Πώς μπορούν να σας ωφελήσουν τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα;

1
Πώς μπορούν να σας ωφελήσουν τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα;

Ωμέγα 3 είναι ένα είδος λίπους που το ανθρώπινο σώμα μας δεν μπορεί να φτιάξει από μόνο του. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι απαραίτητα για εμάς και τα παίρνουμε από τα τρόφιμα που τρώμε. Κυρίως καρύδια, σπόροι λιναριού και αρκετά ψάρια περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μέσω των οποίων μπορούμε να έχουμε στο φαγητό μας, αλλά πολύ λίγοι άνθρωποι το γνωρίζουν.
Σήμερα, έχουμε επίσης την επιλογή να έχουμε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα ως συμπληρώματα που περιέχουν 2 τύπους ωμέγα-3 λιπαρών οξέων στα ψάρια – EPA (εικοσαπεντανοϊκό οξύ) και DHA (εικοσιδυαεξανοϊκό οξύ) που είναι πολύ ευεργετικό για την υγεία.
Σε αυτό το blog, θα συζητήσουμε τα οφέλη των Ωμέγα-3, πώς μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της υγείας σας τους χειμώνες και πώς να τα καταναλώνετε.

Μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής

Στις μέρες μας, τα έμφραγμα και τα εγκεφαλικά έχουν γίνει οι κύριες αιτίες θανάτου παγκοσμίως. Ακόμη και ένα άτομο ηλικίας 25 ετών και κάτω έχει καρδιακά προβλήματα λόγω άγχους και ακατάλληλης διατροφής. Έχει παρατηρηθεί ότι οι κοινότητες που τρώνε ψάρια έχουν χαμηλό κίνδυνο εμφάνισης αυτών των ασθενειών. Αυτό μπορούμε να το συνδέσουμε με την κατανάλωση ωμέγα-3.
Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορούν να αυξήσουν το επίπεδο της «καλής» χοληστερόλης HDL, εξουδετερώνοντας έτσι τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης και εμποδίζουν τα αιμοπετάλια να συσσωρεύονται μεταξύ τους.

Μπορεί να αποτρέψει τον καρκίνο

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι τόσο καλά για την υγεία σας που μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου. Η μελέτη δείχνει ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν ωμέγα-3 μπορεί να έχουν έως και 60% χαμηλότερο κίνδυνο για καρκίνους όπως ο καρκίνος του παχέος εντέρου, ο καρκίνος του προστάτη στους άνδρες και ο καρκίνος του μαστού στις γυναίκες.

Μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους

Η παχυσαρκία είναι το σημείο εκκίνησης πολλών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων της νόσου τύπου 2, των καρδιακών παθήσεων, ακόμη και του καρκίνου. Σήμερα παγκοσμίως, περίπου το 40% των ενηλίκων είναι υπέρβαροι και το 15% είναι παχύσαρκοι.
Για αυτό, τα Ωμέγα-3 μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε τον παράγοντα κινδύνου για καρδιακές παθήσεις και να βελτιώσετε τη σύνθεση του σώματος. Επιπλέον, θα δώσει τα καλύτερα αποτελέσματα με σωστή διατροφή και άσκηση καθημερινά και θα βελτιώσει τη διαχείριση του βάρους σας.

Αποτελεσματικό στην κατάθλιψη και το άγχος

Λόγω του φόρτου εργασίας, των ραγισμένων καρδιών και του αυξημένου επιπέδου άγχους, οι περισσότεροι άνθρωποι υποφέρουν από κατάθλιψη και άγχος. Λέγεται ότι η κατάθλιψη ή το άγχος θα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αιτία αρκετών ασθενειών μέχρι το 2030.
Με την αύξηση της κατάθλιψης στην κοινωνία, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της κατάθλιψης και επίσης να διαχειριστούν το χαμηλότερο επίπεδο στο αίμα σας στο φυσιολογικό.

Τα ωμέγα-3 είναι τα καλύτερα για το δέρμα σας

Τα ωμέγα-3 λιπαρά όχι μόνο βελτιώνουν το δέρμα σας αλλά και διαχειρίζονται την παραγωγή λιπαρότητας και την ενυδάτωση του δέρματός σας, προλαμβάνουν το δέρμα σας από τα πρόωρα σημάδια γήρανσης, προστατεύουν από τις βλάβες από τον ήλιο και μειώνουν τον κίνδυνο ακμής.
Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα βοηθούν στη βελτίωση των κυτταρικών μεμβρανών σας, με αποτέλεσμα το δέρμα να είναι απαλό, ελαστικό, υγρό και χωρίς ρυτίδες.

Πώς να καταναλώνετε Ωμέγα-3;

Μπορείτε να πάρετε τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα ως συμπλήρωμα, είναι ήδη διαθέσιμο στην αγορά σε χορτοφαγικό και ιχθυέλαιο. Μπορείτε να πάτε Amway Omega-3 όπως εγώ προσωπικά το χρησιμοποίησα και το βρήκα αποτελεσματικό και αν θέλετε χορτοφαγικό τότε πηγαίνετε για Sami-Direct Omega-3.
Μπορείτε να καταναλώνετε κάψουλες ωμέγα-3 κάθε μέρα μετά το δείπνο, 2 ώρες πριν τον ύπνο για 3 μήνες, όπως συνιστάται από τον γιατρό. Σύμφωνα με τις καιρικές συνθήκες της Ινδίας, το ιχθυέλαιο Ωμέγα-3 συνιστάται τους χειμώνες και το χορτοφαγικό μπορεί να λαμβάνεται σε μια εποχή.
Θα είναι τέλειο εάν παίρνετε EPA (180 mg) και DHA (120 mg) ως στάνταρ, σύμφωνα με τις ινδικές ανάγκες.

Μείνε ασφαλής, JAI HIND??

Ετικέτες: Συμβουλές υγείας, Ωμέγα-3, Ωμέγα-3 οφέλη

Schreibe einen Kommentar