Μπορείτε να ενυδατώσετε το δέρμα σας πίνοντας νερό;

4
Μπορείτε να ενυδατώσετε το δέρμα σας πίνοντας νερό;

Ο χειμώνας μπορεί να προκαλέσει τον όλεθρο στο ευαίσθητο δέρμα μας. Κάνουμε ό,τι μπορούμε, τρίβοντας και καθαρίζοντας τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, αλείφοντας λοσιόν και μαζεύοντας όταν είμαστε έξω στο κρύο, αλλά θα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα;

Δεν είναι μυστικό ότι το πόσιμο νερό έχει άφθονο οφέλη για την υγεία. Μερικά από αυτά τα οφέλη περιλαμβάνουν τη μεγιστοποίηση της φυσικής απόδοσης, την πρόληψη των πονοκεφάλων, τη διατήρηση της ενέργειας και της λειτουργίας του εγκεφάλου και τη θεραπεία των πέτρες στα νεφρά. Θα μπορούσε όμως το πόσιμο νερό να αναπληρώσει την υγρασία του δέρματός μας; Είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας πράγματι διψάς για νερό;

Λεία πόδια μετά τη χρήση αφαίρεσης κάλων
Πλίθα

Η επιστήμη πίσω από το δέρμα σας

Για να κατανοήσετε τη σχέση μεταξύ δέρματος και νερού, βοηθάει πρώτα να κατανοήσετε το μακιγιάζ του δέρματός σας. Το δέρμα σας αποτελείται από τρία στρώματα – την επιδερμίδα, το χόριο και τον υποδόριο ιστό. Η επιδερμίδα είναι το πιο εξωτερικό στρώμα, ακολουθούμενη από το χόριο και τον υποδόριο ιστό. Για να αισθάνεται η επιδερμίδα απαλή και να έχει αρκετή ελαστικότητα, πρέπει να περιέχει αρκετό νερό. Ωστόσο, υπάρχουν λίγες έρευνες που υποδηλώνουν ότι η απλή κατανάλωση επιπλέον νερού μπορεί να αναπληρώσει την περιεκτικότητα σε νερό της επιδερμίδας, αναφέρει η Mayo Clinic.

Πώς το πόσιμο νερό επηρεάζει την υγρασία του δέρματός σας

Αν αναρωτιέστε πόσο νερό να πιείτε, το Εθνικές Ακαδημίες Επιστημών, Μηχανικής και Ιατρικής Προτείνετε στις γυναίκες να πίνουν εννέα φλιτζάνια νερό κάθε μέρα και στους άντρες 13. Από εκεί και πέρα, δεν χρειάζεται να πίνετε περισσότερο, εκτός αν έχετε χάσει υπερβολικές ποσότητες μέσω του δέρματος μέσω του ιδρώτα ή της ζέστης – μια διαδικασία γνωστή και ως δια-επιδερμική απώλεια νερού.

Οπότε όχι, το να πίνεις νερό δεν είναι το τέλος για το ενυδατωμένο δέρμα. Μίλησε με τον πιστοποιημένο από το διοικητικό συμβούλιο δερματολόγο Δρ. Joshua Zeichner Πραγματικά Απλό να εξηγήσει γιατί.

«Είναι ένας πλήρης μύθος ότι πρέπει να πίνουμε πολύ νερό για να διατηρήσουμε το δέρμα μας ενυδατωμένο», είπε ο Zeichner. «Το νερό, πρώτα και κύρια, εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος και στη συνέχεια φιλτράρεται από τα νεφρά. Δεν υπάρχουν δεδομένα ότι η κατανάλωση περισσότερου ή λιγότερου νερού οδηγεί στην ποιότητα του δέρματος».

Τι είναι κάνει είναι να ενυδατώσει τα κύτταρα μόλις απορροφηθεί στην κυκλοφορία του αίματος — και προτού φιλτραριστεί από τα νεφρά. Ουσιαστικά, το νερό ενυδατώνει το σώμα σας και βοηθά σε όλες τις λειτουργίες του, κάτι που οδηγεί σε πιο υγιή εσάς συνολικά.

Πλίθα

Πώς να διατηρήσετε ενυδατωμένο δέρμα

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να διατηρήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο, εκτός από το να πίνετε νερό. Για αρχή, χρησιμοποιήστε ένα απαλό καθαριστικό χωρίς ξηραντικά συστατικά όπως αλκοόλ, ρετινοειδή ή άλφα υδροξυοξέα για να διατηρήσετε την ενυδάτωση του δέρματός σας. Είναι επίσης καλύτερο να αποφεύγετε το ζεστό ντους και να ενυδατώνετε το σώμα σας όσο το δέρμα σας είναι ακόμα υγρό. Αμέσως μόλις βγείτε από το ντους, ειδικοί προτείνετε να στεγνώσετε απαλά με μια πετσέτα και να εφαρμόσετε ένα παχύ στρώμα ενυδατικής κρέμας της επιλογής σας για να αυξήσετε την πρόσληψη υγρασίας.

Ο καιρός μπορεί να έχει αρνητική επίδραση και στο δέρμα σας. Όταν βγαίνετε έξω με κρύο καιρό, φροντίστε να προστατεύεστε φορώντας γάντια και κατάλληλο εξοπλισμό για να αποτρέψετε την απώλεια υγρασίας. Η χρήση υγραντήρα είτε στο σπίτι είτε στο γραφείο μπορεί επίσης να βοηθήσει στην επανυδάτωση του δέρματος σε δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Όπως πάντα, τρώγοντας α ισορροπημένη διατροφή με μια ποικιλία από υγιή λίπη, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα μπορούν να βοηθήσουν το σώμα σας να λειτουργεί σε κορυφαία απόδοση.

Μια νεαρή γυναίκα με λαμπερό δέρμα ποζάρει.
Πλίθα

Η απολέπιση χρησιμοποιώντας στεγνό πινέλο ή άλλη τεχνική μπορεί επίσης να έχει θετική επίδραση στο δέρμα σας. Όταν κάνετε απολέπιση, αφαιρείτε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος από την επιφάνεια του δέρματός σας και το προετοιμάζετε για να απορροφήσει σωστά την ενυδατική σας κρέμα. Φροντίστε να επανενυδατώστε μετά την απολέπιση με την επίστρωση υγραντικών, μαλακτικών και αποφρακτικών για να παγιδευτεί το νερό μέσα στο δέρμα σας και να δημιουργηθεί ο φυσικός προστατευτικός φραγμός του.

Την επόμενη φορά που θα αρχίσετε να παρατηρείτε ότι το δέρμα σας φαίνεται λίγο ξηρό, έχετε υπόψη σας αυτές τις συμβουλές και φιλήστε αυτές τις νιφάδες αντίο.

Schreibe einen Kommentar