαλό μας μέχρι να επικοινωνήσουμε ουσιαστικά μαζί τους. Μόλις το εκμυστηρευτείς, ακόμα κι αν είναι δύσκολο να παραδεχτείς την αδυναμία σου, οι άλλοι είναι συνήθως πρόθυμοι να σε βοηθήσουν να σε υποστηρίξουν. Εάν επιλέξετε να δείτε έναν αδειούχο επαγγελματία, καλέστε την ασφαλιστική σας εταιρεία εκ των προτέρων για να καθορίσετε το κόστος για εσάς.

2. Αλλάξτε το φόρτο της τάξης σας. Σκεφτείτε με τι ακριβώς παλεύετε. Είστε συγκλονισμένοι με τον όγκο της εργασίας στις τάξεις σας; Είναι το πρόγραμμά σας που σας αγχώνει; Εγγραφήκατε σε ένα μάθημα που δεν είναι κατάλληλο για το ακαδημαϊκό σας επίπεδο; Εάν είναι δυνατόν, κάντε αλλαγές στο φόρτο της τάξης σας ή στο πρόγραμμα για να μειώσετε το άγχος σας. μπορείτε συνήθως να εγκαταλείψετε ένα μάθημα εντός των πρώτων δύο εβδομάδων του εξαμήνου χωρίς να χάσετε χρήματα ή να λάβετε βαθμολογία στο αντίγραφό σας. Εάν είναι πολύ μακριά στο εξάμηνο για να κάνετε αλλαγές στην τάξη χωρίς αρνητικό βαθμό στο αρχείο σας, εξετάστε προσεκτικά τις επιλογές σας. Ρωτήστε εάν μπορείτε να πάρετε την επιτυχία/αποτυχία της τάξης και θυμηθείτε ποια προγράμματα μαθημάτων λειτουργούν καλύτερα για εσάς για τα επόμενα εξάμηνα.

3. Χρησιμοποιήστε τους πόρους της πανεπιστημιούπολης. Εάν δυσκολεύεστε σε ένα συγκεκριμένο μάθημα, μπορεί να πληροίτε τις προϋποθέσεις για δωρεάν μαθήματα διδασκαλίας (πολλά κολέγια τα προσφέρουν). Εάν δεν σας ενδιαφέρει η ατομική διδασκαλία, εξετάστε το ενδεχόμενο να επισκεφτείτε το κέντρο γραφής της πανεπιστημιούπολης ή το κέντρο μαθηματικών. Οι φοιτητές (και μερικές φορές καθηγητές) μπορεί να είναι διαθέσιμοι για να σας βοηθήσουν με δοκίμια και εργασίες. Αν δεν είναι κάποια τάξη που σας έχει απογοητεύσει, πολλά σχολεία προσφέρουν συμβουλευτικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες για να σας βοηθήσουν σε καταστάσεις που προκαλούν πλήρη καταπόνηση των μαθητών. Εάν δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε, μεταβείτε στην τοποθεσία των υπηρεσιών υγείας της πανεπιστημιούπολης σας και ενημερώστε τους για το τι περνάτε. Δεν είστε ο πρώτος (ή ο τελευταίος) μαθητής που αισθάνθηκε ποτέ έτσι.

4. Σχεδιάστε εκ των προτέρων. Αν πανικοβάλλεστε για το πώς θα ολοκληρώσετε τις εργασίες σας και θα ανταποκριθείτε σε όλες τις δεσμεύσεις σας, μπορεί να σας βοηθήσει να γράψετε τα πάντα. Ναι, φαίνεται σαν περισσότερη δουλειά αυτή τη στιγμή, αλλά όταν έχετε μια συγκεκριμένη λίστα με τις υποχρεώσεις σας, είναι πιο εύκολο να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα που θα σας βοηθήσει να κάνετε τα πάντα στην ώρα τους—και μπορείτε να θέσετε προτεραιότητες σε ό,τι είναι σημαντικό. Εάν το ήμισυ του άγχους σας προέρχεται από το γεγονός ότι μπορεί να μην καταφέρετε να ολοκληρώσετε μια εργασία και να πάτε σε έναν ενδοσχολικό αγώνα ποδοσφαίρου, τότε μπορείτε να επιλέξετε να παραλείψετε το παιχνίδι. Η οργάνωση, η δημιουργία λιστών υποχρεώσεων και η δημιουργία χρονοδιαγραμμάτων θα σας βοηθήσουν μόνο.

5. Κάντε ένα διάλειμμα. Μερικές φορές ο εγκέφαλός σας χρειάζεται απλώς ένα διάλειμμα. Θα μπορούσατε να αφιερώσετε μια ώρα για να ασκηθείτε, να κάνετε μια βόλτα και να απολαύσετε τη φύση, να πιείτε ένα φλιτζάνι καφέ με φίλους, να πάρετε έναν υπνάκο ή να κάνετε ζώνη μπροστά στο Netflix. Οτιδήποτε μπορείτε να κάνετε για να ανανεωθείτε, με την προϋπόθεση ότι θα επιστρέψετε στη δουλειά μετά, θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τα συναισθήματα του στρες και του άγχους. Τούτου λεχθέντος, είναι πολύ εύκολο να δικαιολογήσετε την αναβλητικότητα εάν την αποκαλείτε διάλειμμα εγκεφάλου, οπότε ορίστε μια προθεσμία για τον χρόνο χαλάρωσής σας και επιστρέψτε στη δουλειά μόλις αισθανθείτε καλύτερα.

6. Μεταφορά. Η μεταφορά θα πρέπει να είναι η έσχατη λύση, γιατί δεν είναι εύκολη, μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια πιστώσεων (και επομένως χρημάτων) και μπορεί να ξεκινήσει ξανά τον κύκλο (βρίσκεστε σε ένα άγνωστο μέρος που περιβάλλεται από άγνωστα άτομα). Τούτου λεχθέντος, εάν είστε εντελώς άθλιοι ή πραγματικά παλεύετε να είστε μακριά από την οικογένειά σας, θα μπορούσατε σκεφτείτε τη μεταφορά σε ένα σχολείο πιο κοντά στο σπίτι σας ή σε ένα σχολείο που ταιριάζει περισσότερο με την προσωπικότητά σας. Το να βρίσκεστε σε πιο οικείο περιβάλλον μπορεί να είναι παρήγορο. Εάν σκέφτεστε να υποβάλετε αίτηση σε άλλα κολέγια, μιλήστε με έναν εκπρόσωπο εισαγωγής σε καθένα από τα μελλοντικά σας σχολεία και με τον ακαδημαϊκό σας σύμβουλο στο τρέχον σχολείο σας αμέσως για να διασφαλίσετε ότι η μετάβαση θα γίνει όσο το δυνατόν πιο ομαλά.

Schreibe einen Kommentar