ΒΟΗΘΕΙΑ! Ο Λύκος έρχεται! – Ποντίκια Βιβλιοθήκης

0
ΒΟΗΘΕΙΑ!  Ο Λύκος έρχεται!  – Ποντίκια Βιβλιοθήκης

βοηθός λύκοςCédric Ramadier (κείμενο) & Vincent Bourgeau (εικονογράφηση)
(Gecko Press)
Βοήθεια!Ο λύκος είναι εδώ! μετάφραση Linda Burgess

Εμείς οι Γάλλοι μας αρέσουν οι «gros méchants loups» μας (μεγάλοι κακοί λύκοι), δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Μάριο Ράμος Είμαι τόσο δυνατόςBenedicte Guettier’s Είμαι ο Λύκος… και εδώ έρχομαι και της Στέφανι Μπλέικ Που Μπαμ, είναι μόνο λίγοι τίτλοι (όλοι εκδόθηκαν από την Gecko Press) που το αποδεικνύουν. Στα παιδιά αρέσει να «παίζουν» με τον φόβο, να δοκιμάζουν τα όριά τους και ο μεγάλος κακός λύκος παίζει τέλεια αυτόν τον ρόλο.
ΒΟΗΘΕΙΑ! Ο Λύκος έρχεται! ασπάζεται αυτό το θέμα και θα συγχωρεθεί κανείς αν σκεφτεί ότι δεν προσφέρει κάτι πολύ πρωτότυπο. Ωστόσο, εδώ η παράδοση είναι το κλειδί. Όπως του Hervé Tullet Πατήστε εδώ ή του Ρίτσαρντ Μπερν Αυτό το βιβλίο μόλις έφαγε τον σκύλο μου, οι δημιουργοί βιβλίων εδώ εκμεταλλεύονται πλήρως το βιβλίο ως αντικείμενο για να δημιουργήσουν μια διαδραστική εμπειρία. Χωρίς κρούσεις, χωρίς κόλπα, μόνο ο αναγνώστης που καλείται να πάρει τον έλεγχο του ίδιου του βιβλίου: ο λύκος έρχεται… ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ τον! Εναπόκειται στον αναγνώστη να αναλάβει δράση για να βοηθήσει στη δημιουργία της αφήγησης.

wolfiscoming3

wolfiscoming1
Σε όλο το βιβλίο, οι αναγνώστες παίρνουν αποφάσεις για να προωθήσουν την ιστορία. Η χρήση προστακτικής αναγκάζει τον αναγνώστη να εμπλακεί. ανεξαρτήτως ηλικίας (ακόμα και … λάθος… 40), αναγκάζεσαι να δώσεις φιλοδώρημα, παρόλο που ξέρεις ότι δεν έχει καμία διαφορά, πραγματικά. Φανταστείτε την επίδραση σε αυτά τα ανθρωπάκια που έχουν πολύ πιο ανοιχτό μυαλό;
Το συνοπτικό κείμενο λειτουργεί στην προσμονή και στην οικοδόμηση εντάσεων. Αυτό αντικατοπτρίζεται στις εικόνες, με κάθε στροφή της σελίδας φέρνει τον λύκο πιο κοντά. Το έργο τέχνης είναι τολμηρό και απλό, δημιουργώντας εστίαση εκεί που χρειάζεται: τον λύκο, τον άμεσο φυσικό του χώρο. Είναι τόσο απατηλά απλό αλλά χρονομετρημένο στην τελειότητα.
Στο τέλος της ιστορίας, ο αναγνώστης κατάφερε να ξεφύγει από τον λύκο. Ή έχει; Το τέλος τον καλεί να κάνει μια επιλογή: να επιστρέψει στην αρχή και να αναγνωρίσει ότι δεν έχει ξεφύγει από την απειλή και κατά συνέπεια τον πιθανό φόβο του. Επομένως, η ιδέα να τεθεί ο αναγνώστης στον έλεγχο, αν και φαινομενικά είναι μια συσκευή ψυχαγωγίας, ταιριάζει σε έναν σκοπό που αναφέρθηκε προηγουμένως: να πειραματιστούμε με τον φόβο και τα προσωπικά μας όρια. Αυτά τα πράγματα είναι ζωτικής σημασίας για τα νήπια, και ποιος καλύτερος τρόπος να το κάνετε από την απόλυτη χαρά;
Τέλεια τονισμένο, τέλεια χρονομετρημένο, τέλεια παράδοση. ΒΟΗΘΕΙΑ! Ο Λύκος έρχεται! θα ενθουσιάσει το στοχευμένο κοινό του, και πολύ πέρα ​​από αυτό.

Αγορά ΒΟΗΘΕΙΑ! Ο Λύκος έρχεται!

Πηγή: αντίγραφο κριτικής από το Bounce Marketing

Schreibe einen Kommentar