Είναι Δευτέρα! Τι διαβάζετε? 13/12/2021 #imwayr

0
Είναι Δευτέρα!  Τι διαβάζετε?  13/12/2021 #imwayr

IMWAYR-2015-logo-JPG

Σίγουρα μου έλειψε αυτή η κοινότητα τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Φαινόταν ότι η Δευτέρα ερχόταν «πολύ γρήγορα κάθε εβδομάδα με παρέα στην πόλη και τις προετοιμασίες για τις διακοπές μας, γι‘ αυτό το αναβάλλω ενώ απολαμβάνω την οικογένεια. Περάσαμε υπέροχα την Ημέρα των Ευχαριστιών με τη μαμά μου να έχει πετάξει με την 11χρονη ανιψιά μου, από το Τέξας. Παίξαμε παιχνίδια, κολυμπήσαμε, μαγειρέψαμε νόστιμα φαγητά, βλέπαμε ταινίες, στολίσαμε το δέντρο μας και βγήκαμε για φαγητό την τελευταία μας βραδιά. Ήταν τρομερά λυπηρό που έπρεπε να πω αντίο! 😢

Η φετινή χρονιά δημιούργησε απροσδόκητα κάποια αναταραχή στο πρόγραμμα ανάγνωσης. Παρόλα αυτά, είμαι σταθερά δεσμευμένος να ολοκληρώσω τη λίστα μου #MustReadin2021. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, έχω χάσει τα εναπομείναντα βιβλία μου. Θα παρέχω λοιπόν μια οπτική ενημέρωση για την πρόοδό μου, παρακάτω. Ναι, μόλις άλλα τέσσερα βιβλία για να τελειώσω (και τα έχω ξεκινήσει όλα, ευτυχώς)!

Δεκέμβριος 2021-musstread-Checks

Αν αυτή είναι η πρώτη σας επίσκεψη στο blog μου, καλώς ήρθατε! Σήμερα είναι Δευτέρα και συμμετέχω τακτικά σε ένα εβδομαδιαίο μιμίδιο #IMWAYR. Kellee Moye του Απελευθερώνοντας Αναγνώστες και η Τζεν Βίνσεντ του Διδάξτε Κείμενα Μέντορα αποφάσισε να δώσει την Kathryn’s (στο Ημερομηνία βιβλίου)“Είναι Δευτέρα! Τι διαβάζετε;“ meme a kidlit focus, ανασκόπηση βιβλίων στην παιδική λογοτεχνία (βιβλία με εικόνες, βιβλία κεφαλαίων, μυθιστορήματα μέσης τάξης, μυθιστορήματα για νέους ενήλικες ή οτιδήποτε άλλο στον κόσμο του kidlit). Αν σας αρέσει αυτό το είδος ανάγνωσης, ελάτε μαζί μας κάθε Δευτέρα για να μοιραστείτε αυτά που διαβάσατε!

Εξακολουθώ να μοιράζομαι κυρίως εξώφυλλα βιβλίων και σύντομες συζητήσεις σε μια προσπάθεια να ταχυδακτυλουργώ τη ζωή, την ανάγνωση και το blogging κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου. Αλλά ίσως θα βρείτε ακόμα κάτι ενδιαφέρον για να προσθέσετε στη λίστα ανάγνωσης.


Τελειωμένα μυθιστορήματα YA και MG:2021-12-13-Ολοκληρώθηκε

Tigers Not Daughters – Μια τόσο θλιβερή ιστορία για την απώλεια με πολλά πνευματικά και παραφυσικά ανάμεικτα. Στην αρχή, το The Witching Hour της Anne Rice συζητείται ως ένα αγαπημένο βιβλίο που με ενημέρωσε ότι μπορεί να ήθελα να ακούσω (πάντα μου άρεσε το Rice’s βιβλία και στεναχωρήθηκε να μάθει είχε πεθάνει το περασμένο Σαββατοκύριακο 😢).

Το πιόνι της Τύχης – Δεν ξέρω γιατί δεν συμπεριλαμβάνω περισσότερα μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας στο τακτικό μου διάβασμα, γιατί σχεδόν πάντα απολαμβάνω το σκηνικό και τις περιγραφικές ιστορίες. Πιστεύω ότι η Beth of Κοτόπουλο βιβλιοθήκης είναι αυτός που πρότεινε πρώτος αυτόν τον τίτλο. Η ιστορία ήταν πλήρης με εξωγήινους, ρομαντισμό, μάχες/μάχες, έναν ισχυρό γυναικείο πρωταγωνιστικό χαρακτήρα και θαυμάσια οικοδόμηση κόσμου. Το μόνο μου παράπονο είναι ότι αγόρασα το ηχητικό βιβλίο μαζί με το έντυπο βιβλίο και δεν με ένοιαζε πολύ η αφήγηση όταν άρχισα να ακούω για πρώτη φορά. Ωστόσο, η ιστορία ήταν φρέσκια και το μυστήριο Πραγματικά με γαντζώθηκε. Το Fortune’s Pawn είναι το πρώτο βιβλίο σε μια τριλογία και σίγουρα θα διαβάσω τα βιβλία #2 και #3 (στην πραγματικότητα τα αγόρασα ήδη).

The Westing Game – Δεν μπορούσα να θυμηθώ αν είχα διαβάσει αυτό το κλασικό στο παρελθόν, οπότε το πρόσθεσα στη λίστα μου #MustReadin2021. Υπήρχαν τόσοι πολλοί μοναδικοί χαρακτήρες για να παρακολουθήσετε σε όλο αυτό το μυστήριο. Ωστόσο, σας παρακαλούμε μη γελάτε, αλλά… μόλις μπήκα λίγο στην ιστορία, συνειδητοποίησα ότι το βιβλίο Ι εννοούσε για να προσθέσω στη λίστα μου ήταν το Wuthering Heights. Ξέρω, πολύ μεγάλο μπέρδεμα. Αλλά θα σχεδιάσω να το διορθώσω το 2022.

Δεν Είμαστε Ελεύθεροι – Πραγματικά καλή ιστορική φαντασία YA που διαδραματίζεται στα ιαπωνικά στρατόπεδα εγκλεισμού κατά τη διάρκεια του Β ‚Παγκοσμίου Πολέμου. Προσέξτε για λίγη γλώσσα σε αυτήν – πιθανώς δεν είναι η καλύτερη για τις μεσαίες τάξεις.

Στη Σκιά του Ήλιου – Αυτή η ιστορία ιστορικής φαντασίας διαδραματίζεται στη Βόρεια Κορέα. Υπάρχει μια στροφή κοντά στην αρχή όπου οι κύριοι χαρακτήρες πρέπει να απογειωθούν τρέχοντας και δεν κοίταξαν ποτέ πίσω. Υπάρχει συνεχής δράση, σοβαρός κίνδυνος, δεν είναι σίγουροι ποιον να εμπιστευτούν, είναι χαμένοι, πεινασμένοι, έχουν επώδυνους τραυματισμούς και τις περισσότερες φορές είναι όλα».θα επιβιώσουμε ποτέ αυτή τη μέρα.» Στο τέλος, υπάρχει μια εκτενής Σημείωση του συγγραφέα σχετικά με τα χρόνια που πέρασε ο συγγραφέας στη Βόρεια Κορέα και μια λίστα με επαγγελματικές οργανώσεις για να μάθετε περισσότερα.

Κλέβοντας το όρος Ράσμορ – Και τελείωσα μια ακόμη ιστορική μυθοπλασία αυτή την εβδομάδα. Μιλήστε για να με γυρίσετε πίσω στα παιδικά μου χρόνια! Ως παιδί των δεκαετιών 70/80, υπήρχαν τόσες πολλές λεπτομέρειες ιστορίας που μου θύμιζαν τα προεφηβικά μου χρόνια – το κουτί 64 χρωμάτων με ξυλομπογιές με ξύστρες, καρτέλες αναψυκτικού, παίζοντας hopscotch, μαυροπίνακες με κιμωλία, Kool-Aid, Nancy Βιβλία Drew, διαβάζοντας τα κόμικ στην εφημερίδα, tie-dye & bell-bottoms, Flintstones, Captain Kangaroo, I love Lucy, Walter Cronkite, Mr. Rogers, I Dream of Jeannie, The Roadrunner, Mr. Magog, Scooby Doo… I Ήμουν πολύ τρομοκρατημένος με την έλλειψη ΓΟΝΕΙΑ που συνέβαινε σε αυτήν την ιστορία και ήταν ξεκάθαρο ότι τόσο η μαμά όσο και ο μπαμπάς είχαν ψυχικά προβλήματα, αλλά μου άρεσε πολύ να παρακολουθώ τις αλληλεπιδράσεις των αδελφών και τις προσπάθειες της Nellie να λύσει τα προβλήματα της οικογένειας και να λύσει τα ζητήματα φιλίας της. Αρχικά αγόρασα αυτό το βιβλίο επειδή ζούμε κοντά στο όρος Rushmore. Αλλά μόλις μπήκα στην ιστορία, συνειδητοποίησα ότι είχε πολύ λιγότερη σχέση με αυτήν την ιστορική τοποθεσία παρά με κατάθλιψη, ψυχική αστάθεια και οικογενειακούς δεσμούς.


Βιβλία με εικόνες:

2021-12-13-PBs


Διαβάζεται επί του παρόντος/προς ανάγνωση:

2021-12-13-TBR

Ανθισμένα-ανθίζουν

Ενημερώσεις για το Reading Challenge:

Πρόκληση Goodreads: 270/365
#MustReadIn2021: 45/49


Τι διαβάζετε?

Schreibe einen Kommentar