Πρόσκληση Συμμετοχής στο SEFI Ethics Spring School 2023 – SEFI

0
Πρόσκληση Συμμετοχής στο SEFI Ethics Spring School 2023 – SEFI

Εκπαίδευση Μηχανικής Δεοντολογίας: Πλοήγηση στην αβεβαιότητα

Ημερομηνία: 24-26 Απριλίου 2023

Τοποθεσία: Βρυξέλλες, Βέλγιο

Η Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος Ethics SEFI διοργανώνει ένα εργαστήριο δυόμιση ημερών για την εκπαίδευση στη μηχανική ηθική και καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν προτάσεις για εργαστήρια ή θέματα για συνεδρίες. Παρακαλώ συμπληρώστε το σύντομο Φόρμα Google ως εκδήλωση ενδιαφέροντος έως την 1η Φεβρουαρίου 2023.

Πλησιάζω: Το ανοιξιάτικο σχολείο έχει σκοπό να μεγιστοποιήσει τις ευκαιρίες για αλληλεπίδραση, συζήτηση και ανταλλαγή. Ενώ οι εργασίες είναι ευπρόσδεκτες, θα δοθεί προτεραιότητα σε εργαστήρια και ενεργές συνεδρίες που δίνουν προτεραιότητα στην ανταλλαγή και τη συζήτηση για ένα θέμα, μαζί με συνεδρίες αφιερωμένες σε συναντήσεις μικρών ομάδων και διάλογο. Κατά τη συμπλήρωση της Φόρμας Google, υπάρχουν δύο επιλογές για να εκφράσετε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή. Είστε ευπρόσδεκτοι να προτείνετε ένα (1) εργαστήριο/ενεργό συνεδρία ή (2) να προτείνετε ένα θέμα που θα θέλατε να δείτε στο ανοιξιάτικο σχολείο, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής να εισέλθετε εθελοντικά ως επικεφαλής ενός εργαστηρίου, στρογγυλής τραπέζης ή ολομέλειας σχετικά με αυτό το θέμα . Οι διοργανωτές θα συνδυάσουν 2-3 συμμετέχοντες για να οδηγήσουν εργαστήρια γύρω από παρόμοια ενδιαφέροντα. Οι δύο πρώτες ημέρες θα δομηθούν γύρω από εργαστήρια, ενεργές συνεδρίες και ευκαιρίες για οικοδόμηση κοινότητας. Στις 26 Απριλίου θα υπάρχει προαιρετική μισή μέρα για να συνομιλήσετε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες.

Θέμα: Το θέμα για το ανοιξιάτικο σχολείο του 2023, η πλοήγηση στην αβεβαιότητα, αναγνωρίζει την αυξανόμενη απρόβλεπτη κατάσταση του κόσμου σήμερα. Από τις τεχνολογίες και τις θέσεις εργασίας που δεν έχουν ακόμη δημιουργηθεί μέχρι τις συνεχώς εξελισσόμενες πολιτικές αναταραχές, μέχρι την άνευ προηγουμένου περιβαλλοντική αλλαγή, οι μηχανικοί αντιμετωπίζουν αβεβαιότητα. Η αβεβαιότητα λειτουργεί σε μικροεπίπεδο όσον αφορά τον κίνδυνο στη μηχανική και σε μακροεπίπεδο όσον αφορά την αλλαγή και την πολυπλοκότητα στο κοινωνικό και περιβαλλοντικό πλαίσιο. Οι εκπαιδευτικοί μηχανικών πρέπει να προετοιμάσουν τους μαθητές να πλοηγηθούν σε αυτό το απρόβλεπτο, ενώ η ίδια η εκπαίδευση ηθικής περιλαμβάνει τη λήψη αποφάσεων με ασάφεια. Το θέμα βασίζεται επίσης στην τοποθεσία στις Βρυξέλλες ως την de facto πρωτεύουσα της Ευρώπης και την έδρα ορισμένων από τους σημαντικότερους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Οι Βρυξέλλες στοχεύουν να είναι η καρδιά της συλλογικής λήψης αποφάσεων, όπου οι φωνές πρέπει να ενωθούν για να αντιμετωπίσουν περίπλοκες προκλήσεις. Αυτό χρησιμεύει ως κατάλληλο σκηνικό για την εκπαίδευση της μηχανικής ηθικής.

Το ανοιξιάτικο σχολείο θα δώσει ένα χώρο σε όσους ενδιαφέρονται για το θέμα της εκπαίδευσης στη μηχανική δεοντολογία, να χαρτογραφήσουν, να προβληματίσουν, να συνδυάσουν και να συνδημιουργήσουν νέες προσεγγίσεις για τη διδασκαλία και την έρευνα της ηθικής της μηχανικής. Θα φέρει σε επαφή διαφορετικές φωνές για να συνεργαστούν για μελλοντικούς τρόπους.

Πιθανά θέματα περιλαμβάνουν:

  • Αντιμετώπιση της αβεβαιότητας, της πολυπλοκότητας και του κινδύνου στην εκπαίδευση της μηχανικής ηθικής
  • Συνεργατικές και διεπιστημονικές προσεγγίσεις στη διδασκαλία της ηθικής της μηχανικής
  • Συν-δημιουργία εκπαίδευσης για τη μηχανική δεοντολογία
  • Συμμετοχή των ενδιαφερομένων στην εφαρμογή και διδασκαλία της μηχανικής δεοντολογίας
  • Ψηφιακά εργαλεία για τη διδασκαλία της ηθικής της μηχανικής
  • Μηχανική Ηθική, Κοινωνική Ισότητα και Κοινωνική Δικαιοσύνη
  • Οικοδόμηση ικανοτήτων στην κοινότητα της εκπαίδευσης για τη μηχανική δεοντολογία
  • Αποαποικιοποίηση της μηχανικής εκπαίδευσης
  • Συναισθηματικές πτυχές της εκπαίδευσης στη μηχανική ηθική
  • Κριτικές προοπτικές για την εκπαίδευση και την έρευνα στη μηχανική ηθική

Οι συμμετέχοντες είναι ευπρόσδεκτοι να προτείνουν άλλα θέματα και θέματα που μπορεί να βρίσκονται έξω από αυτά τα σκέλη. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τη διοργανώτρια Madeline Polmear στη διεύθυνση [email protected]

Schreibe einen Kommentar