Πώς αλλάζει η διδασκαλία σε μια μεταπανδημική κοινωνία

1
Πώς αλλάζει η διδασκαλία σε μια μεταπανδημική κοινωνία

Προσκεκλημένη ανάρτηση από την Riahn Jaxyn

Οι επιπτώσεις του της πανδημίας COVID-19 έχουν εισαγάγει τεράστιες νέες προκλήσεις και αλλαγές στο επάγγελμα του εκπαιδευτικού. Λαμβάνοντας υπόψη τον αντίκτυπο αυτών των αλλαγών, πολλές από αυτές είναι βέβαιο ότι θα συνεχιστούν πολύ μετά την εξαφάνιση της πανδημίας.

Λοιπόν, πώς θα μοιάζει η διδασκαλία στον κόσμο μετά την πανδημία στο εγγύς μέλλον;

1. Βελτιστοποιημένη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Λαμβάνοντας υπόψη πόσο η εξ αποστάσεως εκπαίδευση έχει προχωρήσει γρήγορα κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας κρίσης υγείας, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι βρίσκεται στην κορυφή τις τάσεις εκπαίδευσης που αναφέρονται στο Education Dive. Αν και αυτή η στροφή προς την εξ αποστάσεως εκπαίδευση ήταν απαραίτητη, ανάγκασε επίσης το επάγγελμα του εκπαιδευτικού να καινοτομήσει και να απομακρυνθεί από τις παραδοσιακές πρακτικές. Αυτό οδήγησε σε μια σειρά από διαδικτυακές και διαδραστικές ακαδημαϊκές δραστηριότητες, μεγαλύτερη εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες και άλλες δημιουργικές μεθόδους εξ αποστάσεως εργασίας.

«Μερικοί άνθρωποι ευδοκιμούν όταν υπάρχει μια αναστάτωση και νομίζω ότι αυτό που θα συνεχιστεί με καλό τρόπο είναι ότι θα μπορέσουμε να συνδεθούμε με διαταραγμένους τρόπους». λεπτομέρειες Μάικλ Λούμπελφελντ, επιθεωρητής στη Σχολική Περιοχή North Shore στο Ιλινόις. Μετά την πανδημία, μπορούμε να περιμένουμε ότι τα μαθήματα και οι ενότητες εξ αποστάσεως εκμάθησης θα συνεχιστούν παράλληλα με τα μαθήματα πρόσωπο με πρόσωπο, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια κλεισίματος έκτακτης ανάγκης ή οποιωνδήποτε άλλων περιπτώσεων όπου οι ηλεκτρονικές οδηγίες είναι πιο πρακτικές.

Διαβάστε επίσης: Πώς να ξεπεράσετε τις προκλήσεις των διαδικτυακών μαθημάτων κατά τη διάρκεια του Covid-19

2. Αυξημένη Συμμετοχή Γονέων

Οι προαναφερθείσες αλλαγές όχι μόνο έχουν αυξηθεί, αλλά έχουν βελτιώσει τη συμμετοχή των γονέων στην εκπαίδευση των παιδιών τους. Τα «πανεπιστήμια γονέων» ή η εκπαίδευση εικονικής κατ‘ οίκον εκπαίδευσης για γονείς έχει γίνει συνηθισμένη στη νέα κανονικότητα. Αυτό ενίσχυσε σε μεγάλο βαθμό τις συνδέσεις μεταξύ των τοπικών σχολείων και των κοινοτήτων τους – συνδέσεις που θα συνεχίσουν να επιμένουν και να αναπτύσσονται παράλληλα με τη συνεχιζόμενη εξέλιξη της εκπαίδευσης μετά την πανδημία.

Μια τέτοια αλλαγή παρουσιάζει τόσο νέες προκλήσεις όσο και οφέλη τόσο για τους δασκάλους όσο και για τους μαθητές. Ενώ η προσέγγιση της κοινότητας συνεπάγεται περισσότερη δουλειά για τους εκπαιδευτικούς, τους διαχειριστές και τους γονείς, μπορεί επίσης να γεφυρώσει τα κενά μεταξύ των σχολείων και των μαθησιακών περιβαλλόντων των μαθητών στο σπίτι.

3. Μεγαλύτερη Διοικητική Ευελιξία

Με τα πάντα να κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο, έχει αλλάξει όχι μόνο ο τρόπος με τον οποίο οι δάσκαλοι κάνουν τη δουλειά τους, αλλά και πόσοι εκπαιδευτικοί αποκτούν πλέον τα προσόντα τους μέσω διαδικτυακών μαθημάτων. Αυτό ισχύει τόσο για τις βασικές θέσεις διδασκαλίας όσο και για τις θέσεις τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η πρόσφατη έναρξη μιας πλήρως διαδικτυακό εναλλακτικό πρόγραμμα πιστοποίησης από το Southern Nazarene University Για παράδειγμα, βοηθά στην αντιστάθμιση της έλλειψης εκπαιδευτικών που έχει προκληθεί από την ξαφνική ψηφιακή μετανάστευση. Όπως εξηγεί η Διευθύντρια Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του πανεπιστημίου Stephoni Case, «Έχουμε αναπτύξει εξαιρετικά μαθήματα που υποστηρίζουν και προετοιμάζουν ανθρώπους έτοιμους να εισέλθουν στον τομέα της διδασκαλίας. Θέλουμε να τους δώσουμε δύναμη για επιτυχία στην τάξη».

Ομοίως, για εκείνους που εκπαιδεύονται να κατέχουν ηγετική θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι στόχοι είναι οι ίδιοι, αλλά διευρύνονται σε θεσμικό επίπεδο. Η διευκόλυνση της ανάπτυξης ενόψει μιας κυμαινόμενης οικονομίας, ο αυξημένος ανταγωνισμός, η εισροή πτυχίων στην αγορά για θέσεις εργασίας διδασκαλίας και η συνεχώς εξελισσόμενη τεχνολογία είναι μερικά μόνο από τα βασικά σημεία σπουδών για όσους είναι εγγεγραμμένοι στο διαδικτυακό διδακτορικό στην εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο Maryville.

Περιφερειακά διαπιστευμένο από την Επιτροπή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το πανεπιστήμιο εκπαιδεύει φοιτητές σε αυτό το πρόγραμμα μέσω μάθησης βάσει κοόρτης ή μικρότερων, πιο διαχειρίσιμων τάξεων. Το Maryville το κάνει αυτό προσφέροντας 100% διαδικτυακά μαθήματα και επιτρέπει στα μέλη ΔΕΠ να καθοδηγούν περισσότερο τους αιτούντες διδακτορικό δίπλωμα. Αυτή ήταν μια πρακτική για το διαδικτυακό πανεπιστήμιο ακόμη και πριν από την πανδημία, η οποία του επέτρεψε να προσαρμοστεί εύκολα στις ξαφνικές αλλαγές στο κολεγιακό επίπεδο του εκπαιδευτικού συστήματος.

Δεδομένων των συνολικών αλλαγών που έχει επιβάλει η ψηφιακή μετανάστευση σε διαφορετικά επίπεδα εκπαίδευσης, αυτές οι τάσεις σίγουρα θα συνεχιστούν μετά την πανδημία. Με τη σειρά του, αυτό θα βοηθήσει στην ανάπτυξη περισσότερων εκπαιδευτικών και διοικητικών υπαλλήλων που είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν το νέο κανονικό, αγκαλιάζοντας την εξ αποστάσεως εκπαίδευση καθώς προχωρούν.

Η διαδικτυακή μάθηση είναι εδώ για να μείνει. Αξιοποιήστε στο έπακρο τους διαδικτυακούς πόρους του Talentnook για να σας βοηθήσουν στο ταξίδι σας στην εικονική μάθηση. Επίσκεψη Πόροι Talentnook τώρα.

Αυτή η δημοσίευση επισκέπτη συνεισφέρεται από τη Riahn Jaxyn

Πώς αλλάζει η διδασκαλία σε μια μεταπανδημική κοινωνία

Schreibe einen Kommentar