Πώς να κάνετε έξυπνες επιχειρηματικές επιλογές που βασίζονται στο πάθος

0
Πώς να κάνετε έξυπνες επιχειρηματικές επιλογές που βασίζονται στο πάθος

Οι περισσότερες μικρές επιχειρήσεις δημιουργούνται από ένα πάθος και στη βιομηχανία κατοικίδιων ζώων, οι επιχειρήσεις που βασίζονται στο πάθος αντιπροσωπεύουν σχεδόν όλες τις μικρές επιχειρήσεις. Δεν έχω γνωρίσει ποτέ κάποιον που ξεκίνησε ένα blog χωρίς πάθος για το περιεχόμενο που δημιουργεί, που δημιούργησε ένα προϊόν χωρίς πάθος για το σκοπό του προϊόντος ή που δημιούργησε μια επιχείρηση για να προσφέρει υπηρεσίες χωρίς πάθος για τα κατοικίδια που βοηθούν ή τους ανθρώπους που βοηθούν τα κατοικίδια.

Εάν σκέφτεστε κάποιον που γνωρίζετε και δεν έχει το πάθος στον οποίο αναφέρομαι, αφήστε τον στην άκρη. Αυτό το άρθρο δεν είναι για αυτούς ή για αυτούς.

Αυτό είναι για άτομα με πάθος με κατοικίδια που θέλουν να λάβουν καλύτερες επιχειρηματικές αποφάσεις. Είναι για τους ανθρώπους που γνωρίζουν ότι το πάθος είναι σημαντικό για μια επιχείρηση, για εκείνους που μπορεί να σκέφτονται αν πρέπει να ξεκινήσουν μια επιχείρηση χωρίς να είναι παθιασμένοι και να μοιράζονται αποτελεσματικές μεθόδους λήψης επιχειρηματικών αποφάσεων για όσους έχουν πάθος για μια επιχείρηση.

Αν είσαι εσύ, καλώς ήρθες. Ας ξεκινήσουμε από την αρχή.

σκύλος ντυμένος με επαγγελματικά ρούχα κάθεται στο γραφείο | Πώς να κάνετε έξυπνες επιχειρηματικές επιλογές που βασίζονται στο πάθος

Γιατί το πάθος είναι σημαντικό για μια επιχείρηση;

Μια επιχείρηση είναι πραγματικά άνθρωποι. Ακόμη και οι μεγάλες εταιρείες είναι μια συλλογικότητα ανθρώπων. Είτε είστε μια επιχείρηση ενός ή ενός εκατομμυρίου, οι άνθρωποι είναι αυτοί που κάνουν την επιχείρηση να ευδοκιμήσει. Χωρίς πάθος για τις επιχειρήσεις και, πιο συγκεκριμένα, την επιχείρησή σας, οι άνθρωποι δεν μπορούν να ευδοκιμήσουν.

Όταν το πάθος είναι το καύσιμο για την εταιρεία, η ιστορία της εταιρείας θα συνδεθεί με το κοινό που προσπαθεί να προσεγγίσει.

Το πάθος δεν είναι το μόνο σημαντικό πράγμα για μια επιχείρηση, αλλά χωρίς πάθος στην ίδρυση μιας επιχείρησης, μπορεί να γίνει κοσμικό. Η επιχείρηση δεν θα συνεχίσει να έχει τα καύσιμα που χρειάζονται αν δεν υπάρχει πάθος. Γιατί;

 • Το πάθος σε κρατά ενθουσιασμένο.
 • Το πάθος σας υπενθυμίζει γιατί κάνετε όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα – και θα γίνουν δύσκολα.
 • Το πάθος σας υπενθυμίζει ότι για να εκπληρώσετε το όραμά σας, πρέπει να εξισορροπήσετε τις σκληρές επιχειρηματικές αποφάσεις με αυτές που τροφοδοτούν τη φωτιά σας.

Πρέπει να ξεκινήσετε μια επιχείρηση για την οποία δεν είστε παθιασμένοι;

Αυτο εξαρταται. Έχετε ΚΑΠΟΙΟ πάθος για αυτό;

Αν όχι, θα δυσκολευτείτε να πιέσετε τον εαυτό σας να συνεχίσει. Δεν θα νιώσετε συνδεδεμένοι με την επιχείρησή σας. Δεν θα έχετε σκοπό, κάτι που οι περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν στη ζωή.

Εάν έχετε κάποιο πάθος – το πάθος είναι μια λαχτάρα για κάτι. Εάν λαχταράτε τα αποτελέσματα της επιχείρησης, αλλά δεν έχετε πάθος για την πορεία προς τα εμπρός, τα καύσιμα σας μπορεί να προέρχονται από τα αποτελέσματα και όχι από τη δράση. Αυτή είναι ακόμα μια επιχείρηση που βασίζεται στο πάθος. Αυτό θα λειτουργήσει εάν είστε αρκετά παθιασμένοι με το όραμά σας για την επιτυχία και το πού πηγαίνετε ώστε να είστε πρόθυμοι να κάνετε τη δουλειά για να φτάσετε εκεί.

Υπάρχουν πολλές επιτυχημένες επιχειρήσεις που δεν ξεκίνησαν μετατρέποντας το πάθος σε επιχειρηματικό μοντέλο. Αντίθετα, ξεκίνησαν έχοντας στο μυαλό τους έναν τελικό στόχο και καθιέρωσαν ένα σχέδιο για να φτάσουν εκεί.

Κανείς δεν αγαπά κάθε μέρος της λειτουργίας μιας επιχείρησης. Το να έχεις πάθος δεν σημαίνει να μην αμφισβητείς ποτέ τον εαυτό σου ή τα βήματα μπροστά. Το να έχεις πάθος σημαίνει ότι έχεις τα καύσιμα για να κρατήσεις τη φωτιά αναμμένη. Σημαίνει ότι η φωτιά σας μερικές φορές θα καίει φωτεινή και μερικές φορές θα καίει αμυδρά, αλλά δεν σβήνει.

Ναι, θα μπορούσατε να ξεκινήσετε μια επιχείρηση για την οποία δεν είστε παθιασμένοι. Αλλά αναρωτηθείτε: Αν δεν έχετε πάθος για κάτι, γιατί θέλετε να δημιουργήσετε μια επιχείρηση γύρω από αυτό; Κάτσε με αυτό πριν κάνεις ένα βήμα μπροστά.

Ποια είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος λήψης επιχειρηματικών αποφάσεων;

Είτε κάνετε σχέδια για να ξεκινήσετε μια νέα επιχείρηση που βασίζεται στο πάθος είτε εργάζεστε σε μια επιχείρηση που ξεκινήσατε πριν από χρόνια, η διαδικασία λήψης αποφάσεών σας είναι ένα σημαντικό ζήτημα. Πώς παίρνετε σημαντικές αποφάσεις σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησής σας;

Σκεφτείτε το γιατί σας

Πριν πάρετε οποιαδήποτε απόφαση που σχετίζεται με την επιχείρηση, αφιερώστε λίγο χρόνο για να επιστρέψετε στο γιατί. Δεν θέλετε να χάσετε τον λόγο που ξεκινήσατε την επιχείρησή σας. Αυτό είναι το καύσιμο για να διατηρήσετε το πάθος σας αναμμένο!

Δημιουργήστε μια συνολική επιχειρηματική στρατηγική

Βεβαιωθείτε ότι έχετε μια ξεκάθαρη στρατηγική για τη συνολική επιχείρησή σας. Όχι απλώς μια στρατηγική μάρκετινγκ ή μια στρατηγική μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά μια συνολική στρατηγική που ευθυγραμμίζει τα πάντα. Κάθε άλλη στρατηγική και σχέδιο που δημιουργείτε θα πρέπει να υποστηρίζει αυτή τη συνολική επιχειρηματική στρατηγική.

Η συνολική επιχειρηματική στρατηγική σας θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι οι επιχειρηματικές σας προσπάθειες ευθυγραμμίζονται με την αποστολή, τις βασικές αξίες και το όραμα της επωνυμίας σας.

Επικεντρωθείτε στη δημιουργία έξυπνων επιχειρηματικών στόχων

Ως μέρος της επιχειρηματικής στρατηγικής σας, θα θέλετε να ορίσετε τους στόχους που ελπίζετε να επιτύχετε στην επιχείρησή σας. Αυτοί οι στόχοι είναι ευρύτεροι στη φύση τους, εστιάζοντας στην επιχείρηση στο σύνολό της, σε αντίθεση με ένα συγκεκριμένο στοιχείο της επιχείρησης. Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε επιχειρηματικούς στόχους που επικεντρώνονται στην αύξηση του ετήσιου κέρδους σας και στη συνέχεια να υποστηρίξετε αυτούς τους στόχους με μια καλά σχεδιασμένη στρατηγική μάρκετινγκ και στρατηγική πωλήσεων.

Για να ρυθμίσετε τον εαυτό σας για επιτυχία, βεβαιωθείτε ότι έχετε επικεντρωθεί στη δημιουργία SMART επιχειρηματικών στόχων. Αυτό σημαίνει ότι οι στόχοι σας είναι:

 • Συγκεκριμένος και καλά καθορισμένος
 • Μετρητός
 • Εφικτό και ρεαλιστικό
 • Σχετικό με το μεγαλύτερο επιχειρηματικό σας σχέδιο
 • Χρονομετρημένο με σαφή ημερομηνία έναρξης και λήξης

Δημιουργώντας στόχους που σχεδιάζονται προσεκτικά με αυτή τη μέθοδο, θα αυξήσετε τις πιθανότητές σας να τους επιτύχετε!

Βρείτε χρόνο για να αξιολογήσετε την πρόοδό σας

Ο καθορισμός ενός στόχου είναι μόνο το πρώτο βήμα. Για να πετύχετε τους στόχους σας, πρέπει να είστε πρόθυμοι να δουλέψετε. Όμως, κανείς δεν θέλει να εργαστεί χωρίς να δει ανταπόδοση για τις προσπάθειές του. Αυτός είναι ο λόγος που ο στόχος σας πρέπει να είναι μετρήσιμος.

Βρείτε χρόνο στο πρόγραμμά σας για να καθίσετε και να αναλύσετε τα δεδομένα που έχετε συλλέξει από τις προσπάθειές σας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει πωλήσεις, επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας, συνδρομές μέσω email ή τη συνολική αξία κάθε πώλησης. Χρησιμοποιήστε αυτές τις πληροφορίες για να σας βοηθήσουν να αξιολογήσετε εάν η τρέχουσα προσέγγισή σας λειτουργεί ή εάν υπάρχουν μικρές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε τη συνολική επιτυχία σας.

Μπορεί να κάνατε μια εξαιρετική επιλογή για την επιχείρησή σας, αλλά χρειάζεται απλώς μια μικρή προσαρμογή για να απογειωθεί πραγματικά.

Μην φοβάστε να αλλάξετε γνώμη

Έχετε πάρει ποτέ μια απόφαση είτε στην επιχείρησή σας είτε στην προσωπική σας ζωή και μετά να το μετανιώσετε ή να μαντέψετε τον εαυτό σας μετά; Αν ναι, δεν πειράζει!

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που θα κάνουν οι περισσότεροι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων κατοικίδιων ζώων κάποια στιγμή είναι να λάβουν μια απόφαση και μετά να νιώθουν ότι έχουν κολλήσει με αυτήν. Όμως, θα υπάρξουν στιγμές που θα επιστρέψετε σε μια απόφαση και θα δείτε τις επιλογές σας μέσα από διαφορετικό πρίσμα.

Σε ό,τι κάνετε στην πορεία, αναρωτηθείτε: «Με βοηθάει να πετύχω τους στόχους μου;» Αν όχι, ίσως είναι καιρός να αλλάξετε κατεύθυνση.

Γράψε τα πάντα με μολύβι. Τίποτα δεν προορίζεται να είναι «γραμμένο σε πέτρα». Όμως, υπάρχει ένα πράγμα που δεν θα αλλάξει – το πάθος που οδηγεί τις αποφάσεις σας. Η επιχείρησή μας θα πέσει και θα ρέει με τον τρόπο που εκτελούμε τους στόχους μας, αλλά το πάθος σας πρέπει πάντα να τροφοδοτεί τη φωτιά σας.

σκύλος ντυμένος με επαγγελματική ενδυμασία κάθεται στο γραφείο καρφίτσα| Πώς να κάνετε έξυπνες επιχειρηματικές επιλογές που βασίζονται στο πάθος

Κάντε μια προσπάθεια να κρατήσετε το πάθος σας λαμπερό

Μην ξεχνάτε ποτέ ότι η επιτυχία στην επιχείρησή σας που βασίζεται στο πάθος καθοδηγείται από το πάθος που ξεκίνησε για πρώτη φορά το ταξίδι σας. Μπορεί να υπάρχουν στιγμές που νιώθετε ότι χάνετε αυτό το πάθος ή αναρωτιέστε αν χάνετε το πάθος που ένιωθες κάποτε.

Να βρίσκετε πάντα χρόνο στο πολυάσχολο πρόγραμμά σας για να κάνετε πίσω και να επικεντρωθείτε ξανά στο γιατί κάνετε αυτό που κάνετε. Μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τη φωτιά αναμμένη περιλαμβάνουν:

 • Θετικές επιβεβαιώσεις
 • Συγκέντρωση θετικών σχολίων σε έναν φάκελο ή ένα αρχείο, ώστε να μπορείτε να τα δείτε όταν χρειαστεί
 • Κρατήστε το «γιατί» σας γραμμένο κάπου όπου μπορείτε να το δείτε
 • Δημιουργήστε πρακτικές θετικής νοοτροπίας

Το πιο σημαντικό, να θυμάστε ότι είστε το πιο σημαντικό μέρος της επιχείρησής σας. Μην ξεχνάτε να φροντίζετε τον εαυτό σας!

Τώρα που συζητήσαμε πώς να λαμβάνετε επιχειρηματικές αποφάσεις έχοντας κατά νου τόσο το πάθος όσο και την επιχειρηματική στρατηγική, είναι η σειρά σας. Θα θέλαμε να ακούσουμε πώς παίρνετε αποφάσεις στην επιχείρησή σας που βασίζεται στο πάθος!

Σχετικά με τον Συγγραφέα: Η Chloe DiVita είναι ένα αρχικό μέλος της Εκτελεστικής Ομάδας του BlogPaws. Ασχολείται με τη βιομηχανία κατοικίδιων ζώων από το 2009 και της αρέσει να ηγείται Συνεργασία PetBiz, μια ομάδα μελών για μικρές επιχειρήσεις κατοικίδιων ζώων, με την Jessica Shipman. Της αρέσει επίσης να μιλάει και αν τη βάλεις μπροστά σε κάμερα θα μιλήσει μέχρι να της πεις να σταματήσει. Είναι χρήσιμο καθώς Εκτελεστικός παραγωγός για το TEDxCambridge και Συνιδρυτής του Η μέθοδος Mike Drop εκπαίδευση δημόσιας ομιλίας.

Schreibe einen Kommentar