ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ CMS του ιστοτόπου ΣΑΣ ΣΕ DRUPAL Ή WORDPRESS

0
ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ CMS του ιστοτόπου ΣΑΣ ΣΕ DRUPAL Ή WORDPRESS

Όταν σκέφτεστε τα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου, το πρώτο όνομα που έρχεται στο μυαλό είναι το WordPress και ακολουθεί το Drupal και το Joomla. Υπάρχουν πολλά άλλα καλά συστήματα διαχείρισης περιεχομένου, αλλά αυτά τα τρία βρίσκονται στην κορυφή με το WordPress να οδηγεί το πακέτο με τεράστιο περιθώριο. Με τη διαρκώς αυξανόμενη δημοτικότητα του WordPress, όλο και περισσότεροι άνθρωποι μεταφέρουν τον ιστότοπό τους σε αυτό. Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι θέλουν να το κάνουν μεταφέρετε το Drupal στο WordPress ή για αυτό το θέμα από οποιονδήποτε άλλο ιστότοπο. Ωστόσο, σε αυτό το άρθρο θα συζητήσουμε τα οφέλη της αλλαγής του τρέχοντος CMS σε WordPress ή Drupal.

Η γενική παρανόηση

Στα δεκαοκτώ χρόνια από την έναρξή του ως μια αμιγώς πλατφόρμα blogging, το WordPress έχει εξελιχθεί σε ένα ολοκληρωμένο CMS, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πιστεύουν ότι είναι κυρίως ένα εργαλείο blogging. Από την άλλη πλευρά, η αντίληψη που έχουν οι άνθρωποι για το Drupal είναι ότι είναι πολύ περίπλοκο και προηγμένο και προορίζεται για μεγάλες εταιρείες που έχουν τεράστιες δημοσιονομικές δαπάνες. Ωστόσο, αυτό είναι απλώς ένας μύθος. Το γεγονός είναι ότι και οι δύο είναι εξαιρετικά ευέλικτες και ευέλικτες πλατφόρμες δημιουργίας ιστοτόπων που καλύπτουν τις ανάγκες και των δύο, τόσο των μεγάλων όσο και των μικρών. Και οι δύο αυτές πλατφόρμες είναι ισχυρά, οικονομικά αποδοτικά εργαλεία που είναι αποτελεσματικά και προσφέρουν καλή σχέση τιμής απόδοσης.

Ας επισημάνουμε πρώτα τα κύρια χαρακτηριστικά αυτών των δύο πλατφορμών και, στη συνέχεια, θα συζητήσουμε τα οφέλη του εναγκαλισμού, είτε του WordPress είτε του Drupal.

WordPress

Είναι μια ισχυρή πλατφόρμα που την εμπιστεύονται εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο. Στην πραγματικότητα, περίπου το 40% όλων των ιστότοπων στο Διαδίκτυο τρέχουν σε WordPress. Είναι εξαιρετικά ευέλικτο και ευέλικτο, εύκολο στη χρήση και διαχείριση, οικονομικό και πάνω απ‘ όλα εύκολα προσαρμόσιμο και επεκτάσιμο. Πολλά θέματα και πρόσθετα, τόσο δωρεάν όσο και premium, σας επιτρέπουν να προσθέσετε επιπλέον λειτουργίες και να βελτιώσετε τη λειτουργικότητά του. Είναι και φιλικό προς το SEO και φιλικό προς κινητά. Έχει μια μεγάλη κοινότητα χρηστών και προγραμματιστών. Με λίγα λόγια, το WordPress είναι εξίσου κατάλληλο για άτομα και οργανισμούς όλων των μεγεθών.

Drupal

Ακριβώς όπως το WordPress, το Drupal είναι ηγέτης του κλάδου στην κατηγορία CMS ανοιχτού κώδικα και υποστηρίζεται και υποστηρίζεται ευρέως από μια παγκόσμια κοινότητα. Αν και το WordPress έχει ξεπεράσει όλα τα άλλα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου για να γίνει το νούμερο ένα στον κόσμο, το Drupal εξακολουθεί να κατέχει σημαντική θέση στον χώρο δημιουργίας ιστοτόπων. Με τις εκδόσεις 8 και 9 του, έχει κάνει σημαντικές αναβαθμίσεις και έχει καλύψει αρκετά χαμένο έδαφος. Η ενημέρωση στην πιο πρόσφατη έκδοση είναι απλή και είναι εγγυημένη ότι θα υποστηρίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα πολλοί που το θέλουν μεταφέρετε το Drupal στο WordPress.

Προσβασιμότητα και Υποστήριξη

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, τόσο το Drupal όσο και το WordPress έχουν μια τεράστια παγκόσμια κοινότητα ιδιοκτητών ιστότοπων, χρηστών και προγραμματιστών που εργάζονται συνεχώς για να βελτιώσουν αυτές τις πλατφόρμες. Αυτό σημαίνει ότι ανήκετε σε ένα δίκτυο αφοσιωμένων επαγγελματιών που είναι πάντα εκεί για να σας βοηθήσουν σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα. Αυτοί οι άνθρωποι συνεργάζονται για να μοιραστούν νέες ιδέες και να εξελιχθούν στους σχετικούς τομείς.

Εύκολη προσαρμογή

Με πολλές ενότητες στο Drupal και χιλιάδες θέματα στο WordPress, για να μην αναφέρουμε αναρίθμητα πρόσθετα και στις δύο πλατφόρμες, η προσαρμογή και η βελτίωση της λειτουργικότητας των ιστοσελίδων σε αυτές τις δύο πλατφόρμες είναι αρκετά εύκολη. Και με μια μεγάλη κοινότητα προγραμματιστών που συμμετέχουν και στις δύο αυτές πλατφόρμες, έχετε εξασφαλίσει πρόσβαση σε μια τεράστια δεξαμενή πόρων για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα. Επίσης, οι προγραμματιστές έρχονται συνεχώς με νέα θέματα και πρόσθετα τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε τον ιστότοπό σας σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

SEO

Το WordPress έχει πολλές ενσωματωμένες λειτουργίες SEO που σας επιτρέπουν να βελτιστοποιήσετε κάθε σελίδα και κάθε πτυχή του ιστότοπού σας. Καλύτερη βελτιστοποίηση σημαίνει περισσότερη οργανική επισκεψιμότητα και υψηλότερα ποσοστά μετατροπών. Το ίδιο συμβαίνει και με το Drupal. Σας επιτρέπει να έχετε καλύτερο έλεγχο όσον αφορά τη βελτιστοποίηση του ιστότοπού σας. Τα δομικά στοιχεία SEO του δεν είναι σε καμία περίπτωση κατώτερα ακόμη και από τα πιο premium ιδιόκτητα εργαλεία που προσφέρονται από οποιοδήποτε άλλο CMS

ROI και Συντήρηση

Το WordPress και το Drupal, και τα δύο είναι ανοιχτού κώδικα, δωρεάν πλατφόρμες δημιουργίας ιστοτόπων. Δεν χρειάζεται να πληρώσετε καμία αμοιβή για να κάνετε βελτιώσεις στον ιστότοπό σας. Αν και το κόστος ανάπτυξης είναι υψηλό για πολύπλοκους, πιο προηγμένους ιστότοπους, έχετε τα εργαλεία για να ελαχιστοποιήσετε το κόστος και να βελτιώσετε την απόδοση επένδυσης (ROI). Καλύτερη βελτιστοποίηση θα σήμαινε μεγαλύτερη αξία για τα χρήματα μακροπρόθεσμα. Επίσης, δεν είστε υποχρεωμένοι να παραμείνετε σε αυτές τις πλατφόρμες και είστε ελεύθεροι να μεταβείτε σε οποιοδήποτε άλλο CMS όποτε το επιθυμείτε. Με τα ανώτερα χαρακτηριστικά του, μπορείτε να βρείτε πολλούς ιδιοκτήτες που αλλάζουν ιστοσελίδα στο WordPress.

Με πολλές ενσωματωμένες δυνατότητες και λειτουργίες, ένα ιδιόκτητο CMS μπορεί αρχικά να φαίνεται πιο αποτελεσματικό και οικονομικό από το Drupal ή το WordPress, αλλά μακροπρόθεσμα είναι ωφέλιμο να έχετε τον ιστότοπό σας κατασκευασμένο σε οποιαδήποτε από αυτές τις δύο πλατφόρμες. Ακόμη και μεταξύ αυτών των δύο, το WordPress είναι το πιο προτιμώμενο και πολλοί υπάρχοντες ιδιοκτήτες ιστότοπων θέλουν να μεταφέρουν το Drupal στο WordPress.

Schreibe einen Kommentar