Επιστολή προς την Κοινότητα BlogPaws: Αντιμετώπιση του Burnout

0
Επιστολή προς την Κοινότητα BlogPaws: Αντιμετώπιση του Burnout

Στην καταπληκτική μας κοινότητα BlogPaws,

Δοκιμάζουμε κάτι νέο σήμερα και είμαι ενθουσιασμένος που θα έρθετε μαζί μου σε αυτό το ταξίδι.

Εδώ στο Team BlogPaws, έχουμε μια όχι και τόσο μυστική εμμονή με το μάρκετινγκ περιεχομένου και το SEO. Ρωτήστε οποιονδήποτε από εμάς στην ομάδα μια ερώτηση σχετικά με το περιεχόμενο ή το SEO και προτού το καταλάβετε, σιγά σιγά θα απομακρυνθείτε όπως το αγαπημένο μου μιμίδιο Homer Simpson. Τρώμε, κοιμόμαστε και σίγουρα πίνουμε συμβουλές SEO και πληροφορίες σχετικά με τις ενημερώσεις της Google… αν και δεν είμαι απολύτως σίγουρος ότι η Britt κοιμάται πραγματικά.

ΑΛΛΑ όσο μας αρέσει να αναπτύσσουμε τις βέλτιστες πρακτικές μας και να μελετάμε τις αλλαγές αλγορίθμων, μας αρέσει επίσης να μαθαίνουμε τους κανόνες για να μπορούμε να τους παραβιάσουμε. Αυτό λοιπόν κάνουμε σήμερα εδώ. Γράφω για χάρη της γραφής. Γράφω για να έρθω και να συνδεθώ μαζί σας.

γυναίκα που γράφει γράμμα με στυλό καλλιγραφίας |  Επιστολή προς την Κοινότητα BlogPaws: Αντιμετώπιση του Burnout

Καλώς ήρθατε στην πρώτη από τις (ελπίζουμε) πολλές επιστολές προς την Κοινότητά μας BlogPaws. Ο σκοπός αυτών των επιστολών είναι να κάνουν check-in, να είναι διαφανείς και να πουν ένα γεια.

Αυτή η ιδέα πέρασε για πρώτη φορά από το μυαλό μου επειδή έχω να κάνω με το μπλοκ του δικού μου συγγραφέα. Όπως πολλοί από εσάς γνωρίζετε, σκόνταψα στον κλάδο των κατοικίδιων ζώων όταν δημιούργησα το δικό μου blog για κατοικίδια, Beagles & Bargains. Για χρόνια, δημιουργούσα κανονικό περιεχόμενο που άξιζε την κατάταξη με ό,τι φαίνεται τώρα με τόση ευκολία. Σήμερα είμαι ένοχος που χάνω περισσότερες από μερικές προθεσμίες επειδή απλώς δεν έχω κίνητρο να ξεκινήσω τις γραπτές μου εργασίες.

Αυτή η έλλειψη κινήτρων; Αυτό είναι το burnout που σηκώνει το άσχημο κεφάλι του.

Τώρα δεν είμαι εδώ για να μιλήσω όλα για τα προβλήματά μου – αν και μερικές φορές το άνοιγμα και η εξαέρωση μπορεί να είναι πολύ ωραία. Αντίθετα, θέλω να ξεκινήσω μια ανοιχτή συζήτηση για την εξουθένωση.

Αυτή η εποχή του χρόνου μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Οι διακοπές είναι κυριολεκτικά προ των πυλών, πράγμα που σημαίνει ότι έχουμε τραβηχτεί σε τόσες πολλές διαφορετικές κατευθύνσεις. Έχουμε μια επιχείρηση να διευθύνουμε, προσφορές διακοπών ή κάλυψη για να ταιριάξουμε στα ήδη πολυάσχολα προγράμματά μας, στις προσωπικές και οικογενειακές μας υποχρεώσεις, ακόμα και στην επιθυμία να κάνουμε πράγματα για τις διακοπές μας, όπως διακόσμηση, θέαση φώτων ή ακόμα και καθισμένοι δίπλα στη φωτιά. Επιπλέον, εδώ στις ΗΠΑ, ο χειμώνας πλησιάζει. Οι νύχτες γίνονται μεγαλύτερες, οι μέρες μικραίνουν, κάνει πιο κρύο, η εποχή της γρίπης είναι εδώ και μερικοί από εμάς πρέπει να φτυαρίσουμε το χιόνι.

Θα μπορούσα να συνεχίσω, αλλά νομίζω ότι έχεις καταλάβει το νόημα. Είναι πολύ. Μας αρέσει αυτή η φορά, αλλά και κάπως τη μισούμε.

Όταν αυτή η αντιπάθεια αρχίζει να υπερτερεί της απόλαυσης, μπορεί να αντιμετωπίζετε εξάντληση. Όταν χρονοτριβείτε να ολοκληρώσετε δύσκολα έργα αντιμετωπίζοντας πρώτα τα εύκολα, ανεξάρτητα από την προτεραιότητά τους, μπορεί να αντιμετωπίζετε εξάντληση. Όταν βλέπετε τον εαυτό σας να κοιτάζει την οθόνη του υπολογιστή σας να γίνεται όλο και λιγότερο παραγωγικός με κάθε μέρα, μπορεί να αντιμετωπίζετε εξάντληση.

Δεν υπάρχει ένας ορισμός της επαγγελματικής εξουθένωσης, αλλά γενικά πιστεύεται ότι προκαλείται από εργασιακό ή άλλο άγχος και τείνει να παρουσιάζεται με τρία συμπτώματα: εξάντληση, αποξένωση από σχετικές δραστηριότητες και μειωμένη απόδοση. Η εξουθένωση είναι ακόμη πιο συχνή σε πεδία με πάθος όπου οι άνθρωποι τείνουν να θυσιάζουν τις δικές τους ανάγκες για να βοηθήσουν τους άλλους. Ακούγεται πολύ σαν τη βιομηχανία κατοικίδιων ζώων, σωστά;

Η αντιμετώπιση της εξουθένωσης δεν είναι εύκολη. Είναι πραγματικά πολύ, πολύ δύσκολο. Και αν το αντιμετωπίζετε, να ξέρετε ότι δεν είστε μόνοι. Είμαι εκεί μαζί σου, αλλά το έχουμε αυτό. Το έχεις αυτό.

Όταν βιώνετε εξάντληση, μπορεί επίσης να αρχίσετε να αντιμετωπίζετε σωματικά συμπτώματα – πονοκεφάλους ή μειωμένο ανοσοποιητικό σύστημα που καλωσορίζει τον τελευταίο ιό. Είμαι στην 3η εβδομάδα ποιος ξέρει τι.

Ακριβώς όπως όταν είμαστε σωματικά άρρωστοι, όταν βιώνουμε εξάντληση, θέλουμε να επιστρέψουμε „όπως ήταν τα πράγματα πριν“ το συντομότερο δυνατό. Θέλουμε να δουλέψουμε πολύ σκληρά για να καλύψουμε τις προθεσμίες και τη δουλειά που χάσαμε, ώστε να μην αισθανόμαστε ότι είμαστε πίσω ή λιγότερο από αυτό.

Αλλά κάνοντας αυτό, σκάβουμε τον εαυτό μας πιο βαθιά, συσσωρεύουμε το άγχος και νιώθουμε ακόμη περισσότερο ότι δεν θα προλάβουμε ποτέ.

γυναίκα που γράφει γράμμα με καρφίτσα με στυλό καλλιγραφίας |  Επιστολή προς την Κοινότητα BlogPaws: Αντιμετώπιση του Burnout

Θέλετε να μάθετε το μυστικό μου; Λέγοντας όχι.

Η λέξη «όχι» ακούγεται τόσο αρνητική, αλλά λέγοντας όχι, δίνετε στον εαυτό σας τον χώρο να προλάβει, τον χώρο για να αντιμετωπίσει ένα δύσκολο έργο και τον χρόνο να αφιερώσει στη φροντίδα του εαυτού σας. Λέγοντας όχι, κερδίζεις πραγματικά.

Αλλά φυσικά, το να πεις όχι δεν είναι πάντα εύκολο ή ακόμα και δυνατό. Ίσως δεν μπορείτε να πείτε όχι επειδή η ομάδα σας εξαρτάται από εσάς ή έχετε μια δύσκολη προθεσμία να κλείσετε. Ίσως είστε υπεύθυνοι για τη φροντίδα ενός άλλου ατόμου ή κατοικίδιου ζώου. Εάν είστε σε αυτή τη θέση, μιλήστε. Ενημερώστε την ομάδα σας, μοιραστείτε με την οικογένειά σας, απευθυνθείτε σε έναν φίλο ή δημοσιεύστε στην Κοινότητα BlogPaws.

Πάρα πολλές φορές προσπαθούμε να σηκώσουμε ένα βάρος με το οποίο οι συμπαίκτες και τα αγαπημένα μας πρόσωπα είναι περισσότερο από πρόθυμοι να βοηθήσουν. Δεν μπορώ να αρχίσω να περιγράφω το συναίσθημα όταν τελικά ανοίγετε και συναντάτε την απάντηση «Πώς μπορώ να βοηθήσω;» Είναι ακόμη καλύτερο από το να σηκώνεται ένα μεταφορικό βάρος από τους ώμους σου.

Αν είπατε όχι, ζητήσατε βοήθεια και εξακολουθείτε να παλεύετε με την εξάντληση, δεν πειράζει. Μην τα παρατάς. Εάν εξακολουθείτε να αισθάνεστε κολλημένοι, σας προσκαλώ να σκεφτείτε να μιλήσετε με έναν επαγγελματία και παρόλο που μπορεί να ακούγεται λίγο ανόητο, σκεφτείτε να κάνετε διακοπές ή λίγο χρόνο αφιερωμένο σε ΕΣΑΣ. Περάστε μια μέρα ή μια εβδομάδα χωρίς να κάνετε τίποτα στη λίστα εργασιών ή αγγαρειών σας και κάνοντας μόνο πράγματα που σας φέρνουν χαρά.

Δεν μπορούμε όλοι να πάμε σε ένα all-inclusive θέρετρο δίπλα στην παραλία, αλλά μπορούμε να πάμε μια βόλτα, να κάνουμε μπάνιο, να λύσουμε ένα παζλ, να παίξουμε ένα παιχνίδι, να γράψουμε μια διασκεδαστική ιστορία ή να δημιουργήσουμε κάτι με τα χέρια μας. Το να αποσπάσουμε την προσοχή μας με κάτι θετικό μπορεί να μας βοηθήσει να επαναφέρουμε τα συναισθήματά μας απέναντι στις δεσμεύσεις μας και, όπως θα περίμενε κανείς, να απομακρυνθούμε από τα πράγματα που μας προκαλούν άγχος, μπορεί να μειώσει το συνολικό μας άγχος.

Δεν υπάρχει ένας δρόμος για να νικήσετε την εξάντληση και η διαδικασία δεν είναι πάντα γρήγορη, αλλά αν αρχίσετε να παρατηρείτε τα σημάδια που σέρνονται, δώστε στον εαυτό σας την ελευθερία να πει όχι, ζητήστε βοήθεια και αφιερώστε τουλάχιστον μια μέρα για να κάνετε κάτι που σας φέρνει Χαρά.

Πάντα ανακάλυψα ότι το να ακούω από άλλους που αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις με δίνει τη δυνατότητα να κάνω τις δύσκολες επιλογές ή να κάνω το πρώτο βήμα προς την κατάκτηση αυτής της πρόκλησης. Εάν έχετε βιώσει εξάντληση στο παρελθόν ή το αντιμετωπίζετε τώρα, συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Επιτρέψτε μου να μάθω στα σχόλια:

  • Πώς είσαι?
  • Τι λειτουργεί και τι όχι;
  • Και πώς μπορώ να βοηθήσω;

Μέχρι την επόμενη φορά,

Τζέσικα

Σχετικά με τον Συγγραφέα: Η Jessica Shipman είναι η COO / CMO του BlogPaws. Ασχολείται με τη βιομηχανία κατοικίδιων ζώων από το 2013, όταν κατά λάθος έγινε δημιουργός περιεχομένου και ξεκίνησε το Beagles & Bargains. Από τότε, της άρεσε να ηγείται του Συνεργασία PetBizμια ομάδα μελών για ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων κατοικίδιων ζώων, με την Chloe DiVita και να συμμετέχει στο Κοινότητα BlogPaws. Όταν δεν σχεδιάζει περιεχόμενο ή δεν κάνει έρευνα για λέξεις-κλειδιά SEO, μπορείτε να βρείτε τη Jessica να αγαπά τα δύο σκυλιά της, τη Luna και τον Ralph, και να βάζει το πτυχίο μηχανικής της Ivy League να εργαστεί ως περιζήτητος προγραμματιστής ιστού.

Schreibe einen Kommentar