Είναι Δευτέρα! Τι διαβάζετε? 1/3/2022 #imwayr

1
Είναι Δευτέρα!  Τι διαβάζετε?  1/3/2022 #imwayr

IMWAYR-2015-logo-JPG

Καλημέρα Δευτέρας! Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι πέτυχα τους δύο αναγνωστικούς μου στόχους για το 2021. Ολοκλήρωσα τη λίστα μου #MustReadin2021, ολοκληρώνοντας και τα 49 βιβλία που θεώρησα υποχρεωτικά. Και πέτυχα επίσης τον ετήσιο στόχο μου να διαβάσω 365+ βιβλία. Μπά! Άφησα τον λογαριασμό μου στο Goodreads να φύγει τους τελευταίους μήνες, οπότε υπήρξε πολλή κάλυψη τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Στιγμιότυπο οθόνης 31-12-2021 στις 11.31.05 μ.μ.

Εάν δεν είμαστε ακόμη συνδεδεμένοι στο Goodreads, μη διστάσετε να το κάνετε Κάνε με φίλο. Μου αρέσει η σύνδεση και η υπευθυνότητα εκεί. Πιστεύω πραγματικά ότι με βοηθά να οργανώνομαι καλύτερα, γνωρίζοντας ότι οι φίλοι μου που διαβάζουν συχνά εμφανίζονται και σβήνουν όλη την εβδομάδα σε αυτήν την πλατφόρμα.

Ω! ναι. Σκέφτηκα να αναφέρω ότι μια από τις βιβλιοθήκες που συχνάζω κάνει αυτή τη μικρή ειδοποίηση καταμέτρησης, ενημερώνοντας τους θαμώνες πόσα έχουν εξοικονομήσει χρησιμοποιώντας τη βιβλιοθήκη εκείνη τη χρονιά. Πόσο διασκεδαστικό είναι αυτό;! Τώρα θα ήθελα κάπως όλες οι βιβλιοθήκες μου να πρόσφεραν αυτές τις πληροφορίες (αυτές είναι πιθανώς δικές μου ελάχιστα χρησιμοποιημένη βιβλιοθήκη).

2021-You-Save

Ελπίζω να πέρασαν όλοι υπέροχες διακοπές! Μείναμε σπίτι φέτος καθώς φροντίσαμε για την υγεία μας, οπότε κάναμε πολύ χαλάρωση στους καναπέδες. Τελειώσαμε και τη χρονιά ΚΑΛΥΜΜΕΝΗ με χιόνι και με -4° θερμοκρασία. Eeek! Θα μοιραστώ μερικές μόνο φωτογραφίες από αυτόν τον τελευταίο μήνα, συμπεριλαμβανομένου ενός από τα αγαπημένα μου δώρα (με συγχωρείτε ενώ δοκιμάζω την επιλογή προβολής διαφανειών για πρώτη φορά…):

Αυτή η παρουσίαση απαιτεί JavaScript.

Τις επόμενες δύο εβδομάδες θα συγκεντρώσω τις λίστες βιβλίων μου για το #MustReadin2022 πρόκληση. Η ετήσια ομάδα «Must Read» φιλοξενείται πλέον από την Cheriee Weichel of Θέματα Βιβλιοθήκης και η Leigh Anne Eck of Μια μέρα στη ζωή. Εάν θέλετε να συμμετάσχετε φέτος, παρακαλούμε συνδεθείτε ΕΔΩ πριν από τις 31 Ιανουαρίου. Συχνά δεν ολοκληρώνω τη λίστα μου μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου γιατί μου αρέσει να τα βλέπω όλα Νικητές του Youth Media Award (το οποίο θα ανακοινωθεί φέτος στις 24 Ιανουαρίου στις 8 π.μ. CT).

Αν αυτή είναι η πρώτη σας επίσκεψη στο blog μου, καλώς ήρθατε! Σήμερα είναι Δευτέρα και συμμετέχω τακτικά σε ένα εβδομαδιαίο μιμίδιο #IMWAYR. Kellee Moye του Απελευθερώνοντας Αναγνώστες και η Τζεν Βίνσεντ του Διδάξτε Κείμενα Μέντορα αποφάσισε να δώσει την Kathryn’s (στο Ημερομηνία βιβλίου)“Είναι Δευτέρα! Τι διαβάζετε;“ meme a kidlit focus, ανασκόπηση βιβλίων στην παιδική λογοτεχνία (βιβλία με εικόνες, βιβλία κεφαλαίων, μυθιστορήματα μέσης τάξης, μυθιστορήματα για νέους ενήλικες ή οτιδήποτε άλλο στον κόσμο του kidlit). Αν σας αρέσει αυτό το είδος ανάγνωσης, ελάτε μαζί μας κάθε Δευτέρα για να μοιραστείτε αυτά που διαβάσατε!

Όλη αυτή η ανατριχίλα στην αρχή της ανάρτησής μου και όμως στην πραγματικότητα έχω μόνο μια σύντομη «αξιολόγηση» να μοιραστώ, αυτή την εβδομάδα. (Και δεν είναι καν KidLit!) Με χαρά τελείωσα Ποιος έγραψε τη Βίβλο? του Richard Elliott Friedman μεταξύ των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Διαφορετικά, τελείωσα μερικά υπέροχα βιβλία με εικόνες και οργάνωσα καλύτερα μερικά ARC στα οποία βουτάω αυτόν τον μήνα. Ίσως βρείτε κάτι να προσθέσετε στη λίστα σας, παρακάτω.


1321927

Ποιος έγραψε τη Βίβλο;
Ρίτσαρντ Έλιοτ Φρίντμαν
Αρχικά δημοσιεύτηκε το 1987
Η τελευταία έκδοση είναι το 2019
Simon & Schuster

Το είχα στη λίστα μου με το #MustRead εδώ και πολύ καιρό, αλλά ομολογουμένως με πτόησε το θέμα. Ο σύζυγός μου, ο οποίος τελείωσε προπτυχιακό στη Βίβλο (συγκεκριμένα στα Βιβλικά Ελληνικά), τελείωσε MDiv/σεμινάριο και ολοκλήρωσε διδακτορικό στη Ρητορική με έμφαση στη θρησκευτική ρητορική, με ρώτησε αν θα το πρόσθετα στη λίστα μου το 2019. Είπε ήταν το «γη πιο προσιτή και πιο προσιτή εισαγωγή στην υπόθεση του ντοκιμαντέρ και συναφή ζητήματα στην υποτροφία της Πεντάτευχης που έχω διαβάσει.» Παρόλα αυτά, το απέφευγα την πρώτη φορά, φοβούμενος ότι θα μου περάσει πολύ πάνω από το κεφάλι. Αλλά φέτος, το πρόσθεσα ξανά στη λίστα μου με τα «πρέπει να διαβαστεί», πήρα μια βαθιά ανάσα και μπήκα αμέσως μέσα. Και ειλικρινά… Χαίρομαι που περίμενα μέχρι το 2021. Τώρα που το τελείωσα, μπορώ με σιγουριά πες ότι δεν νομίζω ότι ήμουν έτοιμος για αυτό πριν από φέτος.

Καταρχάς, Ο Φρίντμαν ξέρει τα πράγματά του. Είναι ένας από τους κορυφαίους μελετητές της Βίβλου στη χώρα (δείτε το συντομευμένο βιογραφικό του ΕΔΩ ή τη σελίδα του στη Wikipedia ΕΔΩ). Δεν το κάνει αυτό ως ένα μικρό δευτερεύον έργο ή μια διασκεδαστική ερευνητική εργασία ενώ διδάσκει ένα μάθημα Βίβλου στο Κυριακάτικο Σχολείο σε μια εκκλησία. Οχι. Όταν πρόκειται για Σπουδές Εγγύς Ανατολής ή Αρχαίους Πολιτισμούς, οι ειδικοί γνωρίζουν ότι αυτό είναι του Φρίντμαν δια βίου έργο (από την εξειδίκευσή του στις αρχαίες γλώσσες έως τις πραγματικές αρχαιολογικές ανασκαφές).

Η κύρια εστίαση αυτού του βιβλίου, Υπόθεση ντοκιμαντέρ, μπορεί να φαίνεται περίπλοκο στον απλό άνθρωπο, με την πρώτη ματιά. Αλλά ο Friedman το χωρίζει σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς, απαντώντας σε εκατοντάδες ερωτήσεις στην πορεία. Δεν συμφωνούν όλοι οι μελετητές 100% στα λεπτότερα σημεία του, αλλά υπάρχει πολύ ισχυρή συναίνεση στα κύρια σημεία. Έχοντας έστω και μια γενική κατανόησή του παρέχει μια ενδιαφέρουσα επανάγνωση και κατανόηση της Παλαιάς Διαθήκης (πιο συγκεκριμένα, της Τορά). Το Documentary Hypothesis περιλαμβάνει μια εις βάθος μελέτη της ιστορίας των γλωσσών, της αρχαίας πολιτικής, του εβραϊκού στυλ γραφής, ακόμη και των πολιτιστικών και θρησκευτικών πρακτικών των Βιβλικών χρόνων. Και παρά την έλλειψη 50+ ετών εις βάθος έρευνας σε αυτόν τον τομέα, έμεινα με τον Friedman στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής. Ήταν συναρπαστικό και με έκανε να θέλω να μείνω ξύπνιος όλη τη νύχτα διαβάζοντας. Έφερε πολύ πειστικά επιχειρήματα και εξανθρωποποίησε την εμπειρία συγγραφής ιστορίας από χιλιάδες χρόνια πριν. Ναι, έπρεπε να σταματήσω για να αναζητήσω το λεξιλόγιο μερικές φορές, αλλά αυτό με βοήθησε μόνο στην κατανόηση του θέματος.

Δεν πρόκειται καν να επιχειρήσω να μοιραστώ μια λεπτομερή περίληψη ή να συμπεριλάβω τις μπερδεμένες σκέψεις μου για αυτό αυτή τη στιγμή, καθώς χρειάζομαι οπωσδήποτε χρόνο για να αφομοιώσω όλα όσα έχω μάθει και να ταξινομήσω τις σημειώσεις μου πριν πω ΟΛΑ. Ο. ΠΡΑΓΜΑΤΑ. Αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που τοποθέτησα αυτό το βιβλίο στη λίστα μου #MustReadin2021! Αυτή η εμπειρία ήταν πολύ ενθαρρυντική, παρά τον αρχικό μου δισταγμό. Σίγουρα αξίζει να το διαβάσετε (και είναι κάτι που πολύ πιθανόν να ξαναδιαβάσω κάποια στιγμή).

Μπορείτε να το προσθέσετε στη λίστα σας στο Goodreads ΕΔΩ.
Εάν δεν έχετε τοπικό βιβλιοπωλείο, μπορείτε να το αγοράσετε μέσω του IndieBound ΕΔΩ.
Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να το αγοράσετε μέσω του Amazon ΕΔΩ.


Βιβλία με εικόνες που τελείωσα:


Διαβάζεται αυτή τη στιγμή:

55959758


Να Διαβαστεί:

58166858

Ανθισμένα-ανθίζουν

Τι διαβάζετε?

Schreibe einen Kommentar