Είναι Δευτέρα! Τι διαβάζετε? 20/12/2021 #imwayr

0
Είναι Δευτέρα!  Τι διαβάζετε?  20/12/2021 #imwayr

2021-12-20-ΚΟΛΛΑΖ

Αν αυτή είναι η πρώτη σας επίσκεψη στο blog μου, καλώς ήρθατε! Σήμερα είναι Δευτέρα και συμμετέχω τακτικά σε ένα εβδομαδιαίο μιμίδιο #IMWAYR. Kellee Moye του Απελευθερώνοντας Αναγνώστες και η Τζεν Βίνσεντ του Διδάξτε Κείμενα Μέντορα αποφάσισε να δώσει την Kathryn’s (στο Ημερομηνία βιβλίου)“Είναι Δευτέρα! Τι διαβάζετε;“ meme a kidlit focus, ανασκόπηση βιβλίων στην παιδική λογοτεχνία (βιβλία με εικόνες, βιβλία κεφαλαίων, μυθιστορήματα μέσης τάξης, μυθιστορήματα για νέους ενήλικες ή οτιδήποτε άλλο στον κόσμο του kidlit). Αν σας αρέσει αυτό το είδος ανάγνωσης, ελάτε μαζί μας κάθε Δευτέρα για να μοιραστείτε αυτά που διαβάσατε!

Αυτή την εβδομάδα μοιράζομαι μόνο δύο βιβλία μέσης τάξης που μου άρεσαν. Ωστόσο, η βιβλιοθήκη του κολεγίου μου μόλις με έστειλε στο σπίτι με τρία κουτιά γεμάτα νέα βιβλία για να δουλέψω στις διακοπές, οπότε ανυπομονώ να το ψάξω αργότερα αυτή την εβδομάδα. Ξέρω ότι πολλοί από την κοινότητά μας παίρνουν άδεια τις επόμενες δύο εβδομάδες, αλλά σκοπεύω να επιστρέψω την επόμενη εβδομάδα για την τελευταία Δευτέρα του 2021. Ελπίζω να σας δω ξανά τότε!


2021-12-20-MGlit

Πώς φτάσαμε στο φεγγάρι: Οι άνθρωποι, η τεχνολογία και τα τολμηρά κατορθώματα της επιστήμης πίσω από τη μεγαλύτερη περιπέτεια της ανθρωπότητας από τον John Rocco – Μου πήρε περίπου δύο σταθερές εβδομάδες για να διαβάσω αυτό το βιβλίο, αλλά αυτό δεν οφείλεται στο ότι δεν ήταν ενδιαφέρον. Ακριβώς το αντίθετο! Ήταν τόσο γεμάτο πληροφορίες που έπρεπε να το διαβάσω σε μπουκιά κομμάτια. Συχνά ξενυχτούσα ΠΟΛΥ μετά την ώρα του ύπνου μου, σκυμμένος πάνω από τις σελίδες, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις λεπτομέρειες. Οι εικονογραφήσεις είναι πραγματικά υπέροχες και μου αρέσει το πώς ο Ρόκο αφιέρωνε πολλές σελίδες σε κάθε κεφάλαιο για να τονίσει άτομα που διαφορετικά θα μπορούσαν να αγνοηθούν. Δεν μπορώ να ξεπεράσω τον όγκο της έρευνας που έγινε για τη δημιουργία αυτού του βιβλίου. Ομολογώ, πριν το διαβάσω αυτό, είχα μόνο την παραμικρή κατανόηση από όλα όσα συνέβησαν στο πρώτο μας ταξίδι στο φεγγάρι. Ωστόσο, υπήρχε μια κουραστική ισορροπία θερμοκρασιών, όγκων, βαρών, προωθητικών, οξυγόνου, ασφαλών επιλογών εξάτμισης, τροχιών, κυμάτων πίεσης κ.λπ. Κάθε ενότητα είναι πλήρης με επιστημονικά πειράματα που πρέπει να κάνετε στο σπίτι για να κατανοήσετε καλύτερα τα διλήμματα που αντιμετωπίζετε κατά την προσπάθεια άνθρωποι στο φεγγάρι και πίσω. Συζητήθηκαν πολλές δοκιμές και λάθη και πολλές ενότητες γράφτηκαν ως Πρόβλημα —> Λύση. Είμαι τόσο εντυπωσιασμένος που έχω ήδη αγοράσει ένα αντίγραφο για το σπίτι μας για τα Χριστούγεννα. Ανυπομονώ να το μοιραστώ με την οικογένειά μου!

Under the Broken Sky της Mariko Nagai – Δεν ήξερα τίποτα για τη Μαντζουρία ή γιατί τόσοι πολλοί Ιάπωνες ζούσαν εκεί το 1945, κατά τη διάρκεια του Β‘ Παγκοσμίου Πολέμου. Αλλά αυτό το μυθιστόρημα ιστορικού μυθιστορήματος, γραμμένο σε ποιητική μορφή, ήταν εξαιρετικά κατατοπιστικό και με κράτησε σε βάθος. Είναι ένα εξαιρετικά γρήγορο διάβασμα για ένα δωδεκάχρονο κορίτσι που ονομάζεται Natsu και η μικρότερη αδερφή της καθώς γίνονται πρόσφυγες προσπαθώντας να φτάσουν στην ασφάλεια, στην Ιαπωνία. Είναι όμορφα γραμμένο, αλλά και πολύ ανοιχτό για τη φρίκη που βίωσαν αυτοί οι πρόσφυγες. ΜΗΝ ξεχάστε το πίσω θέμα όπου ο συγγραφέας παρέχει ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες για να συμπληρώσετε τα κενά (και ενδεχομένως να απαντήσετε στην ερώτηση σχετικά με το τι συνέβη σε έναν από τους χαρακτήρες).


Διαβάζεται αυτή τη στιγμή:

2021-12-20-TBR

Αυτή την εβδομάδα εργάζομαι στα δύο τελευταία βιβλία μου από τη λίστα μου #MustReadin2021: Έξι κοράκια από τον Leigh Bardugo και Ποιος έγραψε τη Βίβλο; του Ρίτσαρντ Έλιοτ Φρίντμαν. Σκοπεύω επίσης να ξεκινήσω με αυτά τα νέα κουτιά με εικονογραφημένα βιβλία. Έχουν κι άλλα στο δρόμο, οπότε πρέπει να πάω στη δουλειά!

Ανθισμένα-ανθίζουν

Ενημερώσεις για το Reading Challenge:

Πρόκληση Goodreads: 275/365
#MustReadIn2021: 47/49


Τι διαβάζετε?

Schreibe einen Kommentar