Πώς να διατηρήσετε μια ισορροπία εργασίας-ζωής ως δάσκαλος

2
Πώς να διατηρήσετε μια ισορροπία εργασίας-ζωής ως δάσκαλος

Η διατήρηση μιας τέλειας ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής είναι το όνειρο κάθε επαγγελματία. Και οι δάσκαλοι δεν αποτελούν εξαίρεση. Όμως, το φροντιστήριο ως δουλειά απαιτεί ατελείωτη ευελιξία και δυναμισμό. Τα προγράμματα σπουδών, οι ώρες, οι απαιτήσεις διδασκαλίας, τα προγράμματα εξετάσεων αλλάζουν σχεδόν χωρίς προειδοποίηση για τους περισσότερους καθηγητές. Συχνά αφήνει λίγα περιθώρια για μια καλή ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής και της προσωπικής ζωής.

Ωστόσο, ως δάσκαλος, πρέπει να προσπαθήσετε να βρείτε τρόπους για να επιτύχετε τη σωστή ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής για το προσωπικό σας καλό και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Είναι εξαιρετικά σημαντικό για τη συνολική αρμονία και ικανοποίηση στη ζωή σας.

Κατανοούμε ότι η δέσμευσή σας για εργασία μπορεί να παρεμποδίσει την επιδίωξη του ελεύθερου χρόνου. Ωστόσο, θέλουμε να σας μεταφέρουμε σε 5 εύκολες στην εφαρμογή συμβουλές ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Θα σας βοηθήσει να παραμείνετε ευτυχισμένοι και ικανοποιημένοι χωρίς να διακυβεύετε τους επαγγελματικούς σας στόχους. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα:

1. Κλείστε όλα τα ηλεκτρονικά μετά από ορισμένο χρόνο

Όλοι σήμερα είμαστε θύματα κάποιας μορφής εθισμού στα κινητά. Μπορεί να είναι εθισμός σε οτιδήποτε, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις ηλεκτρονικές αγορές έως τις ειδήσεις. Στην πραγματικότητα, το 27% του χρόνου στο διαδίκτυο στις ΗΠΑ δαπανάται μόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα τηλέφωνα είναι ο μεγαλύτερος λόγος για τον οποίο περισσότεροι άνθρωποι παραπονιούνται για έλλειψη ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Πώς να διατηρήσετε μια ισορροπία επαγγελματικής ζωής ως δάσκαλος

Κάντε τα εξής για να διώξετε τα ηλεκτρονικά και τις επιπτώσεις τους:

  • Κλείστε τα κινητά τηλέφωνα τουλάχιστον 2-3 ώρες πριν πάτε για ύπνο
  • Λάβετε μόνο πολύ επείγουσες κλήσεις αφού φτάσετε στο σπίτι
  • Αποφύγετε την αλόγιστη κύλιση στο τυχαίο περιεχόμενο βίντεο και άρθρου αφού το καλέσετε μια μέρα
  • Χρησιμοποιήστε εφαρμογές που μπορούν να σας βοηθήσουν να παρακολουθείτε το ξεκλείδωμα της οθόνης και τον χρόνο που αφιερώνετε σε διάφορες δραστηριότητες στο τηλέφωνο
  • Κλείστε το WiFi στο σπίτι μετά από μια συγκεκριμένη ώρα, ας πούμε αμέσως πριν το δείπνο
  • Περιορίστε τον χρόνο που αφιερώνετε στην παρακολούθηση τηλεόρασης και αντ‘ αυτού αφιερώστε χρόνο με την οικογένειά σας

2. Μην παίρνετε ποτέ τη δουλειά στο σπίτι

Αφήστε τη δουλειά στη δουλειά. Ποτέ μην μεταφέρετε εκ των υστέρων σκέψεις ή συλλογισμούς αφού τελειώσετε με τις συνεδρίες διδασκαλίας για την ημέρα. Μάθετε να κρατάτε συζητήσεις για την επόμενη μέρα αντί να είστε συνεχώς σε επαφή με τους μαθητές σας μέσω εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων. Θέστε ξεκάθαρες προσδοκίες ότι δεν θα είστε διαθέσιμοι για τίποτα εκτός από το επείγον μετά από μια συγκεκριμένη ώρα της ημέρας.

Πώς να διατηρήσετε μια ισορροπία επαγγελματικής ζωής ως δάσκαλος

Η διαθεσιμότητα ενός μαθητή 24×7 μέσω email, μηνυμάτων και κλήσεων μπορεί να δημιουργήσει μια καλή εντύπωση βραχυπρόθεσμα. Συμφωνούμε! Όμως, μακροπρόθεσμα, αυτή η πρακτική μπορεί να αποβεί μοιραία για την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Οι μαθητές, από την άλλη πλευρά, θα άρχιζαν επίσης να θεωρούν δεδομένα το χρόνο και τα προγράμματά σας. Επομένως, είναι σημαντικό να σχεδιάσετε σαφή χρονικά όρια για τις συνηθισμένες εργάσιμες ημέρες. Οι εξετάσεις είναι μία χρονική περίοδος όπου μπορείτε, ωστόσο, να διατηρήσετε το πρόγραμμα εργασίας σας ευέλικτο για τη διευκόλυνση των μαθητών.

3. Αναλάβετε μόνο όση δουλειά σας επιτρέπει η αντοχή σας

Το δέλεαρ του να κερδίζεις περισσότερα χρήματα διδάσκοντας περισσότερους μαθητές κάθε μέρα είναι πολύ συνηθισμένο. Όμως, πρέπει να καταλάβετε ότι το να τεντώσετε το σώμα και το μυαλό σας πέρα ​​από ένα σημείο μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή πτώση της απόδοσης της εργασίας σας.

Βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε ένα όριο στον αριθμό των ημερήσιων ωρών που αφιερώνετε στο φροντιστήριο. Δεδομένου ότι το φροντιστήριο δεν είναι μια δουλειά 9-5, πρέπει να αναλάβετε την ευθύνη για τις ώρες εργασίας σας. Κρατήστε μια γραμμή στον αριθμό των ωρών – π.χ. μπορείτε είτε να διδάξετε μόνο 6 μαθητές καθημερινά για 1,5 ώρα η καθεμία Ή, μπορείτε να διδάξετε 12 μαθητές σε εναλλασσόμενες ημέρες για 1,5 ώρα η καθεμία.

Διαβάστε επίσης: Ιδιωτικό φροντιστήριο Ace- 7 χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να διδάξετε καλύτερα

4. Κρατήστε μια καθημερινή ρουτίνα και επιμείνετε σε αυτήν

Διατηρήστε μια καθημερινή ρουτίνα και επιμείνετε στους στόχους. Βάλτε επίσης στην καθημερινή ρουτίνα την προσωπική σας φροντίδα, τον οικογενειακό χρόνο, την άσκηση κ.λπ. Εάν είναι δυνατόν, πρέπει επίσης να συμπεριλάβετε μια υποδοχή για διαλογισμό κάθε μέρα. Αυτές οι δραστηριότητες όταν γίνονται σε τακτική βάση γίνονται υγιεινές συνήθειες.

Αυτές οι μικρές συνήθειες θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε το άγχος, χωρίς να σας αφήνουν να καταπονεθείτε. Αυτές οι δραστηριότητες, αν και πολύ απίστευτες, έχουν μια ηρεμιστική επίδραση στο μυαλό και ως εκ τούτου μια ρουτίνα είναι αυτό που δεν μπορείτε να χάσετε.

5. Αναπτύξτε ένα χόμπι και ακολουθήστε το μεθοδικά

Αναπτύξτε ένα χόμπι και ακολουθήστε το επιμελώς, με όση αφοσίωση έχετε στη δουλειά σας. Η ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής ενός δασκάλου είναι κάτι που πρέπει να φροντίσει μόνος του. Βρείτε μια ομάδα χόμπι κοντά στο σπίτι σας ή συμμετάσχετε σε επαγγελματικά μαθήματα.

Ένα μάθημα κιθάρας ή ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου είναι ο καλύτερος τρόπος για να αφιερώσετε τον χρόνο σας στον εαυτό σας. Ένα χόμπι που περιλαμβάνει την παρουσία σε εξωτερικούς χώρους είναι πάντα το πιο υγιεινό. Ωστόσο, το μαγείρεμα, η ζωγραφική, το σκάκι είναι επίσης εξίσου ευεργετικά για την αναζωογόνηση του μυαλού σας.

Πώς να διατηρήσετε μια ισορροπία επαγγελματικής ζωής ως δάσκαλος

Από εδώ και στο εξής, αποκτήστε την υγιή συνήθεια να λέτε ΟΧΙ στην υπερβολική επιμήκυνση. Ένας αποτελεσματικός δάσκαλος είναι αυτός που μπορεί να διδάξει καινοτόμα και ευέλικτα. Αυτές οι ιδιότητες θα λάβουν μια σημαντική ώθηση μόλις αρχίσετε να τηρείτε την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Η ευτυχία να έχετε ζήσει μια υγιεινή μέρα θα μεταδοθεί και στις διδακτικές σας δεξιότητες.

Διαβάστε επίσης: 7 τρόποι για να διαφημιστείτε αποτελεσματικά ως ιδιωτικός δάσκαλος

Εάν είστε δάσκαλος που θέλει να είναι αποτελεσματικός, εγγραφείτε Talentnook σήμερα! Είμαστε η πρώτη πλατφόρμα στον κόσμο που συνδέει γονείς, μαθητές και δασκάλους για όλες τις ανάγκες μάθησης μετά το σχολείο ακριβώς στη γειτονιά τους. Το Talentnook δίνει στους καθηγητές μέγιστη ορατότητα και δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να προσεγγίσουν αυτούς, οι οποίοι διαφορετικά δεν θα τους ανακάλυπταν. Εγγραφείτε τώρα για να εξερευνήσετε έναν εντελώς νέο, εύκολο τρόπο επιτυχίας ως ιδιωτικός δάσκαλος!

Schreibe einen Kommentar