Γιατί ο καθένας πρέπει να λαμβάνει συμβουλευτική τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του

2
Γιατί ο καθένας πρέπει να λαμβάνει συμβουλευτική τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του
Γιατί ο καθένας πρέπει να λαμβάνει συμβουλευτική τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του

wavebreakmedia / Shutterstock.com

Η συμβουλευτική, η οποία αναφέρεται επίσης ως θεραπεία ομιλίας, είναι ακριβώς αυτό που υποδηλώνει το όνομα: ένας τύπος θεραπείας κατά τη διάρκεια της οποίας μιλάτε για τα προβλήματα, τα συναισθήματα και τις σχέσεις σας. Ενώ υπάρχει τεράστιο στίγμα γύρω από την ψυχική υγεία στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλο τον κόσμο, η συμβουλευτική δεν απευθύνεται μόνο σε άτομα που είναι «άρρωστα». Η ψυχική υγεία είναι εξίσου σημαντική με τη σωματική σας υγεία και πρέπει επίσης να τη φροντίζετε σε τακτική βάση.

Γιατί οι άνθρωποι πηγαίνουν σε συμβουλευτική;

Πολλοί άνθρωποι πηγαίνουν σε συμβουλευτική (ή θεραπεία) όταν δυσκολεύονται να καταλάβουν τι να κάνουν ή πώς να νιώθουν για μια συγκεκριμένη κατάσταση. Οι συνηθισμένοι λόγοι περιλαμβάνουν γάμους, χωρισμούς, εθισμό, ποιο πρόγραμμα σπουδών πρέπει να ακολουθήσετε, αισθάνεστε συγκλονισμένοι, αισθάνεστε λύπη και απλά χρειάζεστε κάποιον για να μιλήσετε. Δεν υπάρχει λάθος λόγος για να ακολουθήσετε την παροχή συμβουλών, αλλά είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο τελικός στόχος της παροχής συμβουλών δεν είναι η ευτυχία, αλλά η ανάπτυξη των δεξιοτήτων για να πλοηγηθείτε στη ζωή σας με αυτοπεποίθηση – κάτι που μπορεί τελικά να οδηγήσει στην ευτυχία.

Πώς είναι η συμβουλευτική;

Αν και όλοι οι σύμβουλοι είναι διαφορετικοί, οι συνεδρίες ακολουθούν γενικά το ίδιο μοτίβο. Θα μιλήσετε ένας προς έναν με έναν εκπαιδευμένο επαγγελματία για περίπου μία ώρα τη φορά για να αντιμετωπίσετε οτιδήποτε μπορεί να παλεύετε στη ζωή σας. Μπορεί να κάνουν ερωτήσεις για να σας βοηθήσουν να εκφράσετε λεκτικά τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας και να τους βοηθήσουν να δουν τη μεγαλύτερη εικόνα, αλλά δεν καθοδηγούνται αυστηρά όλες οι συνεδρίες από τον σύμβουλό σας. Μη διστάσετε να μιλήσετε για οτιδήποτε έχετε στο μυαλό σας. Μπορείτε να πηγαίνετε για συνεδρίες εβδομαδιαία, δύο φορές την εβδομάδα ή κάθε μήνα για όσο διάστημα εσείς και ο σύμβουλός σας αποφασίσετε ότι είναι απαραίτητο.

Σημειώστε ότι εκτός και αν εμφανίζετε τάσεις αυτοκτονίας ή ανθρωποκτονίας. μιλήστε για συνεχιζόμενη ενδοοικογενειακή βία, παιδική κακοποίηση, κακοποίηση ηλικιωμένων ή κακοποίηση ατόμων με αναπηρία· ή υπόκεινται σε δικαστική απόφαση, όλα αυτά απαιτούν από τον σύμβουλό σας να ενεργήσει σύμφωνα με το απόρρητο ιατρού-ασθενούς θα προστατεύσει τις συνομιλίες σας.

Πώς μπορεί να με βοηθήσει η συμβουλευτική;

Η συμβουλευτική μπορεί:

  • Σας βοηθά να μάθετε τι σας παρακινεί να πάρετε αποφάσεις
  • Σας βοηθά να επεξεργαστείτε τις σκέψεις σας για ένα συγκεκριμένο θέμα ή θέματα
  • Σας βοηθά να διακρίνετε μεταξύ υγιών και ανθυγιεινών σχέσεων
  • Βοηθήστε να ανακαλύψετε τον αυθεντικό σας εαυτό
  • Σας βοηθά να επαναπροσδιορίσετε τις αρνητικές σκέψεις ή/και να βρείτε μηχανισμούς αντιμετώπισης που λειτουργούν για εσάς
  • Σας βοηθά να αναπτύξετε ενσυναίσθηση. Καθώς η αυτογνωσία σας μεγαλώνει, είστε πιο ικανοί να κατανοήσετε τις πράξεις και τα συναισθήματα των άλλων

Επιπλέον, η συμβουλευτική σάς επιτρέπει να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε τους φίλους και τα μέλη της οικογένειάς σας (που είναι εγγενώς προκατειλημμένοι απέναντί ​​σας) ως ηχητικό πίνακα και να μιλήσετε με κάποιον με μια πιο αντικειμενική άποψη για τα πράγματα. Οι σύμβουλοι εκπαιδεύονται να είναι αμερόληπτοι και μη επικριτικοί. δεν σε γνωρίζουν ούτε τους ανθρώπους και τις καταστάσεις για τις οποίες μιλάς και δεν τους ξέρεις. Αυτό σας διευκολύνει να ανοίξετε.

Λάβετε υπόψη ότι η συμβουλευτική μπορεί να σας κάνει να συνειδητοποιήσετε κάτι οδυνηρό (π.χ. ότι βρίσκεστε σε μια ανθυγιεινή σχέση, ότι δεν είστε σε θέση να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα με υγιή τρόπο), αλλά τελικά είναι προς το καλύτερο, γιατί μόνο αφού συνειδητοποιήσετε αυτά τα πράγματα μπορείτε να τα αλλάξετε.

Πώς μπορώ να βρω σύμβουλο;

Στη σημερινή εποχή, είναι ευκολότερο να αναζητήσετε έναν σύμβουλο στο διαδίκτυο. Η Ψυχολογία Σήμερα οικοδεσπότες α μηχανή αναζήτησης για άτομα που αναζητούν συμβουλευτικές υπηρεσίες και είναι ένα εξαιρετικό πρώτο μέρος για να ξεκινήσετε. Μπορείτε να κάνετε αναζήτηση με βάση τον ταχυδρομικό κώδικα, το φύλο, τις αποδεκτές ασφαλιστικές εταιρείες, τη γλώσσα, τα ζητήματα για τα οποία χρειάζεστε βοήθεια και πολλά άλλα. Κάθε καταχώριση έχει μια ή δύο παραγράφους για τον σύμβουλο καθώς και στοιχεία επικοινωνίας. Η επικοινωνία με μερικούς που ταιριάζουν στις ανάγκες σας είναι απλή.

Ωστόσο, δεν χρειάζεται να γίνονται όλες οι συμβουλές αυτοπροσώπως. Χώρος ομιλίας σας συνδυάζει με έναν εξουσιοδοτημένο σύμβουλο με τον οποίο μπορείτε να μιλήσετε μέσω μηνύματος κειμένου, όποτε θέλετε. Εάν τα προβλήματά σας δεν είναι τόσο σημαντικά ώστε να αισθάνεστε ότι χρειάζεστε πρόσωπο με πρόσωπο αλληλεπίδραση ή εάν είστε νευρικοί και θέλετε να βουτήξετε στα δάχτυλα των ποδιών σας για να μάθετε περισσότερα για τη συμβουλευτική στο σύνολό της, η χρήση μιας απομακρυσμένης υπηρεσίας μπορεί να είναι η καλύτερη.

Το σχολείο σας μπορεί επίσης να έχει μια μονάδα ψυχικής υγείας με επιτόπιους συμβούλους και αξίζει να τηλεφωνήσετε για να μάθετε. Οι υπηρεσίες μέσω του σχολείου σας είναι πιθανό να είναι λιγότερο δαπανηρές από τις συμβουλές που μπορεί να λάβετε από ιδιωτικά ιατρεία.

Φυσικά, μπορείτε πάντα να ζητήσετε από τους φίλους, την οικογένειά σας ή τον γιατρό πρωτοβάθμιας περίθαλψης για συστάσεις και παραπομπές επίσης.

Εάν εσείς ή ένας φίλος σας βρίσκεστε σε κρίση ή έχετε σκέψεις αυτοκτονίας, καλέστε το Εθνική Γραμμή Πρόληψης Αυτοκτονιών στο 1-800-273-8255 για άμεση υποστήριξη.

Είναι οικονομικά εφικτή η συμβουλευτική;

Πολλά προγράμματα ασφάλισης υγείας καλύπτουν ή τουλάχιστον καλύπτουν εν μέρει τις συμβουλευτικές υπηρεσίες. Όταν ψάχνετε για συμβούλους, φροντίστε να βρείτε μια πρακτική που αποδέχεται την ασφάλισή σας. Ίσως μπορείτε να πάτε για μειωμένο επιτόκιο (ή δωρεάν!) στο κέντρο ψυχικής υγείας που σχετίζεται με το κολέγιό σας.

Τι είναι σημαντικό να έχω υπόψη μου εάν σκέφτομαι να συμβουλευτώ;

  • Μην ξεκινήσετε την παροχή συμβουλών αν δεν είστε έτοιμοι. πρέπει να καταβάλετε μεγάλη προσπάθεια στη συμβουλευτική για να βγάλετε οτιδήποτε από αυτήν.
  • Κάντε τις αγορές σας για να βρείτε έναν σύμβουλο με τον οποίο κάνετε κλικ. Εάν δεν εμπιστεύεστε τον σύμβουλό σας, δεν θα είστε σε θέση να σημειώσετε πραγματική πρόοδο.
  • Μην νομίζετε ότι πρέπει να πιάσετε πάτο για να βρείτε έναν σύμβουλο. Ακόμα κι αν είστε σχετικά χαρούμενοι και σταθεροί, θα μπορούσατε να επωφεληθείτε από το να μιλήσετε μέσα από καταστάσεις που προκαλούν άγχος και να μάθετε περισσότερα για το ποιοι είστε και πώς εργάζεστε.

Schreibe einen Kommentar