Πού είναι το κίνητρό σου όταν ξυπνάς;

1
Πού είναι το κίνητρό σου όταν ξυπνάς;
Πού είναι το κίνητρό σου όταν ξυπνάς;

Motortion Films / Shutterstock.com

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να ξυπνήσετε. Εάν είστε νέος, έχετε μια νέα ανάμνηση ότι σας ξύπνησαν οι γονείς σας για να πάτε στο σχολείο κατά τη διάρκεια του δημοτικού ή του γυμνασίου. Και αν είστε μητέρα ή πατέρας με παιδιά σχολικής ηλικίας, έχετε πρακτική να τα ξυπνάτε και θα ξέρετε πώς αντιδρούν. Ο καθένας έχει έναν τρόπο αφύπνισης και έναν τρόπο αντίδρασης στο ξύπνημα. Κάποιοι θα πηδήξουν από το κρεβάτι, άλλοι θα τεντωθούν για δέκα λεπτά, μερικές φορές καλύπτεσαι μέχρι το κεφάλι σου και προσποιείσαι ότι ξανακοιμάσαι, μερικές φορές παραπονιέσαι. Σαφώς το κίνητρο έχει να κάνει πολύ με αυτό και είναι πολύ σημαντικός παράγοντας. Το να ξυπνάς στις 6 το πρωί ένα καλοκαίρι για να πας μια βόλτα στο αγαπημένο σου λούνα παρκ δεν είναι το ίδιο με το να ξυπνάς ένα κρύο χειμωνιάτικο πρωινό την ίδια ώρα για να δώσεις εξετάσεις. Ο ενθουσιασμός του ότι θα περάσουμε τη μέρα χαλαρώνοντας, παίζοντας με την οικογένεια και τους φίλους, ταξιδεύοντας, απολαμβάνοντας μια νέα εμπειρία εκτός ρουτίνας κάνει το μυαλό μας πιο προσεκτικό και η διάθεσή μας όταν ξυπνάμε το πρωί είναι πολύ πιο θετική.

Υπάρχει επίσης ένα σπάνιο απόσπασμα στο οποίο νιώθουμε ξεκάθαρα ξύπνιοι όταν, στην πραγματικότητα, κοιμόμαστε. Μερικά όνειρα φαίνονται τόσο αληθινά όσο αυτό που νομίζεις ότι πέφτεις σε μια άβυσσο και ξαφνικά πηδάς στο κρεβάτι. Ή το αντίστροφο, μερικές φορές νιώθετε τόσο υπνηλία ακόμα και πολύ καιρό αφού σηκωθείτε από το κρεβάτι και πηγαίνετε στο μάθημα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ξυπνήσετε και υπάρχουν πολλοί τρόποι να ξυπνήσετε επίσης. Το να ξυπνάς δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχεις επίγνωση, ακόμα και όταν υπάρχουν διάφορα επίπεδα επίγνωσης. Το να κοιτάμε τον εαυτό μας εσωτερικά μας βοηθά να γνωρίσουμε τον εαυτό μας, να γνωρίζουμε αν ένας καπουτσίνο, ένα ντους, λίγη μουσική ή λίγη άσκηση θα μας βοηθήσει να είμαστε πιο προσεκτικοί όταν έρθει η ώρα να κάνουμε αυτό που έχουμε σηκωθεί από το κρεβάτι. για, και επίσης, για να το κάνουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

  • Καλόν ύπνο. Πριν προσπαθήσετε να ξυπνήσετε, πρέπει να κατανοήσετε τη σημασία του μηδενικού βήματος. Το να ξεκουράζεσαι αρκετά—μεταξύ 7 και 8 ανάλογα με το τι σου ζητάει το σώμα σου με βάση τη ρουτίνα σου—και με καλή ποιότητα είναι το κύριο κλειδί για να επιτεθείς (ή όχι) στα παρακάτω βήματα που θα σου εξηγήσω. Είναι επίσης σημαντικό για την ξεκούρασή σας να πηγαίνετε για ύπνο χαλαροί και ήρεμοι, χωρίς φως ή θόρυβο που σας εμποδίζει να επιτύχετε έναν βαθύ ύπνο.
  • Σηκωθείτε από το κρεβάτι χωρίς να το σκεφτείτε. Τα σεντόνια σου σε αγκαλιάζουν, το μαξιλάρι σου σε χαϊδεύει, σήκω από το κρεβάτι χωρίς να τα αποχαιρετήσεις. Είναι το πιο δύσκολο βήμα, το ξέρω, αλλά είναι το βασικό βήμα.
  • Ενεργοποιήστε τον εγκέφαλό σας. Αν και μπορεί να μην φαίνεται έτσι, είναι πιθανό να ξυπνήσετε τον εγκέφαλό σας αμέσως μετά την αφύπνιση του σώματός σας. Ανοίξτε το ραδιόφωνο για να το ακούσετε ενώ βουρτσίζετε τα δόντια σας, διαβάστε το πρόγραμμά σας για να θυμάστε τα πράγματα που πρέπει να κάνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας, κάντε λίγη άσκηση ή χορό ρουτίνας. Δημιουργήστε το πρωινό σας τελετουργικό και πραγματοποιήστε το στη διαύγεια του ηλιακού φωτός.
    Η γάτα ξυπνά τον ιδιοκτήτη της

    Giphy.com

  • Αναπτύξτε στάση. Δεν είναι καλό για σένα να ξυπνάς παραπονιόμενος για το γιατί πρέπει να πας σχολείο, χτυπώντας τα πράγματα με βλασφημία. Αν σας έρθει αυτό το αίσθημα θυμού, είναι καλό να αφιερώσετε πέντε λεπτά για να διαλογιστείτε και μετά να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Το να ξεκινάτε τη μέρα σας με αρνητική στάση σας προετοιμάζει άσχημα για το υπόλοιπο της ημέρας και θα μπορούσε να βλάψει τις δραστηριότητες, τις σχέσεις και τα επιτεύγματά σας.
  • Προσαρμόστε το βιολογικό σας ρολόι. Κάντε το να ξυπνάτε νωρίς ένα περίεργο πράγμα για εσάς. Όσο λιγότερο το εξασκείτε, τόσο πιο δύσκολο θα είναι. Στην ειδική περίπτωση που μια συγκεκριμένη μέρα πρέπει να ξυπνήσετε μια ώρα νωρίτερα από το κανονικό, αφήστε το ξυπνητήρι μακριά από το ξυπνητήρι. αυτό θα σας αναγκάσει να σηκωθείτε από το κρεβάτι για να πάτε να το απενεργοποιήσετε.

Αυτές οι συμβουλές σίγουρα μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεκουραστείτε και να έχετε μια καλύτερη μέρα, αλλά αν τα προβλήματα ύπνου σας επιμένουν, αν παρατηρήσετε ότι ξυπνάτε στις 3 το πρωί χωρίς να μπορείτε να κοιμηθείτε ξανά, εάν κοιμάστε τακτικά και μετά από δύο ώρες ακόμα δεν μπορώ να κοιμηθώ, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας. Κάποιες από τις ανησυχίες, το στρες ή το άγχος μας επηρεάζουν τις καθημερινές μας δραστηριότητες, οπότε αν γίνουν σοβαρές, καλό είναι να ζητήσουμε βοήθεια.

Η ρουτίνα μας κατά τη διάρκεια της ημέρας έχει να κάνει πολύ με το πώς κοιμόμαστε τη νύχτα. Συνιστάται να εκπαιδεύετε το σώμα σας, αλλά όχι πολύ, να τρώτε υγιεινή διατροφή, να κάνετε διαλείμματα κατά τη διάρκεια της ημέρας που σας επιτρέπουν να μην φτάσετε τόσο αγχωμένοι την ώρα του δείπνου και μετά το δείπνο να προετοιμάσετε το έδαφος για ξεκούραση.

Αυτό που μπορούμε περισσότερο να ελπίζουμε σε κάθε κατάσταση στη ζωή μας είναι ότι οι ευαισθησίες μας, οι βασικές μας αξίες, οι εμπειρίες μας μας βοηθούν να πλοηγηθούμε σε αυτές τις καταστάσεις προς το μέγιστο όφελος για εμάς και για να υπηρετήσουμε τους άλλους.

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις ως μαθητές, εκπαιδευτικοί, συνάδελφοι, άνθρωποι, είναι να κατανοήσουμε ότι η διαδρομή που διανύουμε καθημερινά είναι ποικίλη και πρέπει να είναι περιεκτική. και ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα από τον εαυτό μας που πρέπει να γνωρίσουμε, να αποδεχθούμε, να αλλάξουμε για να μπορέσουμε να ακολουθήσουμε το μονοπάτι της αφύπνισης προς έναν καλύτερο εαυτό μας.

Schreibe einen Kommentar