Λεπτομερής οδηγός για το PTSD που προκαλείται από τροχαία ατυχήματα

0
Λεπτομερής οδηγός για το PTSD που προκαλείται από τροχαία ατυχήματα

Εάν έχετε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα, είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε άγχος και ανησυχία. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν το ατύχημα δεν ήταν δικό σας λάθος και έχετε τραυματιστεί ως αποτέλεσμα. Τι γίνεται όμως αν αυτό το άγχος προκαλεί προβλήματα ψυχικής υγείας; Μπορείτε να υποβάλετε αξίωση για αποζημίωση για PTSD που προκλήθηκε από αυτοκινητιστικό ατύχημα; Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε το ερώτημα εάν είναι δυνατό ή όχι να ασκηθεί μήνυση για PTSD μετά από τροχαίο ατύχημα.

Τι είναι το PTSD;

Το PTSD είναι μια κατάσταση ψυχικής υγείας που επηρεάζει όλους, όχι μόνο στρατιώτες ή θύματα σεξουαλικής επίθεσης. Προκαλείται από τραύμα και μπορεί να αναπτυχθεί μετά από ένα ιδιαίτερα τραυματικό γεγονός. Εάν έχετε PTSD, σημαίνει ότι ο εγκέφαλός σας έχει επηρεαστεί από το γεγονός, καθιστώντας δύσκολη τη ρύθμιση των συναισθημάτων και της μνήμης.

Εάν έχετε υποστεί τροχαίο ατύχημα που σας έχει προκαλέσει διαταραχή μετατραυματικού στρες (PTSD), μπορεί να δικαιούστε αποζημίωση. Μιλήστε με φημισμένα δικηγορικά γραφεία όπως Hutzler Law, PLLCγια να λάβετε την αποζημίωση που σας αξίζει και να προστατέψετε τα δικαιώματά σας.

Ποια είναι τα σημάδια του PTSD;

Τα ακόλουθα είναι τα πιο κοινά συμπτώματα του PTSD.

  • Αποφύγετε μέρη ή καταστάσεις που σας θυμίζουν το ατύχημα.
  • Αναδρομές του περιστατικού.
  • Εφιάλτες που οδηγούν σε αϋπνία ή άλλα ελαττώματα ύπνου.
  • Υπερεπαγρύπνηση, στην οποία έχετε πρόβλημα με τον ύπνο ή τη συγκέντρωση και τείνετε να είστε σε αιχμηρά για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς κανένα πραγματικό λόγο για αυτό.
  • Να ξαφνιάζεσαι εύκολα από πράγματα, όπως δυνατούς θορύβους όπως καταιγίδες και πυροτεχνήματα, καθώς και απροσδόκητες κινήσεις όπως κάποιος που μπαίνει στο δωμάτιο απροσδόκητα.

Πώς μπορεί ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα να προκαλέσει PTSD;

Όταν βρίσκεστε σε ένα ατύχημα, ο εγκέφαλός σας είναι απασχολημένος με την επεξεργασία όλων των ειδών πληροφοριών. Οι τραυματικές αναμνήσεις μπορεί να πλημμυρίσουν πίσω όταν δεν τις περιμένεις: Τα φώτα από τα επερχόμενα αυτοκίνητα αναβοσβήνουν πολύ γρήγορα ή κάποιος πάτησε φρένο ξαφνικά, φέρνοντας άσχημες αναμνήσεις από τη δική σου εμπειρία. Αυτά τα ερεθίσματα είναι που προκαλούν Συμπτώματα PTSD σε θύματα τροχαίων δυστυχημάτων. Σας υπενθυμίζουν πόσο αβοήθητοι αισθανθήκατε κατά την εμπειρία του ατυχήματος, κάνοντας σας να θυμάστε τα πάντα και φέρνοντας ένα είδος κρίσης πανικού.

Ποιες θεραπείες είναι διαθέσιμες για να βοηθήσουν με το PTSD τροχαίου ατυχήματος;

Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες θεραπευτικές επιλογές για να βοηθήσουν στο PTSD τροχαίου ατυχήματος. Η πιο κοινή είναι η γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία (CBT), η οποία περιλαμβάνει τη συζήτηση μέσω των σκέψεων και των συναισθημάτων σας που ευθύνονται για την αγχώδη σας κατάσταση. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε φάρμακα ή άσκηση, που θα βοηθήσουν στη μείωση των συμπτωμάτων του άγχους και του στρες.

Ένας καλός τρόπος για να ανακουφιστείτε από το άγχος μετά από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα είναι να κάνετε ένα μικρό διάλειμμα από την οδήγηση. Ομοίως, μπορείτε να κάνετε ένα διάλειμμα για λίγα λεπτά ενώ οδηγείτε, ιδιαίτερα όταν αισθάνεστε κουρασμένοι ή αγχωμένοι από πράγματα που συμβαίνουν γύρω σας που μπορεί να δυσκολέψουν την κανονική λειτουργία του εγκεφάλου σας.

Μπορώ να υποβάλω αξίωση για αποζημίωση για PTSD τροχαίου ατυχήματος;

Εάν συμμετείχατε σε αυτοκινητιστικό ατύχημα και υποφέρατε από PTSD ως αποτέλεσμα αυτού, μπορεί να είναι δυνατό να ζητήσετε αποζημίωση. Ωστόσο, προτού υποβάλετε ένα τέτοιο αίτημα, θα χρειαστεί να προσκομίσετε ιατρικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τα συμπτώματά σας προκαλούνται από ατύχημα. Για να το κάνω αυτό:

  • Πρέπει να έχετε διαγνωστεί με PTSD μετά το περιστατικό (και όχι οποιαδήποτε άλλη πάθηση).
  • Ο γιατρός σας πρέπει να δηλώσει ότι αυτά τα συμπτώματα προκλήθηκαν από τη συμμετοχή σας στο ατύχημα.

Υποβολή αξίωσης για αποζημίωση

Εάν έχετε εμπλακεί σε αυτοκινητιστικό ατύχημα που δεν ήταν δικό σας λάθος, και ως αποτέλεσμα πάσχετε από PTSD, τότε η αξίωση αποζημίωσης μπορεί να είναι χρήσιμη όχι μόνο για τα οικονομικά σας αλλά και για την ψυχική σας υγεία. Ωστόσο, πριν το κάνετε αυτό, είναι σημαντικό να καταλάβετε πόση αποζημίωση θα καταβληθεί. Το ποσό της αποζημίωσης εξαρτάται από το είδος του τραυματισμού ή της ασθένειας που έχει προκληθεί από το ατύχημα και πόσος χρόνος χρειάζεται για να βελτιωθούν τα συμπτώματά σας.

Εάν οι τραυματισμοί σας είναι αρκετά σοβαροί που σας εμποδίζουν να εργάζεστε με πλήρη απασχόληση ή προκαλούν χρόνιο πόνο, τότε μπορεί να χαρακτηριστούν ως «μόνιμοι» τραυματισμοί, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούν να αναρρώσουν πλήρως χωρίς τακτική θεραπεία.

Εάν υποφέρετε από PTSD μετά από αυτοκινητιστικό ατύχημα, τότε δεν χρειάζεται να υποφέρετε μόνοι σας. Έχετε κάθε δικαίωμα να ζητήσετε αποζημίωση για τα προβλήματα υγείας και την ταλαιπωρία σας, εάν είναι αποτέλεσμα απροσεξίας κάποιου άλλου. Είναι σημαντικό να ξέρεις ότι δεν είσαι μόνος. Σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να αναζητήσετε νομικό σύμβουλο πριν προχωρήσετε σε αξίωση για PTSD μετά από ατύχημα.

Παρόμοιες αναρτήσεις:

  • Κάτι κακό θα μου συμβεί: Είναι PTSD;

Schreibe einen Kommentar