Πώς να επιλέξετε τον καλύτερο μεσίτη για συναλλαγές Bitcoin

1
Πώς να επιλέξετε τον καλύτερο μεσίτη για συναλλαγές Bitcoin

Τι είναι το Bitcoin;

Το Bitcoin είναι ένα εικονικό διαδικτυακό νόμισμα. Ο καθένας μπορεί να αγοράσει ή να πουλήσει bitcoin στα δίκτυα. Η διαδικασία συναλλαγής Bitcoin γίνεται μέσω της διαδικτυακής τεχνολογίας peer-to-peer. Η διαχείριση του γίνεται από αποκλειστικούς διακομιστές Bitcoin. Κάθε φορά που επικοινωνούν, ενημερώνουν και μοιράζονται τις πληροφορίες σχετικά με την ποσότητα των Bitcoin που κατέχει κάθε χρήστης.

Δημιουργία Bitcoin

Το Bitcoin παράγεται από μια διαδικασία που ονομάζεται «εξόρυξη». Υπάρχει ένας αλγόριθμος που ορίζει το Bitcoin. Αυτός ο αλγόριθμος έχει σχεδιαστεί για να έχει σταθερό ρυθμό και πεπερασμένη παροχή με την οποία μπορεί να εξορυχθεί. Αυτό σημαίνει ότι γνωρίζουμε περίπου πόσα Bitcoin έχει ήδη δημιουργηθεί. Επομένως, γνωρίζουμε την ποσότητα του Bitcoin που κυκλοφορεί και μπορεί να διαπραγματευτεί.

Θεμελιώδης επιρροή του Bitcoin

Ο προσδιορισμός της αξίας του Bitcoin είναι διαφορετικός από άλλα νομίσματα, καθώς δεν είναι νόμισμα fiat και δεν υπάρχει πολύτιμο μέταλλο. Επίσης, η ίδια η ουσία του Bitcoin σημαίνει ότι υπόκειται σε αστάθεια. Επομένως, το Bitcoin μπορεί να επηρεαστεί από ορισμένους παράγοντες εκτός των ουσιαστικών επιρροών που επηρεάζουν τις αγορές συναλλάγματος. Η αξία του Bitcoin επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τους κυβερνητικούς κανονισμούς, τους κερδοσκόπους και την υιοθέτησή του από τις κύριες εταιρείες ως έγκυρη επιλογή πληρωμής.

Πώς να κερδίσετε χρήματα από τις συναλλαγές Bitcoin

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να κερδίσετε χρήματα από τις συναλλαγές Bitcoin. Οι περισσότεροι από αυτούς τους τρόπους γίνονται κατά τη διαπραγμάτευση του Bitcoin έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, γνωστά στην αγορά ως ζεύγος BTC/USD. Η πρώτη μέθοδος είναι να βρείτε έναν κορυφαίο χρηματιστή συναλλαγών Bitcoin και να επενδύσετε σε αυτό το κρυπτονόμισμα με τον ίδιο τρόπο που θα κάνατε με ένα φυσικό νόμισμα – αγοράζοντας χαμηλά και πουλώντας ψηλά. Δεδομένου ότι το Bitcoin είναι εξαιρετικά ασταθές, θα πρέπει να μπορείτε να προσδιορίσετε την πτώση με τη μελέτη και την έρευνα Bitcoin.

Διαπραγμάτευση Bitcoin με ρυθμιζόμενο μεσίτη

Είναι καλύτερο να βρείτε έναν ρυθμιζόμενο μεσίτη όταν εμπλέκεστε σε συναλλαγές Bitcoin, καθώς είχε μια δύσκολη ιστορία λόγω των πρώτων ημερών του που δεν ρυθμιζόταν. Λόγω της πρόσθετης αδύναμης φύσης της ιδιοκτησίας Bitcoin, η αξιοπιστία και η εμπιστοσύνη του διαδικτυακού μεσίτη συναλλαγών Bitcoin είναι αναμφισβήτητα πιο πολύτιμες όταν εμπλέκεστε στις συναλλαγές Bitcoin από οποιοδήποτε άλλο νόμισμα.

Επειδή υπάρχει τόσο μεγάλος ανταγωνισμός στην αγορά ανταλλαγής Bitcoin, καθώς και πολλοί μεσίτες και ανταλλακτήρια για να διαλέξουν, μπορεί να είναι δύσκολο για τους αρχάριους να γνωρίζουν ποια επιλογή θα λειτουργήσει καλύτερα. Ακολουθούν μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου προτού αποφασίσετε τον κατάλληλο διαδικτυακό μεσίτη για τις συναλλαγές σας Bitcoin:

Κανονισμός λειτουργίας

Χρησιμοποιήστε έναν ρυθμιζόμενο μεσίτη ή ανταλλακτήριο Bitcoin. Ο ρυθμιστικός φορέας αναπτύσσει κανόνες και υπηρεσίες που προστατεύουν την ακεραιότητα της αγοράς, καθώς και των εμπόρων και των επενδυτών, όπως η Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς (FCA) στο Ηνωμένο Βασίλειο. Λόγω πιθανών ανησυχιών σχετικά με την ασφάλεια, ανοίξτε τον λογαριασμό συναλλαγών σας σε έναν εγκεκριμένο μεσίτη.

Εξυπηρέτηση πελατών

Οι συναλλαγές Bitcoin γίνονται 24 ώρες την ημέρα στο διαδίκτυο, επομένως η υποστήριξη πελατών θα πρέπει να είναι διαθέσιμη ανά πάσα στιγμή. Θα θελήσετε να μπορείτε να μιλήσετε με ένα άτομο υποστήριξης σε πραγματικό χρόνο και πολλές μεσίτες έχουν ένα τοπικό γραφείο στο Ηνωμένο Βασίλειο για ευκολία στη χρήση. Η ικανότητα του αντιπροσώπου να απαντά στις ερωτήσεις σας σχετικά με τα spread και τη μόχλευση, καθώς και τα στοιχεία της εταιρείας είναι πολύ ενδεικτική.
Τα στοιχεία ενός καλού μεσίτη πρέπει να είναι ανοιχτά για να τα δουν όλοι, είτε διαδικτυακά είτε με άλλο τρόπο.

Τύποι λογαριασμού

Ο ιδανικός διαδικτυακός σας μεσίτης για συναλλαγές Bitcoin θα πρέπει να μπορεί να προσφέρει είτε πολλαπλές επιλογές λογαριασμού είτε να σας παρέχει ένα στοιχείο εξατομίκευσης. Ίσως ο μεσίτης έχει ακόμη και ξεχωριστό λογαριασμό για αρχάριους. Αναζητήστε έναν μεσίτη Bitcoin που προσφέρει ανταγωνιστικά spread και εύκολες καταθέσεις/αναλήψεις.

Εμπορεύσιμα περιουσιακά στοιχεία

Όταν επιλέγουν έναν διαδικτυακό μεσίτη Bitcoin, πολλοί απλώς επικεντρώνονται στα Bitcoin. Ωστόσο, θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι προσφέρονται πολλοί άλλοι τύποι επενδυτικών εναλλακτικών λύσεων. Συμπεριλαμβανομένων νομισμάτων Forex (FX), μετοχών ή μετοχών, ETF, CFD, συμβάσεων μελλοντικής εκπλήρωσης ή δικαιωμάτων προαίρεσης.

Αμοιβές

Η αγορά και η πώληση Bitcoin κοστίζει χρήματα. Ωστόσο, σε αντίθεση με την αγορά μετοχών ή ομολόγων, οι μεσίτες Bitcoin χρεώνουν συνήθως ένα ποσοστό. Μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αναζητήσετε έναν διαδικτυακό μεσίτη που χρεώνει ένα πάγιο τέλος αντί για το μοντέλο ποσοστού.

Ρευστότητα

Επειδή το Bitcoin διαπραγματεύεται σε μια αγορά όπου οι άνθρωποι αναζητούν και οι δύο να αγοράσουν ή να πουλήσουν το νόμισμα, είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη η ποσότητα ρευστότητας που μπορεί να έχει ένα χρηματιστήριο. Η ρευστότητα είναι η ικανότητα να πωλείται χωρίς να επηρεάζεται σημαντικά η τιμή, προκαλώντας πτώση της τιμής.

Schreibe einen Kommentar