Ενημέρωση πεδίου: Missouri Black Bears

0
Ενημέρωση πεδίου: Missouri Black Bears

Ενημέρωση πεδίου: Missouri Black Bears

Λόγω των κυνηγών που δώρησαν γενναιόδωρα στο Ίδρυμα SCI τα τελευταία χρόνια, συνεργαζόμαστε με το Τμήμα Διατήρησης του Μιζούρι από το 2010 για να βοηθήσουμε στη μακροχρόνια μελέτη εκτίμησης πληθυσμού μιας δεκαετίας. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναφέρουμε ότι αυτό οδήγησε σε μια νέα ευκαιρία κυνηγιού (επειδή ο κυνηγητός πληθυσμός είναι υγιής και βιώσιμος). Το 2021 ήταν η πρώτη χρονιά στην ιστορία του Μιζούρι που διεξήγαγαν ποτέ ένα ρυθμιζόμενο κυνήγι μαύρης αρκούδας. Αυτή η ευκαιρία συνεχίστηκε και φέτος και αναμένεται να συνεχιστεί και στο μέλλον.

Λόγω των κυνηγών που νοιάζονται αρκετά για την άγρια ​​ζωή ώστε να βοηθήσουν να κάνουν δωρεές για εργασίες διατήρησης, αυτό είναι ένα παράδειγμα που δείχνει ότι υπάρχουν περισσότερα άγρια ​​ζώα και περισσότερες ευκαιρίες να τα κυνηγήσουν, επειδή οι κυνηγοί εκτιμούν και επενδύουν σε έναν πόρο. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ στους δωρητές του Ιδρύματος SCI για το μακροπρόθεσμο όραμα και τη φιλανθρωπία σας, καθώς και για τη σπουδαία δουλειά στο Τμήμα Προστασίας του Μισούρι!

Όπως συμβαίνει με κάθε ευκαιρία κυνηγιού αυτές τις μέρες, ειδικά που ανοίγουν νέα κυνήγια, η κατακραυγή από τους αντικυνηγούς ήταν μικρή αλλά δυνατή. Αυτό εξακολουθεί να αποτελεί σοβαρή απειλή για τα δικαιώματα και τις ευκαιρίες των κυνηγών. Όταν ένα είδος στερείται επιστημονικής υποστήριξης και οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων παρουσιάζονται μόνο με συναισθηματικά επιχειρήματα κατά του κυνηγιού, ποιος είναι εκεί για να πει αυτό που οι κυνηγοί γνωρίζουν ότι είναι αληθινό από τον χρόνο που αφιερώνουν μακριά; Θέλαμε να απαντήσουμε άμεσα στην κριτική που ακούσαμε εδώ και να χρησιμοποιήσουμε την ευκαιρία για να τονίσουμε τις διαφορές μεταξύ SCI και SCIF.

Safari Club International – First For Hunters
Η SCI είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ κυνηγετική οργάνωση στο Καπιτώλιο με προσωπικό πλήρους απασχόλησης που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των κυνηγών σας σε πολιτειακό, ομοσπονδιακό και διεθνές επίπεδο κάθε μέρα.

Safari Club International Foundation – First For Wildlife
Το Ίδρυμα SCI εστιάζει με λέιζερ στην κατεύθυνση και τη χρηματοδότηση της διατήρησης της άγριας ζωής για βασικά είδη. Όπου λείπουν ακριβή δεδομένα, υποστηρίζουμε επιστημονικές μελέτες για την παροχή αυτών των δεδομένων. Δεν παίρνουμε διαχειριστικές αποφάσεις και δεν ασχολούμαστε άμεσα με τα δικαιώματα των κυνηγών, αλλά είμαστε η σφαίρα στο όπλο του SCI. Το 60% των εργασιών μας για τη διατήρηση πραγματοποιείται εδώ στη Βόρεια Αμερική, αλλά υποστηρίζουμε ενεργά την άγρια ​​ζωή παγκοσμίως. είτε χρηματοδοτώντας έργα άλλων ερευνητών είτε διευθύνοντας τα δικά μας όταν δεν υπάρχει κανένα.

Η στενή σχέση μεταξύ της SCI και του Ιδρύματος SCI μας καθιστά καλύτερα εξοπλισμένους από οποιονδήποτε οργανισμό προστασίας της άγριας ζωής στην κυνηγετική κοινότητα, ώστε να γνωρίζουμε πώς να κατευθύνουμε καλύτερα τις δωρεές σας με τρόπο που θα αυξήσει τις ευκαιρίες κυνηγιού σας και θα διασφαλίσει το μέλλον της άγριας ζωής τόσο στην αυλή σας. και σε παγκόσμιο επίπεδο. ΚΑΘΕ κυνηγός που ενδιαφέρεται να διασφαλίσει το μέλλον της άγριας ζωής και το μέλλον του κυνηγιού θα πρέπει να βρει τουλάχιστον κάποιο τρόπο να υποστηρίξει το SCIF, όσο μικρό κι αν είναι. Η σύστασή μας είναι να εγγραφείτε για Μηνιαία Δωρεά: ΕΔΩ

Αυτή η νέα ευκαιρία κυνηγιού στο Μιζούρι παρέχει μια εξαιρετική ευκαιρία να σας δείξουμε πώς τα επιστημονικά δεδομένα (SCIF) βοηθούν στην ενδυνάμωση της φωνής των ομάδων υπεράσπισης κυνηγών (SCI), που ελπίζουμε να σας δείξει πόσο σημαντική είναι η οικονομική σας υποστήριξη στο SCI Foundation.

Όσοι επικρίνουν αυτό το κυνήγι έχουν πει τα εξής:

«Αντί να επιτρέπει στους κυνηγούς να σκοτώνουν αρκούδες, το Μιζούρι θα πρέπει να εργαστεί για να διατηρήσει τον πληθυσμό των αρκούδων του»

Λόγω των δωρεών των κυνηγών, το Ίδρυμα SCI μπόρεσε να βοηθήσει στη χρηματοδότηση του Τμήματος Διατήρησης του Μιζούρι για τη διεξαγωγή έρευνας που δείχνει πόσες αρκούδες υπάρχουν στην πολιτεία και με ποιο ρυθμό μεγαλώνουν. Οι δωρητές του Ιδρύματος SCI βοηθούν να γίνει αυτό δυνατό από το 2010. Την τελευταία δεκαετία, οι παγίδες για τα μαλλιά, οι έλεγχοι και τα περιλαίμια GPS βοήθησαν στον προσδιορισμό του πληθυσμού το 2012 ήταν περίπου 350 αρκούδες, ο πληθυσμός σήμερα είναι περίπου 850 αρκούδες και ο πληθυσμός αυξάνεται με ετήσιο ρυθμό περίπου 8-10%.

Ενώ το SCI Foundation εστιάζει μόνο στη διασφάλιση της συλλογής ακριβών δεδομένων, οι ομάδες υπεράσπισης των κυνηγών και οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων για την άγρια ​​ζωή μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα δεδομένα για να ανταποκριθούν σε δηλώσεις κατά του κυνηγιού όπως αυτή. Τι θα περιμένατε να αποφασίσει ένας υπεύθυνος χάραξης πολιτικής εάν άκουγε μόνο τον συναισθηματικό ισχυρισμό και δεν είχε καμία ακριβή επιστήμη για να αντιμετωπίσει τον ισχυρισμό; Το Ίδρυμα SCI έχει δεσμευτεί να διασφαλίσει ότι τα είδη άγριας ζωής έχουν τα πιο ακριβή δεδομένα για την υποστήριξή τους.

«Ακόμα κι αν υπάρχουν τόσες αρκούδες όσο ισχυρίζεται το Μιζούρι, δεν είναι μεγάλος αριθμός»

Το „Not a large number“ συχνά προορίζεται να ακούγεται σαν γεγονός όταν χρησιμοποιείται από αντικυνηγούς όπως αυτό, αλλά κάντε ένα βήμα πίσω και θυμηθείτε ότι το „μεγάλο“ είναι σχετικό. Αυτό που γνωρίζουμε, λόγω 10+ ετών έρευνας που κατέστησαν δυνατή οι κυνηγοί, είναι ότι υπάρχουν κάπου μεταξύ 540-840 αρκούδες στο Μιζούρι σήμερα, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται με ρυθμό περίπου 8-10% κάθε χρόνο. Έτσι, μεταξύ των περιόδων κυνηγιού του 2021 και του 2022 μαζί, ενώ έχουν συγκομιστεί συνολικά 20 αρκούδες, ολόκληρος ο πληθυσμός των αρκούδων στο Μιζούρι έχει αυξηθεί κατά περισσότερο από 100 την ίδια περίοδο.

«Αυτό το κυνήγι θα στερήσει από τους κατοίκους του Μιζούρι τη δυνατότητα να δουν Μαύρες Αρκούδες στην άγρια ​​φύση»

Αυτό ακούγεται τραγικό. Μπορείτε να καταλάβετε γιατί ένας υπεύθυνος χάραξης πολιτικής που μπορεί να μην γνωρίζει καλύτερα θα ήταν διατεθειμένος να θέλει να διασφαλίσει ότι αυτό δεν θα συμβεί; Η παροχή επιστημονικά αξιόπιστων δεδομένων σχετικά με ένα είδος και ένα οικοσύστημα είναι το καλύτερο εργαλείο που μπορούν να κάνουν οι κυνηγοί για την αντιμετώπιση συναισθηματικών επιχειρημάτων όπως αυτό, εάν δεν είναι αληθινά.

Σε αυτή την περίπτωση, εν μέρει χάρη στους κυνηγούς που εμπιστεύτηκαν το SCI Foundation με τις δωρεές τους και χάρη στην πολύ αφοσιωμένη εργασία του Τμήματος Προστασίας του Μισούρι, γνωρίζουμε από μια πολύ δαπανηρή έρευνα για τη μαύρη αρκούδα 10+ ετών στο Μιζούρι ότι οι πληθυσμοί αυξάνονται σε ένα ποσοστό μεταξύ 8-10% κάθε χρόνο, και προβλέπεται ότι πιθανότατα θα υπάρχουν περισσότερες από 1.700 αρκούδες σε δέκα χρόνια από τώρα, ακόμη και με το αυστηρά ρυθμισμένο κυνήγι που έχει αρχίσει να επιτρέπει το Μισούρι.

«Οι αρκούδες αργούν να αναπαραχθούν, αυτό το κυνήγι αποτελεί απειλή για τους μελλοντικούς πληθυσμούς αρκούδων στο Μιζούρι»

Και πάλι, το „αργά“ είναι σχετικό. Αυτό που δεν είναι σχετικό είναι τα επιστημονικά αποτελέσματα που κατέστησαν δυνατές οι δωρεές των κυνηγών: ότι οι αρκούδες στο Μιζούρι αναπαράγονται κατά μέσο όρο κάθε δύο χρόνια και ότι ολόκληρος ο πληθυσμός αυξάνεται με ρυθμό 8-10% ετησίως.

«Οι Μισούριοι δεν υποστηρίζουν το κυνήγι»

Πριν από το πρώτο ρυθμισμένο κυνήγι μαύρης αρκούδας που έλαβε χώρα στο Μιζούρι το 2021, η διοίκηση της πολιτείας διοργάνωσε τέσσερα (4) ανοιχτά σπίτια, ακούγοντας σχόλια από 700 άτομα αυτοπροσώπως και διαδικτυακά. Από αυτούς, το 87% δήλωσε ότι εγκρίνει την κυνηγετική περίοδο.

Και ένας οικονομικός τρόπος για να το δούμε αυτό, οι κάτοικοι του Μιζούρι έβαλαν τα χρήματά τους εκεί που ήταν; Λοιπόν, αυτό το κυνήγι ήταν διαθέσιμο μόνο στους κατοίκους του Μιζούρι και κάθε χρόνο είχε περίπου 6.000 αιτήσεις για 400 ετικέτες (με στόχο τη συγκομιδή να μην επιτρέπονται περισσότερες από 40 αρκούδες για συγκομιδή σε μια εποχή) σημαίνει ότι υπήρχε 1.500% μεγαλύτερο ενδιαφέρον από το Μισούρι κάτοικοι να κυνηγήσουν αρκούδες από ό,τι υπήρχαν διαθέσιμες ετικέτες για αγορά.

Το Μιζούρι κάνει πολύ καλή δουλειά στη χρήση της επιστήμης για την ενημέρωση των διαχειριστικών αποφάσεων. Αλλά οι περισσότερες κρατικές υπηρεσίες δεν έχουν την πολυτέλεια να διεξάγουν μεγάλες πολυετείς μελέτες όπως αυτή από μόνες τους. Ευχαριστούμε όσους από εσάς εμπιστεύεστε το SCI Foundation να βάλει τις γενναιόδωρες δωρεές σας να λειτουργήσουν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για το μέλλον της άγριας ζωής και το μέλλον του κυνηγιού. Η διασφάλιση ακριβών δεδομένων για είδη που υποεκπροσωπούνται είναι ο τρόπος με τον οποίο το κάνουμε, και σε αυτήν την περίπτωση είμαστε εκστασιασμένοι που βλέπουμε ότι για άλλη μια φορά οδήγησε σε έναν υγιή πληθυσμό με μια νέα βιώσιμη κυνηγετική περίοδο.

Schreibe einen Kommentar