Πώς να επιλέξετε γραμματοσειρές επωνυμίας για τη μικρή σας επιχείρηση κατοικίδιων ζώων

0
Πώς να επιλέξετε γραμματοσειρές επωνυμίας για τη μικρή σας επιχείρηση κατοικίδιων ζώων

Οι γραμματοσειρές επωνυμίας αποτελούν σημαντικό μέρος της επωνυμίας κάθε επιχείρησης. Μπορούν να σας βοηθήσουν να μεταφέρετε το σωστό μήνυμα στο κοινό σας και να κάνουν την επωνυμία σας να ξεχωρίζει.

Ορισμένες γραμματοσειρές είναι πιο αξέχαστες, ενώ άλλες είναι πιο ευανάγνωστες. Οι γραμματοσειρές έχουν επίσης διαφορετικές έννοιες και έννοιες, επομένως η εύρεση μιας επαγγελματικής γραμματοσειράς για την επιχείρησή σας είναι απαραίτητη για τη δημιουργία μιας επιτυχημένης ταυτότητας επωνυμίας.

άτομο που πληκτρολογεί στην καρφίτσα του πληκτρολογίου | Πώς να επιλέξετε γραμματοσειρές επωνυμίας για τη μικρή σας επιχείρηση κατοικίδιων ζώων

Γιατί είναι σημαντικές οι γραμματοσειρές στο branding;

Ενώ χρώμα είναι ένα από τα στοιχεία με τη μεγαλύτερη επιρροή όσον αφορά το μάρκετινγκ, οι γραμματοσειρές είναι η κινητήρια δύναμη της οπτικής προσωπικότητας της επωνυμίας σας. Όταν επιλέγετε τη γραμματοσειρά σας, θα θέλετε να λάβετε υπόψη τις αξίες της εταιρείας σας και το μήνυμα που θέλετε να μεταφέρετε. Κάθε γραμματοσειρά έχει τη δική της προσωπικότητα. Μερικά είναι κλασικά και διαχρονικά ενώ άλλα είναι νευρικά και μοντέρνα.

Εάν βεβαιωθείτε ότι η γραμματοσειρά σας είναι ευανάγνωστη και ευανάγνωστη για όλους τους πελάτες σας, θα βοηθήσει τις προσπάθειες μάρκετινγκ και θα μεταφέρει το μήνυμα της συνολικής εικόνας της επωνυμίας σας.

Πόσες γραμματοσειρές πρέπει να έχει μια μάρκα;

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν τον αριθμό των γραμματοσειρών που θα χρησιμοποιηθούν σε μια επωνυμία. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να προτιμούν μια γραμματοσειρά, ενώ άλλοι μπορεί να προτιμούν να έχουν μεγάλη ποικιλία.

Η επιλογή να έχετε μόνο μία γραμματοσειρά για την επωνυμία σας είναι ένας εύκολος τρόπος για να διατηρήσετε τη συνέπεια και να διατηρήσετε τα πράγματα απλά. Ωστόσο, αυτό μπορεί επίσης να είναι περιοριστικό εάν θέλετε περισσότερες επιλογές για το υλικό μάρκετινγκ.

Οικογένειες γραμματοσειρών

Εάν επιλέξετε μόνο μία γραμματοσειρά, είναι καλή ιδέα να βεβαιωθείτε ότι η γραμματοσειρά ή η «οικογένεια γραμματοσειρών» είναι διαθέσιμη σε διαφορετικά βάρη. Μια οικογένεια γραμματοσειρών θα περιλαμβάνει γενικά κανονική, έντονη και πλάγια γραφή, αλλά τα πρόσθετα βάρη όπως ανοιχτόχρωμο, κανονικό, έντονο και μαύρο μπορούν να σας δώσουν περισσότερες επιλογές όταν επιλέγετε μια γραμματοσειρά για μια επικεφαλίδα έναντι του σώματος.

γραφικό οικογένειας γραμματοσειρών | Πώς να επιλέξετε γραμματοσειρές επωνυμίας για τη μικρή σας επιχείρηση κατοικίδιων ζώων

Ζεύγη γραμματοσειρών

Τα ζεύγη γραμματοσειρών θα υπαγορεύσουν πώς και πότε να χρησιμοποιείτε συγκεκριμένες γραμματοσειρές σε ολόκληρο τον ιστότοπό σας, στα κοινωνικά δίκτυα κ.λπ.

Πολλοί σκέφτονται τις γραμματοσειρές ως έναν εύκολο τρόπο εκσυγχρονισμού των σχεδίων σας. Αν και αυτό μπορεί να είναι αλήθεια, το πρόβλημα με την επιλογή πάρα πολλών γραμματοσειρών είναι ότι δεν υπάρχει συνέπεια και μπορεί να δώσει μια χαοτική ατμόσφαιρα στο κοινό σας.

Για να αποφευχθεί αυτό, είναι καλύτερο να κολλήσετε με 3-5 διαφορετικές γραμματοσειρές σε ένα ζεύγος γραμματοσειρών. Θα χρειαστείτε μια γραμματοσειρά για την επικεφαλίδα, τον υπότιτλο, τον τίτλο και το σώμα σας. Και να θυμάστε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια οικογένεια γραμματοσειρών ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γραμματοσειρές από διαφορετικές οικογένειες. Είναι επίσης σημαντικό να λάβετε υπόψη πόσο ευανάγνωστες θα είναι οι γραμματοσειρές σας σε μικρότερα μεγέθη.

γραφικά ζεύγη γραμματοσειρών | Πώς να επιλέξετε γραμματοσειρές επωνυμίας για τη μικρή σας επιχείρηση κατοικίδιων ζώων

Πού να βρείτε γραμματοσειρές

Κατά την επιλογή γραμματοσειράς Γραμματοσειρές Google είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να αρχίσετε να ψάχνετε. Με βιβλιοθήκη με 1462 οικογένειες γραμματοσειρών ανοιχτού κώδικα και API για άνετη χρήση μέσω CSS και Android, θα μπορείτε να βρείτε μια γραμματοσειρά που είναι δωρεάν και λειτουργική για τον ιστότοπό σας. Canva έχει επίσης ζεύγη γραμματοσειρών που είναι εύκολο να χρησιμοποιηθούν κατά τη δημιουργία γραφικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Πού πρέπει να χρησιμοποιήσω τις γραμματοσειρές επωνυμίας μου;

Η χρήση γραμματοσειρών στο branding είναι μια σημαντική πτυχή που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά τη δημιουργία μιας επωνυμίας. Η γραμματοσειρά που θα επιλέξετε μπορεί να δημιουργήσει ή να χαλάσει την επωνυμία σας, επομένως είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς και πού να χρησιμοποιήσετε τις γραμματοσειρές της επωνυμίας σας.

Γραμματοσειρά λογότυπου

Όταν επιλέγετε μια γραμματοσειρά για το λογότυπο της επιχείρησής σας, το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι εάν η γραμματοσειρά θα είναι ευανάγνωστη ή όχι σε μικρά μεγέθη. Είναι επίσης σημαντικό να θυμάστε ότι διαφορετικές γραμματοσειρές μπορούν να μεταφέρουν διαφορετικά συναισθήματα και συναισθήματα, επομένως είναι καλύτερο να επιλέξετε μία που ταιριάζει με την προσωπικότητα της εταιρείας σας.

Ο ιστότοπός σας μπορεί να είναι το πρώτο μέρος όπου οι άνθρωποι βλέπουν το εμπορικό σήμα και το λογότυπό σας, επομένως είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε και εκεί τις γραμματοσειρές της επωνυμίας σας. Θα πρέπει επίσης να τα χρησιμοποιείτε στα γραφικά που δημοσιεύετε σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, επειδή και τα δύο είναι μέρη όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να τα δουν λεπτομερώς. Εάν έχετε μια εκδήλωση ή ένα συνέδριο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τις γραμματοσειρές της επωνυμίας σας σε οποιαδήποτε σήμανση και επίσης σε οποιοδήποτε εκτυπώσιμο υλικό, όπως επαγγελματικές κάρτες ή φυλλάδια.

Ανάλογα με το στυλ της γραμματοσειράς, είναι γενικά καλύτερο να μην χρησιμοποιείτε τη γραμματοσειρά του λογότυπού σας πουθενά αλλού. Για παράδειγμα, εάν το λογότυπό σας είναι μια γραμματοσειρά σεναρίου όπως η Coca-Cola, μπορείτε να φανταστείτε πόσο απασχολημένη θα ήταν η επωνυμία τους αν χρησιμοποιούσαν αυτά τα ίδια γράμματα στη θέση της γραμματοσειράς επικεφαλίδας στον ιστότοπό τους.

στιγμιότυπο οθόνης ιστοσελίδα της κόκα κόλα | Πώς να επιλέξετε γραμματοσειρές επωνυμίας για τη μικρή σας επιχείρηση κατοικίδιων ζώων Στιγμιότυπο οθόνης από Η εταιρεία Coca-Cola δικτυακός τόπος

6 Συμβουλές για την επιλογή των καλύτερων γραμματοσειρών επωνυμίας για τη μικρή επιχείρησή σας

Σκεφτείτε τα συναισθήματα που προσπαθείτε να απεικονίσετε στην επωνυμία σας. Είναι διασκεδαστικό και αφρώδη; Αν ναι, μπορεί να θέλετε μια παιχνιδιάρικη ή καμπυλωτή γραμματοσειρά. Ή μήπως η επιχείρησή σας έχει μια πιο μοντέρνα ατμόσφαιρα; Τότε μια γραμματοσειρά sans serif θα ήταν η καλύτερη επιλογή. Αν προσπαθείτε να δείχνετε αριστοκρατική, μια γραμματοσειρά serif σε στυλ καλλιγραφίας θα λειτουργούσε καλύτερα για αυτό.

Οι γραμματοσειρές Serif χαρακτηρίζονται από μικρά πόδια στα άκρα των γραμμάτων. Οι γραμματοσειρές Sans-serif δεν έχουν πόδια. Παραδοσιακά, οι γραμματοσειρές serif χρησιμοποιούνται συχνά στην εκτύπωση, ενώ οι γραμματοσειρές sans-serif χρησιμοποιούνται σε ιστότοπους. Οι γραμματοσειρές σεναρίου είναι ρευστές και γενικά με γράμματα.

γραφικό γραμματοσειράς | Πώς να επιλέξετε γραμματοσειρές επωνυμίας για τη μικρή σας επιχείρηση κατοικίδιων ζώων

Όσον αφορά την επιλογή γραμματοσειράς για την επωνυμία σας, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να έχετε υπόψη σας. Αυτό (ή περισσότερα) που θα επιλέξετε θα πρέπει να μπορεί να αντικατοπτρίζει το πνεύμα της επωνυμίας σας, θα πρέπει να είναι ευανάγνωστο για τους πελάτες και θα πρέπει επίσης να ταιριάζει στο κοινό.

Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε προτού λάβετε την τελική απόφαση για τις καλύτερες γραμματοσειρές για την επιχείρησή σας. Μπορείτε να δοκιμάσετε διαφορετικές γραμματοσειρές και να δείτε ποια ταιριάζει καλύτερα στην επωνυμία σας. Μπορείτε επίσης να ρίξετε μια ματιά σε άλλες επωνυμίες στον κλάδο σας και να δείτε ποιες γραμματοσειρές χρησιμοποιούν και ποιες επιλογές λειτουργούν καλά με το στυλ τους.

Ακολουθεί μια λίστα ελέγχου που πρέπει να έχετε κατά νου όταν επιλέγετε γραμματοσειρές. Φροντίστε να αξιολογήσετε όλες αυτές τις πτυχές κατά τη λήψη της απόφασής σας.

 1. Κατανοήστε την ταυτότητα της επωνυμίας σας.
 2. Ερευνήστε και κατανοήστε την τυπογραφία.
 3. Κάντε μια λίστα με τις μάρκες και τις γραμματοσειρές που θαυμάζετε
 4. Αναρωτηθείτε τι ακριβώς σας αρέσει σε αυτές τις γραμματοσειρές
 5. Δοκιμάστε μερικές γραμματοσειρές και βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί στα γραφικά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης
 6. Ζητήστε βοήθεια από έναν σχεδιαστή

Θυμάμαι! Κάθε γραμματοσειρά έχει τη δική του προσωπικότητα. Αυτή η προσωπικότητα μπορεί να μην ταιριάζει με τις προθέσεις και τους στόχους της επιχείρησής σας, γι‘ αυτό είναι σημαντικό να ερευνήσετε τις γραμματοσειρές πριν λάβετε μια απόφαση.

ΠΤΕΡΥΓΙΟ

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πού και πότε να χρησιμοποιείτε τις γραμματοσειρές σας, καθώς αυτές ορίζουν τον τόνο για οτιδήποτε άλλο. Ενώ η γραμματοσειρά που χρησιμοποιείται για ένα λογότυπο είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη, οι γραμματοσειρές υποστήριξης επηρεάζουν τη σαφήνεια του μηνύματος που προσπαθείτε να στείλετε.

Όταν επιλέγετε μια γραμματοσειρά, είναι σημαντικό να λαμβάνετε υπόψη την προσωπικότητα, την τυπογραφία, τους συνδυασμούς και το μέγεθος της επωνυμίας σας, ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε μια επωνυμία που θα έχει μια μόνιμη εντύπωση.

Σχετικά με τον Συγγραφέα: Κρίστι Καστίγιο ζει στο Σαν Ντιέγκο με τα λαγωνικά της, τον Έλβις και τον Κόσμο. Μαζί εξερευνούν την παραλία με το μπουλούκι τους και εξασκούνται επίσης στη μύτη για διασκέδαση. Η Christy έχει ένα υπόβαθρο στη γραφιστική και την επεξεργασία βίντεο. Εργάζεται στα παρασκήνια στο BlogPaws δημιουργώντας τα φανταστικά μας σχέδια και φροντίζοντας να παραμείνουμε όλοι στην επωνυμία (eh hem, Chloe). Μπορείτε να δείτε όλες τις περιπέτειές της με τον Έλβις, @elvis.thebeagle στο Insta.

Schreibe einen Kommentar