Είναι Δευτέρα! Τι διαβάζετε? 31/1/22 #imwayr

0
Είναι Δευτέρα!  Τι διαβάζετε?  31/1/22 #imwayr

IMWAYR-2015-logo-JPG

Καλή Δευτέρα! Αν αυτή είναι η πρώτη σας επίσκεψη στο blog μου, καλώς ήρθατε! Συμμετέχω τακτικά σε ένα εβδομαδιαίο μιμίδιο #IMWAYR. Kellee Moye του Απελευθερώνοντας Αναγνώστες και η Τζεν Βίνσεντ του Διδάξτε Κείμενα Μέντορα αποφάσισε να δώσει την Kathryn’s (στο Ημερομηνία βιβλίου)“Είναι Δευτέρα! Τι διαβάζετε;“ meme a kidlit focus, ανασκόπηση βιβλίων στην παιδική λογοτεχνία (βιβλία με εικόνες, βιβλία κεφαλαίων, μυθιστορήματα μέσης τάξης, μυθιστορήματα για νέους ενήλικες ή οτιδήποτε άλλο στον κόσμο του kidlit). Αν σας αρέσει αυτό το είδος ανάγνωσης, ελάτε μαζί μας κάθε Δευτέρα για να μοιραστείτε αυτά που διαβάσατε!

Θα γίνω αληθινός για μια στιγμή, εδώ. Παλεύω να συμβαδίσω με τη ζωή, τώρα αμέσως. Οι ανάγκες του νοικοκυριού μας φαίνεται να έχουν πολλαπλασιαστεί εκθετικά τον τελευταίο μήνα και δεν μπορώ να τα καταφέρω. Δεν ξέρω αν αυτό είναι αυτό που αναφέρεται ως „Εγκέφαλος Covid“ ή „Covid ομίχλη του εγκεφάλου», αλλά είχα αρκετά περίεργα (τρομακτικά) κενά μνήμης τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες ενώ ανάρρωσα από μια πολύ ήπια ασθένεια (είμαστε θετικοί στις 11). Με όλα αυτά που συμβαίνουν, η συνηθισμένη μου ανάγνωση έχει αναγκαστικά συντομευθεί, προς το παρόν. Και το blog μου, η απάντηση σε email, η απάντηση σε σχόλια και οι επισκέψεις/σχολιασμός μου σε όλους τους εβδομαδιαίους συμμετέχοντες στο #imwayr ήταν κατώτερες. μπορεί να πάρω ένα πλήρης σπάω αυτό το εξάμηνο ενώ φροντίζω για ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ και αναδιοργανώνω τη ζωή ανάγνωσης/γραφής μου.

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ακόμα κι αν χάσω μερικούς μήνες συμμετοχής, θα εργάζομαι σιγά σιγά προς τη λίστα μου #MustReadin2022 που μόλις συγκέντρωσα αυτό το Σαββατοκύριακο. Μαζί με μερικά βιβλία που ήθελα απλώς να διαβάσω μόνος μου, συμπεριέλαβα τα περισσότερα (τόσο νικητές όσο και τιμητικά βιβλία) από τα Youth Media Awards που δεν είχα ολοκληρώσει ακόμα το 2021. Συνήθως δεν συμπεριλαμβάνω βιβλία με εικόνες στη λίστα μου, αλλά φέτος ήθελα να βεβαιωθώ ότι μπορώ να δώσω προτεραιότητα σε όλους τους βραβευμένους.

MustReadin2022-ΚΟΛΛΑΖ

Αν θέλετε να δείτε μια έντυπη λίστα με αυτά τα βιβλία, μη διστάσετε να επισκεφτείτε το δικό μου Ανάρτηση #MustReadin2022 όπου το αναλύω ανά τύπο βιβλίου. Η κοινότητα #MustReadin2022 φιλοξενείται από την Cheriee Weichel of Θέματα Βιβλιοθήκης και η Leigh Anne Eck of Μια μέρα στη ζωή. Εάν θέλετε να συμμετάσχετε φέτος, παρακαλούμε συνδεθείτε ΕΔΩ αμέσως (το αργότερο μέχρι τις 31 Ιανουαρίου).

Σήμερα θα μοιραστώ μια κριτική Genius Camp που είναι το βιβλίο #2 του Το πιο έξυπνο παιδί στο σύμπαν σειρά από τον Chris Grabenstein.


57499856Camp Genius
(Το πιο έξυπνο παιδί στο σύμπαν #2)
Κρις Γκραμπενστάιν
Βιβλία Random House για νεαρούς αναγνώστες
30 Νοεμβρίου 2021

Μυήθηκα για πρώτη φορά σε αυτήν τη σειρά όταν πήρα το βιβλίο #1 τυχαία μέσω του Overdrive/Libby το 2020. Στο πρώτο βιβλίο, μαθαίνουμε ότι ο Jake πηγαίνει στο Riverview Middle School. Μια μέρα βαριέται και πεινά κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου συνεδρίου στο Imperial Marquis Hotel όπου η μητέρα του είναι προγραμματίστρια εκδηλώσεων. Πέφτει πάνω σε ένα βάζο με ζελέ που τσιμπολογάει αθώα, ενώ περιμένει. Και όπως θα το είχε η μοίρα, τα φασόλια ζελέ αποδεικνύονται επιστημονικά ενισχυτικά του εγκεφάλου. Αυτό είναι που κάνει τον Jake McQuade στο „το πιο έξυπνο παιδί στο σύμπαν.» Ακολουθεί περιπέτεια, αλλά δεν θέλω να δώσω κανένα μεγάλο spoiler για όσους δεν το έχουν διαβάσει ακόμα.

Έτσι, το βιβλίο #2 ξεκινά με τον Τζέικ να κερδίζει έναν διαγωνισμό ενάντια στον υπερυπολογιστή του δισεκατομμυριούχου μεγιστάνα της τεχνολογίας Zane Zinkle. Μετά τη λαμπρή επίδειξη των πνευματικών του δεξιοτήτων, αυτός και οι έξυπνοι φίλοι του έχουν προσκληθεί στο Camp Genius, που φιλοξενείται από τον Zinkle. Ο Zinkle είναι λίγο συγκινητικός σχετικά με τον νέο τίτλο του Jake γιατί πριν εμφανιστεί ο Jake, ο Zinkle ήταν το πιο έξυπνο παιδί στο σύμπαν. Σαφώς κάτι συμβαίνει. Ωστόσο, εάν ο Τζέικ αποδεχτεί την πρόσκληση, όλοι στο σχολείο του θα λάβουν ΔΩΡΕΑΝ ένα τηλέφωνο Z, μια νέα ακριβή εφεύρεση της Zinkle. Και ο Τζέικ αποδέχεται την πρόσκληση ως τρόπο να δώσει πίσω στην κοινότητά του.

Αφού τα παιδιά φτάσουν στην κατασκήνωση, μερικοί από τους συναδέλφους τους κατασκηνωτές και συμβούλους αρχίζουν να συμπεριφέρονται μάλλον περίεργα. Ωστόσο, ό,τι και να συμβαίνει δεν φαίνεται να επηρεάζει τον Τζέικ και τον φίλο του, Κότζο. Καθώς αρχίζουν να ξετυλίγουν το μυστήριο και προσπαθούν να ξεγελάσουν τα ρομπότ που φρουρούν την κατασκήνωση, γρήγορα ανακαλύπτουν ότι όχι μόνο οι φίλοι τους στο στρατόπεδο κινδυνεύουν εδώ, αλλά και ολόκληρη η κοινότητα του Riverview Middle School! Θα μπορέσουν να αποκαλύψουν την πλοκή πριν καταστραφεί ολόκληρη η πόλη τους;

Τι υπέροχη περιπέτεια! Μου άρεσε αυτή η σειρά και ελπίζω το βιβλίο #2 να μην είναι το τέλος! Η γραφή του Grabenstein είναι εύκολα προσβάσιμη στα παιδιά, αλλά επιτρέπει επίσης στον αναγνώστη να κάνει πιο φιλοσοφικές ερωτήσεις σχετικά με το να είσαι έξυπνος και σοφός. Αυτό το βιβλίο ανοίγει επίσης την πόρτα για πολύτιμη συζήτηση σχετικά με την εθιστική φύση των τεχνολογικών εφαρμογών και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Η γραφή είναι απλά υπέροχη και με χαρά προτείνω αυτή τη σειρά. Ευχαριστώ το Random House και το NetGalley που μου παρείχαν ένα e-ARC ώστε να μπορώ να μοιραστώ την ειλικρινή μου κριτική!


Για έλεγχο την επόμενη εβδομάδα:

56817365

Λατρεύω πραγματικά αυτό το βιβλίο και δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν το πήρα πριν από αυτήν την εβδομάδα!!

Ανθισμένα-ανθίζουν

Τι διαβάζετε?

Schreibe einen Kommentar