Πληθώρα δημιουργικότητας με τον Hervé Tullet – Library Mice

0
Πληθώρα δημιουργικότητας με τον Hervé Tullet – Library Mice

Εάν είστε ήδη εξοικειωμένοι με τα βιβλία του Γάλλου εικονογράφου Hervé Tullet, όχι μόνο θα αναγνωρίσετε αμέσως το τολμηρό του στυλ, αλλά θα γνωρίζετε επίσης ότι του αρέσει να προωθεί τη διασκέδαση και τη δημιουργικότητα με τα βιβλία. Οι δύο τελευταίες προσφορές του δεν αποτελούν εξαίρεση!

ανόητο_ΣτρένσιλMy Stencil Kit (Thames and Hudson) συνδυάζει ένα μεγάλο βιβλίο σε στυλ καλλιτεχνικού μαξιλαριού με μερικά πολύχρωμα σχήματα που έχουν ήδη σχεδιαστεί με μια επιλογή από στιβαρές σανίδες στένσιλ που συνολικά περιλαμβάνουν πάνω από 200 στένσιλ. Από γράμματα μέχρι κομμάτια παζλ, από ζώα μέχρι συννεφάκια ομιλίας, οι συνδυασμοί είναι ατελείωτοι, επιτρέποντας στα παιδιά να δημιουργήσουν τις δικές τους σκηνές και να πουν τις δικές τους ιστορίες. Τα σχήματα που έχουν ήδη σχεδιαστεί στο χαρτί είναι ελκυστικά χωρίς να είναι παρεμβατικά, και φυσικά τίποτα δεν εμποδίζει τους εκκολαπτόμενους καλλιτέχνες να συνεχίσουν τις περιπέτειες σχεδίασής τους σε ένα άλλο μπλοκ τέχνης ή ακόμη και σε χαλαρό χαρτί. Τα τελικά χαρτιά δείχνουν το είδος του πράγματος που μπορεί να επιτευχθεί, αλλά στην πραγματικότητα, το παιδί έχει καρτ μπλανςκαι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό θα επιτρέψει στους δημιουργικούς χυμούς τους να ρέουν ελεύθερα και ατελείωτα.

ανοησίες_letsplayΑς παίξουμε (Chronicle, μετάφραση Christopher Franceschelli) είναι ένας τίτλος που συνοδεύει τις διεθνείς διαδραστικές ιστορίες του Tullet με μπεστ σέλερ Πατήστε εδώ και Ανακάτεψέ το. Αυτή τη φορά οι αναγνώστες ακολουθούν μια κίτρινη κουκκίδα στα ταξίδια του, παίρνοντας ενεργό μέρος στις περιπέτειές του. Η τελεία είναι ο αφηγητής και επίσης πολύ ενθουσιώδης, ενθαρρύνοντας τους μικρούς αναγνώστες να αλληλεπιδράσουν πλήρως με το βιβλίο: ανίχνευση της μαύρης γραμμής, πάτημα της κουκκίδας, φυσώντας στη σελίδα μεταξύ άλλων. Το χαρακτηριστικό στυλ του Tullet με έντονα χρώματα και τεράστιο λευκό χώρο είναι τόσο δημιουργικό όσο ποτέ, αλλά υπάρχει επίσης ένα υπέροχο σκούρο, σχεδόν Jackson Pollockesque διπλό κάλυμμα, και ενώ η κουκκίδα δεν αρέσει, δείχνει ότι ακόμη και σελίδες που μπορεί να θεωρηθούν “ μπερδεμένο» μπορεί να μετατραπεί σε κάτι συναρπαστικό. Ένα υπέροχο εφαλτήριο για διασκεδαστική ιστορία καθώς και καλλιτεχνικές δημιουργίες, το αποδεικνύει για άλλη μια φορά ο Tullet Ας παίξουμε ότι ό,τι μπορούν να κάνουν οι εφαρμογές και οι οθόνες αφής, το codex μπορεί να κάνει καλύτερα.

Αγορά My Stencil Kit και Ας παίξουμε!

Πηγή: αντίγραφα κριτικής από τον εκδότη

Schreibe einen Kommentar