Δείτε τον εαυτό σας στον κυβερνοχώρο – Ασφάλεια μέσω της εκπαίδευσης

0
Δείτε τον εαυτό σας στον κυβερνοχώρο – Ασφάλεια μέσω της εκπαίδευσης

Όταν διαβάζετε αυτόν τον τίτλο ίσως σκεφτείτε τον εαυτό σας «Δεν ξέρω τίποτα για υπολογιστές». Ή, ίσως νομίζετε, „Είμαι ήδη στον τομέα της κυβερνοασφάλειας!“. Όπου κι αν πέσετε, αυτό το ενημερωτικό δελτίο είναι για εσάς. Γιατί; Ο καθένας από εμάς έχει ένα ρόλο να παίξει στο τοπίο της κυβερνοασφάλειας του κόσμου. Εάν έχετε ένα κομμάτι τεχνολογίας, έχετε έναν ρόλο να παίξετε. Εάν είστε ιδιοκτήτης επιχείρησης, έχετε έναν ρόλο να παίξετε και εάν είστε στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, έχετε έναν ρόλο να παίξετε. Ας αναλύσουμε αυτούς τους ρόλους και ας συζητήσουμε γιατί είναι τόσο σημαντικό να βλέπετε τον εαυτό σας στον κυβερνοχώρο και να συμμετέχουμε στον καθένα μας.

Δείτε τον εαυτό σας στο Cyber
Φωτογραφία της Hannah Busing στο Unsplash

Ιδιώτης/Καταναλωτής

Οι περισσότεροι άνθρωποι στις ΗΠΑ σήμερα κατέχουν ή χρησιμοποιούν κάποια μορφή τεχνολογίας. Από smartphone έως υπολογιστές, παιδικές οθόνες έως κάμερες, οι συσκευές και οι χρήσεις είναι ατελείωτες. Ως καταναλωτής, διαδραματίζετε σημαντικό ρόλο στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, ακόμα κι αν δεν σας αρέσει. Είμαστε εμείς, τα άτομα και οι καταναλωτές, που στοχοποιούμαστε με διάφορα phishing, ευχέςακόμη και SMiShing επιθέσεις σε καθημερινή βάση. Η θέση μας στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο ξεκινά με τη λήψη βασικών μέτρων για την προστασία των διαδικτυακών πληροφοριών και του απορρήτου μας. Τι γίνεται αν δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε; Η Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών (CISA) και η Εθνική Συμμαχία Κυβερνοασφάλειας (NCA) παρέχουν 4 βασικές ενέργειες που πρέπει να λάβουν όλοι:

Εάν αισθάνεστε κουρασμένοι, μπορείτε να ξεκινήσετε ελέγχοντας τα άρθρα που συνδέονται σε καθένα από τα παραπάνω βήματα. Αυτά είναι εξαιρετικά μέρη για να λάβετε περισσότερες βασικές πληροφορίες για καθεμία από τις παραπάνω συμβουλές. Συνιστούμε επίσης τη χρήση α διαχειριστής κωδικών πρόσβασης για να διασφαλίσετε ότι έχετε μοναδικούς, ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης για κάθε υπηρεσία που χρησιμοποιείτε.

Πωλητές και Προμηθευτές

Εάν εσείς ή η εταιρεία σας εμπίπτετε στην κατηγορία του προμηθευτή ή του προμηθευτή, είναι ζωτικής σημασίας να κατανοήσετε τον ρόλο σας στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Πολλοί εισβολείς υποδύονται τους προμηθευτές στις επιθέσεις τους. Εξαιτίας αυτού, η εταιρεία σας μπορεί να είναι πρωταρχικός στόχος για αυτούς τους εισβολείς. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να κατανοήσετε τα βήματα που μπορείτε να κάνετε για να προστατεύσετε τις ευαίσθητες πληροφορίες σας. Για να ξεκινήσετε, φροντίστε να ακολουθήσετε τα 4 βήματα που περιγράφονται παραπάνω.

Επιπλέον, πρέπει να γνωρίζετε ποιες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο σχετικά με την εταιρεία σας. Οι δημόσιες λεπτομέρειες, όπως ονόματα πελατών, προμηθευτές και άλλα, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε μια επίθεση εναντίον σας ή άλλων, επομένως η επίγνωση είναι το πρώτο βήμα. Ακολουθώντας την ευαισθητοποίηση, το να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας και τους υπαλλήλους σας σχετικά με τις κυβερνοεπιθέσεις είναι το κλειδί.

Ιδιοκτήτες και διαχειριστές υποδομών ζωτικής σημασίας

Οι ιδιοκτήτες και οι φορείς εκμετάλλευσης υποδομών ζωτικής σημασίας διαδραματίζουν τεράστιο ρόλο στη διασφάλιση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο για το ευρύτερο οικοσύστημα. Διασφαλίζοντας ότι ακολουθείτε όλες τις προηγούμενες συμβουλές, ας κάνουμε μια βαθύτερη κατάδυση σε μία. εκπαίδευση των εργαζομένων σας.

Η εκπαίδευση είναι το κλειδί για την προστασία των περιουσιακών σας στοιχείων. Οι εργαζόμενοι πρέπει να ελέγχονται ως μέρος ενός ισχυρού προγράμματος ευαισθητοποίησης για την ασφάλεια. Προγράμματα όπως αυτά είναι εγγενή για την επιβίωση και τη μακροζωία της εταιρείας σας. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για τους υπαλλήλους σας να μπορούν να αναγνωρίζουν κακόβουλες επιθέσεις από το να τις δουν σε ένα ασφαλές περιβάλλον δοκιμών όπου ενθαρρύνονται να μάθουν. Για να κατανοήσετε με σαφήνεια πώς μοιάζουν αυτά τα προγράμματα, διαβάστε τις περιπτωσιολογικές μελέτες μας εδώ.

Μπορείτε να παίξετε μεγαλύτερο ρόλο;

Σαφώς, όλοι παίζουμε ρόλο στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Είναι αλήθεια ότι κάποιοι έχουν μεγαλύτερο ρόλο από άλλους. Τι γίνεται με εσάς; Που πέφτεις; Έχετε σκεφτεί να παίξετε μεγαλύτερο ρόλο; Οι ειδικοί στον κυβερνοχώρο είναι χρειάζεται τώρα περισσότερο από ποτέ. Εάν είστε φοιτητής, σκεφτείτε να παρακολουθήσετε ένα μάθημα κυβερνοασφάλειας. Αν ψάχνετε για μια νέα δουλειά, σκεφτείτε την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο ως επιλογή. Αφιερώστε χρόνο για να μάθετε αν αυτός είναι ο τομέας σταδιοδρομίας για εσάς. Είτε έτσι είτε αλλιώς, πρέπει όλα συνεργαστούμε για να αυξήσουμε τις άμυνές μας.

Γραμμένο από: Shelby Dacko

Στην Social Engineer LLC, σκοπός μας είναι να φέρουμε εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση σε όλους τους χρήστες της τεχνολογίας. Για μια λεπτομερή λίστα των υπηρεσιών μας και για το πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε να επιτύχετε τους στόχους σας για πληροφορίες/ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, επισκεφθείτε:

https://www.Social-Engineer.com/Managed-Services/.

Schreibe einen Kommentar