Ασφάλιση Υγείας και Φοιτητές Κολλεγίων

1
Ασφάλιση Υγείας και Φοιτητές Κολλεγίων
Ασφάλιση Υγείας και Φοιτητές Κολλεγίων

δρυς / Shutterstock.com

Σημείωση: Αυτή η ανάρτηση υποβλήθηκε στο Student Caffé από τον Nathan Barber of QuoteWizard. Θα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε για την υποβολή του και να τον πιστέψουμε ως συγγραφέα αυτής της ανάρτησης ιστολογίου.

Η μετάβαση στο κολέγιο είναι μια αγχωτική —αλλά συναρπαστική— στιγμή και συχνά το τελευταίο πράγμα που σκέφτεται ένας μαθητής είναι η ασφάλιση υγείας του. Ωστόσο, είναι σημαντικό να έχετε ιατρική κάλυψη, ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε, ιδιαίτερα επειδή πολλά κολέγια απαιτούν από τους μαθητές τους να καλύπτονται. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές επιλογές υγειονομικής περίθαλψης για τους μαθητές. Αυτές είναι οι πιο συνηθισμένες επιλογές:

1. Μείνετε στο σχέδιο των γονιών σας.

Ο νόμος για την προσιτή φροντίδα (ACA) ψηφίστηκε το 2010. Επιβάλλει στα παιδιά μπορούν να παραμείνουν στο πρόγραμμα υγειονομικής περίθαλψης των γονιών τους μέχρι να γίνουν 26 ετών. Αυτά είναι καλά νέα για τους φοιτητές, ειδικά επειδή πολλοί δεν θα κερδίζουν τα δικά τους προνόμια ασφάλισης υγείας παρά μόνο μετά την αποφοίτησή τους.

Ωστόσο, το πρόγραμμα του γονέα σας θα σας καλύψει μόνο εάν περιλαμβάνει εξαρτημένη κάλυψη, επομένως φροντίστε να ελέγξετε ότι καλύπτεστε προτού συνεισφέρετε στο πρόγραμμα υγείας τους. Μπορείτε να προστεθείτε στο πρόγραμμα του γονέα σας ακόμα κι αν ζείτε μόνοι σας, είστε παντρεμένοι ή δεν εξαρτάστε οικονομικά από τους γονείς σας.

Μπορεί να αντιμετωπίσετε μια αποτυχία εάν χρησιμοποιήσετε το σχέδιο των γονιών σας και πηγαίνετε στο σχολείο εκτός πολιτείας. Επειδή πολλοί πάροχοι προσφέρουν πολιτικές με βάση την τοποθεσία, ενδέχεται να μην μπορείτε να βρείτε παρόχους εντός δικτύου κοντά στην πανεπιστημιούπολη. Φροντίστε να ρωτήσετε τον ασφαλιστή σας σχετικά με αυτό πριν πάτε στο σχολείο. Ακόμα κι αν δεν υπάρχουν πάροχοι εντός του δικτύου γύρω από το νέο σας σπίτι, μπορεί να μπορείτε να το αντιμετωπίσετε προγραμματίζοντας τσεκ-απς όταν επισκέπτεστε τους γονείς σας κατά τη διάρκεια των διακοπών ή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Εάν είστε στο πρόγραμμα ασφάλισης υγείας του γονέα σας και γίνετε 26 ετών, θα αναγκαστείτε να εγκαταλείψετε το πρόγραμμα του γονέα σας. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστεί να υποβάλετε αίτηση για ασφάλιση υγείας για τον εαυτό σας.

2. Εγγραφείτε σε ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το σχολείο.

Εάν δεν μπορείτε να μείνετε στο σχέδιο του γονέα σας, η επόμενη καλύτερη επιλογή είναι να το κάνετε απευθυνθείτε στο κολέγιο ή το πανεπιστήμιό σας για κάλυψη.

Δεν προσφέρουν όλα τα κολέγια προγράμματα υγείας για φοιτητές, αλλά πολλά από αυτά προσφέρουν, και συνήθως σε αρκετά χαμηλές τιμές. Μερικοί προσφέρουν σχέδια απευθείας μέσω του σχολείου, το οποίο στη συνέχεια πληρώνει και χειρίζεται τυχόν αξιώσεις. Άλλα κολέγια συνεργάζονται με μια ασφαλιστική εταιρεία. Η ασφάλιση υγείας που χορηγείται από το σχολείο συνήθως συνδυάζεται επίσης με άλλα δίδακτρα και δίδακτρα, επομένως συχνά αφαιρείται αυτόματα με τον λογαριασμό σας. Εάν λαμβάνετε κάλυψη και μέσω του σχολείου σας, δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για την εύρεση τοπικών παρόχων εντός του δικτύου.

3. Αγοράστε ένα σχέδιο από το αγορά ασφάλισης υγείας.

Μερικές φορές, η φθηνότερη επιλογή είναι να βρείτε ένα πρόγραμμα ασφάλισης υγείας μέσω της ασφαλιστικής αγοράς της πολιτείας σας ή της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Ακολουθώντας αυτήν τη διαδρομή, η οποία λαμβάνει υπόψη το εισόδημα του νοικοκυριού σας, μπορεί να πληροίτε τις προϋποθέσεις για χαμηλότερα ασφάλιστρα και άλλες αποταμιεύσεις και θα μπορούσατε να καταλήξετε να πληρώσετε λιγότερα από ό,τι θα κάνατε με το πρόγραμμα του γονέα ή του σχολείου σας.

4. Δείτε αν πληροίτε τις προϋποθέσεις για το Medicaid.

Το Medicaid είναι ένα πρόγραμμα που παρέχει ασφάλιση υγείας σε άτομα με χαμηλό εισόδημα και οικογένειες με ελάχιστο έως καθόλου κόστος. Το Medicaid είναι διαθέσιμο σε άτομα κάτω των 65 ετών που έχουν εισόδημα έως και 133% του ομοσπονδιακού επιπέδου φτώχειας για το μέγεθος της οικογένειάς τους. (Το 2018, το ομοσπονδιακό επίπεδο φτώχειας κυμαίνονταν από 12.140 $ για ένα άτομο έως 42.380 $ για μια οικογένεια οκτώ ατόμων). Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ενθαρρύνει τους ανθρώπους να υποβάλουν αίτηση, ακόμη και αν δεν εγκριθούν. Ελέγξτε το δικό σας απαιτήσεις Medicaid της πολιτείας για να δείτε αν το πρόγραμμα είναι μια επιλογή για εσάς.

5. Εξερευνήστε καταστροφικά σχέδια.

Εάν είστε φοιτητής κάτω των 30 ετών, μπορεί να πληροίτε τις προϋποθέσεις για ένα καταστροφικό σχέδιο. Αυτοί οι τύποι προγραμμάτων έχουν χαμηλά μηνιαία ασφάλιστρα, αλλά ετήσια έκπτωση 7.900 $ (για το 2019). Μόλις συμπληρώσετε την έκπτωση σας, η ασφαλιστική σας εταιρεία θα καλύψει τυχόν άλλες ιατρικές δαπάνες που επιβαρύνεστε. Αυτά τα σχέδια μπορεί να λειτουργούν καλά για άτομα που σπάνια αρρωσταίνουν ή τραυματίζονται, αλλά έχετε κατά νου ότι τα ατυχήματα και οι ασθένειες μπορεί να είναι απρόβλεπτα. Ενώ τα ασφάλιστρα είναι χαμηλά, αναλαμβάνετε έναν κίνδυνο με την καταστροφική ασφάλιση λόγω της υψηλής έκπτωσης. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει ποια προγράμματα (και εκπτώσεις) μπορεί να πληροίτε τις προϋποθέσεις για την αγορά ασφάλισης υγείας προτού αποφασίσετε να αγοράσετε ένα καταστροφικό σχέδιο.

6. Παραλείψτε εντελώς την ασφάλιση υγείας.

Αν και αυτό δεν συνιστάται καθόλου (ακόμη και οι πιο υγιείς άνθρωποι θα πρέπει να λαμβάνουν ετήσια σωματική άσκηση), είναι μια επιλογή. Από το 2019, τα άτομα χωρίς ασφάλιση υγείας δεν θα πρέπει να πληρώσουν φορολογική προστίμηση. Εάν αρρωστήσετε ή τραυματιστείτε —ή επισκεφτείτε γιατρό για οποιονδήποτε άλλο λόγο— και δεν έχετε ασφάλιση υγείας, είστε υπεύθυνοι για το πλήρες κόστος τυχόν ραντεβού, εξετάσεων και διαδικασιών. Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι το σχολείο σας μπορεί να απαιτήσει απόδειξη ασφαλιστικής κάλυψης υγείας προτού σας επιτραπεί να εγγραφείτε.

Αν και υπάρχουν πολλά στο μυαλό σας καθώς πηγαίνετε στο κολέγιο, θα πρέπει να είστε ήσυχοι γνωρίζοντας ότι θα έχετε πρόσβαση στην ασφάλιση υγείας. Είτε πρόκειται για το σχέδιο του γονέα σας, είτε μέσω του πανεπιστημίου σας είτε της κυβέρνησης, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να παραμείνετε καλυμμένοι (και υγιείς) ως φοιτητής.

Schreibe einen Kommentar