Οι πρωταγωνιστές του «Romeo and Juliet» μηνύουν την Paramount για κακοποίηση παιδιών

1
Οι πρωταγωνιστές του «Romeo and Juliet» μηνύουν την Paramount για κακοποίηση παιδιών

Εάν είστε μιας συγκεκριμένης ηλικίας, είναι πολύ πιθανό να παρακολουθήσατε την ταινία της Paramount Pictures του 1968 „ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ” στο γυμνάσιο ως μέρος των μαθημάτων λογοτεχνίας/Αγγλικών. Η ταινία επαινείται από καιρό ως η «πιο ακριβής» όσον αφορά τις ηλικίες των εραστών που διασταυρώνονται με αστέρια, η ταινία βρίσκεται ξαφνικά στην πρώτη γραμμή μιας αγωγής.

Λέοναρντ Γουάιτινγκ (Romeo) και Ολίβια Χάσεϊ (Τζούλιετ) έχουν καταθέσει μήνυση κατά της Paramount, ισχυριζόμενες κατηγορίες για κακοποίηση παιδιών. Αυτό προέρχεται από την ερωτική σκηνή μεταξύ του ζευγαριού, που ήταν τότε ηλικίας 16 και 15 ετών. Το στήθος του Hussey είναι γυμνό στη σκηνή, όπως και το derrière του Whiting.

Η αγωγή αξιώνει διευθυντής Φράνκο Τζεφιρέλι (που πέθανε το 2019) διαβεβαίωσε τόσο τον Whiting όσο και τον Hussey ότι δεν θα υπήρχε γυμνό κατά τη διάρκεια της σκηνής, λέγοντας ότι θα φορούσαν «εσώρουχα με σάρκα». Η μήνυση ισχυρίζεται ότι ο Zeffirelli είπε αργότερα τόσο στον Whiting όσο και στον Hussey ότι η εικόνα θα «αποτύγχανε» χωρίς πραγματικό γυμνό και τους τράβηξε «χωρίς τη γνώση ή τη συγκατάθεσή τους» για τη σκηνή που προέκυψε.

«Αυτό που τους είπαν και αυτό που συνέβη ήταν δύο διαφορετικά πράγματα». Tony Marinozzi, διευθυντής επιχειρήσεων και για τους δύο ηθοποιούς, είπε. «Εμπιστεύτηκαν τον Φράνκο. Στα 16 του, ως ηθοποιοί, πήραν το προβάδισμα ότι δεν θα παραβίαζε την εμπιστοσύνη που είχαν. Ο Φράνκο ήταν φίλος τους και ειλικρινά, στα 16 τους, τι κάνουν; Δεν υπάρχουν επιλογές. Δεν υπήρχε #MeToo.“

Ο Hussey υπερασπίστηκε τη σκηνή μόλις μια συνέντευξη του 2018.

Το κοστούμι πιστεύεται ότι βρίσκεται στο στόχαστρο των 500 εκατομμυρίων δολαρίων, για «συναισθηματική αγωνία» και «χαμένες ευκαιρίες εργασίας» στα 55 χρόνια από την κυκλοφορία της ταινίας.

Η Paramount δεν έχει απαντήσει στην αγωγή ή στους ισχυρισμούς.

Mary Anne Butler

Schreibe einen Kommentar