Πώς να κάνετε έρευνα SEO στην Αναζήτηση Google

0
Πώς να κάνετε έρευνα SEO στην Αναζήτηση Google

Οι περισσότεροι bloggers κατοικίδιων ζώων και ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων κατοικίδιων ζώων κατανοούν ότι η κατάταξη στο Google είναι ένα σημαντικό βήμα για την οικοδόμηση μιας επιχείρησης στο διαδίκτυο, αλλά η διαδικασία της έρευνας SEO μπορεί να είναι συντριπτική. Με δεκάδες διαθέσιμα εργαλεία SEO και μια μεγάλη ποικιλία συμβουλών SEO από τους αυτοαποκαλούμενους «Γκουρού του SEO» (που συχνά είναι αντιφατικό), από πού ξεκινάτε;

Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να επενδύσετε σε ακριβά εργαλεία ή premium μαθήματα για να ξεκινήσετε την εφαρμογή SEO για την επιχείρησή σας. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να ανακαλύψετε πολλές πολύτιμες πληροφορίες δωρεάν εάν μάθετε πώς να κάνετε έρευνα για το SEO στην Αναζήτηση Google.

Ενδιαφερόμενος? Ας δούμε πώς μπορείτε να αναλύσετε τα βασικά αποτελέσματα αναζήτησης Google έχοντας κατά νου τους στόχους δημιουργίας περιεχομένου σας.

λευκό σκυλί στο φορητό υπολογιστή | Πώς να κάνετε έρευνα SEO στην Αναζήτηση Google

Ποια κύρια στοιχεία συνθέτουν ένα αποτέλεσμα αναζήτησης Google;

Πριν αναφερθούμε σε λεπτομέρειες σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να αξιοποιήσετε τις πληροφορίες που βρίσκονται σε ένα αποτέλεσμα αναζήτησης Google, ας αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να συζητήσουμε τα διάφορα στοιχεία που θα αναλύσετε. Αυτά είναι τα διαφορετικά μέρη της σελίδας αποτελεσμάτων αναζήτησης που θα δείτε μετά την εισαγωγή ενός συγκεκριμένου ερωτήματος αναζήτησης.

Διαφημίσεις επί πληρωμή/Αποτελέσματα αναζήτησης επί πληρωμή

Στην κορυφή πολλών αναζητήσεων, θα βρείτε αποτελέσματα αναζήτησης που έχουν «κερδίσει» τη θέση τους με την πληρωμή τους. Αυτές είναι διαφημίσεις και χαρακτηρίζονται ως τέτοιες. Αν και αυτό δεν πρόκειται να σας δώσει πολλές πληροφορίες για το τι θέλει να δει η Google για αυτόν τον όρο αναζήτησης, δείχνει ποιο περιεχόμενο είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν οι άνθρωποι για να εμφανίσουν.

Εξετάζοντας αυτό το παράδειγμα, εάν κάνετε έρευνα για παιχνίδια εμπλουτισμού για σκύλους, μπορείτε να δείτε ότι η ADAPTIL πληρώνει για να συμπεριλάβει τον Διαχυτήρα Ηρεμίας. Αυτό είναι μια καλή ένδειξη ότι η χρήση παιχνιδιών αρραβώνων για να ηρεμήσουν τα σκυλιά μπορεί να είναι ένα θέμα που αξίζει να εξεταστεί.

Στιγμιότυπο οθόνης Google Payed Ads | Πώς να κάνετε έρευνα SEO στην Αναζήτηση Google

Αποτελέσματα οργανικής αναζήτησης

Τα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης είναι οι σελίδες που η Google θεωρεί ότι είναι πιο πολύτιμες για όσους αναζητούν το ερώτημα αναζήτησης της επιλογής σας. Αυτά είναι τα αποτελέσματα που θα χρειαστεί να ξεπεράσετε για να κατατάξετε στην πρώτη θέση και ως εκ τούτου να προσφέρετε πολλές πληροφορίες για το τι αναζητά η Google.

Θα θελήσετε να κοιτάξετε προσεκτικά τις δημοσιεύσεις που κατατάσσονται στην κορυφή. Αφιερώστε χρόνο για να ανοίξετε τους κορυφαίους ιστότοπους, διαβάστε το περιεχόμενο που παρέχουν και δείτε πώς είναι δομημένα. Θα αναλύσουμε πώς να κάνουμε ανάλυση κατάταξης στις μηχανές αναζήτησης αργότερα στο άρθρο.

Στιγμιότυπο οθόνης Οργανική Αναζήτηση Google | Πώς να κάνετε έρευνα SEO στην Αναζήτηση Google

Αποσπάσματα

Γνωστά ως το πολυπόθητο „σημείο 0“, τα αποσπάσματα είναι αποτελέσματα αναζήτησης που επισημαίνονται στην κορυφή της σελίδας αποτελεσμάτων αναζήτησης, πριν από τα υπόλοιπα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης. Έρχονται σε μερικές διαφορετικές μορφές, όπως:

 • Παράγραφοι/Κείμενο
 • Λίστα
 • Τραπέζι
 • Βίντεο/Εικόνα

Σε αυτό το παράδειγμα ενός αποσπάσματος κειμένου, μπορείτε να δείτε πώς το απόσπασμα δίνει μεγαλύτερη προσοχή σε αυτό το αποτέλεσμα στη σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης. Αυτή είναι μια σαφής ένδειξη του τι η Google θεωρεί πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με το συγκεκριμένο ερώτημα αναζήτησης.

Στιγμιότυπο οθόνης Google Snippet | Πώς να κάνετε έρευνα SEO στην Αναζήτηση Google

Οι άνθρωποι ρωτούν επίσης

Εάν συνεχίσετε να κάνετε κύλιση προς τα κάτω στη σελίδα, θα συναντήσετε μια ενότητα με την ένδειξη „Οι άνθρωποι ρωτούν επίσης“. Αυτό περιλαμβάνει μια λίστα ερωτήσεων που σχετίζονται άμεσα με το ερώτημα αναζήτησής σας και βασίζονται στο θέμα.

Εάν κάνετε κλικ σε μια ερώτηση, θα σας δοθεί ένας σύνδεσμος προς έναν ιστότοπο που παρέχει απάντηση και επιπλέον ερωτήσεις θα εμφανίζονται στο τέλος της λίστας. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθετε τι μπορεί να αναζητούν οι άνθρωποι σχετικά με το θέμα της επιλογής σας.

Στιγμιότυπο οθόνης Τα άτομα Google ρωτούν επίσης | Πώς να κάνετε έρευνα SEO στην Αναζήτηση Google

Σχετικές αναζητήσεις

Παρόμοια με την ενότητα „Οι άνθρωποι ρωτούν επίσης“, η ενότητα „Σχετικές αναζητήσεις“ θα σας εμφανίσει παρόμοιες φράσεις και θέματα με το ερώτημα αναζήτησής σας που αναζητούν οι χρήστες. Αυτή θα μπορούσε να είναι μια πιο συγκεκριμένη έκδοση του ερωτήματος αναζήτησής σας, όπως αυτή που προσδιορίζει „μη τροφικός εμπλουτισμός για σκύλους“ στο παρακάτω παράδειγμα ή θα μπορούσε να είναι ένα παρόμοιο θέμα όπως „Παιχνίδια σκύλων DIY για ηλεκτρικά μασώμενα“.

Αυτή είναι μια εξαιρετική πηγή δευτερευουσών λέξεων-κλειδιών, επικεφαλίδων ή ακόμα και σχετικού άρθρου, ανάλογα με τον όγκο των πληροφοριών που πρέπει να μοιραστείτε.

Στιγμιότυπο οθόνης Σχετικές αναζητήσεις Google | Πώς να κάνετε έρευνα SEO στην Αναζήτηση Google

Πώς να ελέγξετε την κατάταξη του ιστότοπού σας στο Google

Πριν εστιάσετε την προσοχή σας στα βήματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε το SEO σας στην αναζήτηση Google, πρέπει πρώτα να έχετε μια ιδέα για την απόδοση του ιστότοπού σας αυτήν τη στιγμή. Αυτό θα δημιουργήσει μια γραμμή βάσης για να τη χρησιμοποιήσετε όταν αναλύετε εάν οι ενημερώσεις και οι βελτιώσεις σας λειτουργούν.

Υπάρχουν πολλά εργαλεία, τόσο δωρεάν όσο και επί πληρωμή, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο της κατάταξής σας στο Google. Τα δεδομένα που συλλέγουν μπορεί να μην είναι τα πιο ακριβή και ενημερωμένα, αλλά σας παρέχουν μια καλή βάση.

Ωστόσο, μπορείτε επίσης να ελέγξετε την κατάταξη του ιστότοπου στο Google κάνοντας αναζήτηση μόνοι σας.

Για να ξεκινήσετε, πρέπει να ανοίξετε ένα πρόγραμμα περιήγησης ανώνυμης περιήγησης γνωστό και ως ιδιωτικό πρόγραμμα περιήγησης. Αυτό είναι ένα παράθυρο του προγράμματος περιήγησης που είναι απομονωμένο από τυχόν δεδομένα χρήστη που έχει συλλέξει προηγουμένως η Google για εσάς και τα οποία θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα αποτελέσματα αναζήτησής σας.

Η χρήση της Ιδιωτικής περιήγησης συνιστάται επίσης όταν κάνετε οποιαδήποτε ανάλυση λέξεων-κλειδιών Google.

Λάβετε υπόψη ότι τα αποτελέσματα που βλέπετε θα εξακολουθούν να αντικατοπτρίζουν τη γεωγραφική σας περιοχή. Αυτό σημαίνει ότι εάν βρίσκεστε στις Ηνωμένες Πολιτείες και αναζητάτε ένα ερώτημα αναζήτησης, θα δείτε τα αποτελέσματα για πιθανούς επισκέπτες ιστοτόπου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό είναι σημαντικό εάν έχετε έναν ιστότοπο με την κύρια επισκεψιμότητά του να προέρχεται από διαφορετική χώρα από τη δική σας.

Κάντε κύλιση στο κάτω μέρος της πρώτης σελίδας, αναζητώντας τον ιστότοπό σας. Είναι εκεί; Εάν όχι, ελέγξτε τη σελίδα 2, τη σελίδα 3, κ.λπ. Δεν υπάρχει «λάθος» απάντηση σε αυτό το σημείο – απλώς ευκαιρίες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προωθήσετε την επιχείρησή σας, καθώς επικεντρώνεστε στην ενημέρωση περιεχομένου για τη βελτίωση του SEO σας.

Πώς μπορώ να ερευνήσω λέξεις-κλειδιά στο Google;

Είτε ετοιμάζεστε να ξεκινήσετε ένα νέο κομμάτι περιεχομένου είτε ενημερώνετε το περιεχόμενό σας και τις λέξεις-κλειδιά κατάταξης SEO, η διεξαγωγή έρευνας λέξεων-κλειδιών είναι ένα σημαντικό μέρος της διαδικασίας βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης. Δυστυχώς, μπορεί επίσης να είναι χρονοβόρο και πολλά από τα διαθέσιμα εργαλεία λέξεων-κλειδιών έχουν υψηλή τιμή.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν επιλογές για να κάνετε δωρεάν έρευνα λέξεων-κλειδιών. Αυτό περιλαμβάνει τη δυνατότητα έρευνας λέξεων-κλειδιών στο Google, πηγαίνοντας κατευθείαν στην πηγή.

Χωρίς καν να σκάβετε στα διάφορα εργαλεία που παρέχει η Google, μπορείτε να μάθετε πολλά μόνο αναλύοντας τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Εισαγάγετε το ερώτημα αναζήτησης που σας ενδιαφέρει και δείτε τα άρθρα που κατατάσσονται στην πρώτη θέση. Υπάρχουν μερικές σημαντικές πληροφορίες που μπορείτε να λάβετε από την ανάλυση αυτών των αποτελεσμάτων:

 • Είναι λογικό να στοχεύσετε το ερώτημα; Λάβετε υπόψη την εξουσία του ιστότοπού σας και ποιοι ιστότοποι κατατάσσονται αυτήν τη στιγμή. Εάν η πρώτη σελίδα αποτελείται εξ ολοκλήρου από μεγάλες εταιρείες και γνωστούς οργανισμούς όπως το American Kennel Club, πιθανότατα δεν πρόκειται να τους ξεπεράσετε.
 • Υπάρχει παντελής έλλειψη σχετικού περιεχομένου κατάταξης; Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ένα από τα δύο πράγματα – είτε το ερώτημα δεν είναι ένας όρος που αναζητούν οι άνθρωποι, που σημαίνει ότι κανείς δεν προσπαθεί να το κατατάξει, είτε έχει παραβλεφθεί και τον πιάνετε την τέλεια στιγμή.
 • Πώς κατατάσσονται οι κορυφαίοι ανταγωνιστές σας; Διαβάστε και αξιολογήστε το περιεχόμενό τους για να εντοπίσετε ευκαιρίες για να δημιουργήσετε κάτι με μεγαλύτερη αξία.li>
 • Υπάρχει κάποιο απόσπασμα; Εάν ναι, είναι ο τύπος του αποσπάσματος που θα μπορούσατε να στοχεύσετε; Μπορείτε να μορφοποιήσετε καλύτερα το περιεχόμενό σας για να το ρυθμίσετε;

Όταν ελέγχετε την κατάταξη της Google για λέξεις-κλειδιά, οπλίζεστε με πιο ακριβείς πληροφορίες από αυτές που θα μπορούσατε να βρείτε χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε εργαλείο έρευνας λέξεων-κλειδιών. Γιατί; Γιατί έρχεται κατευθείαν από την πηγή!

Εάν έχετε το Λέξεις-κλειδιά Παντού επέκταση στο πρόγραμμα περιήγησής σας (το οποίο μπορεί να εγκατασταθεί δωρεάν τόσο στο Chrome όσο και στον Firefox), θα έχετε στη διάθεσή σας πρόσθετες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων προτάσεων λέξεων-κλειδιών (σχετικές και μακροχρόνιες), δεδομένα τάσεων και συγκεκριμένες πληροφορίες για κάθε αποτέλεσμα αναζήτησης.

Στιγμιότυπο οθόνης Λέξεις-κλειδιά Παντού | Πώς να κάνετε έρευνα SEO στην Αναζήτηση Google

Τι αποκαλύπτουν οι κορυφαίες κατατάξεις μηχανών αναζήτησης σχετικά με την πρόθεση αναζήτησης;

Μια άλλη πολύτιμη πληροφορία που μπορείτε να μάθετε από τη σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης Google είναι η πρόθεση αναζήτησης που έχει συσχετίσει η Google με αυτό το ερώτημα αναζήτησης. Αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει άμεσα το εάν το περιεχόμενό σας θα καταταχθεί ή όχι.

Για παράδειγμα, κοιτάζοντας ξανά το παράδειγμά μας για τα «παιχνίδια εμπλουτισμού για σκύλους», η πρώτη σελίδα είναι γεμάτη από προϊόντα που μπορείτε να αγοράσετε και κριτικές για δημοφιλείς επιλογές παιχνιδιών εμπλουτισμού σκύλων. Αυτό δείχνει ότι η Google έχει συσχετίσει αυτό το συγκεκριμένο ερώτημα με αγορές για παιχνίδια εμπλουτισμού και ότι μια ανάρτηση σχετικά με την κατασκευή παιχνιδιών εμπλουτισμού είναι λιγότερο πιθανό να καταταχθεί.

Ωστόσο, εάν αναζητήσετε «σπιτικά παιχνίδια εμπλουτισμού για σκύλους», τα αποτελέσματα διαφέρουν πολύ. Αυτό αποκαλύπτει πολλές αναρτήσεις με οδηγίες για να φτιάξετε τα παιχνίδια στο σπίτι. Αυτή θα ήταν η καλύτερη από τις δύο λέξεις-κλειδιά για να στοχεύσετε για ένα κομμάτι περιεχομένου που εστιάζει στο DIY.

5 τρόποι για να δημιουργήσετε περιεχόμενο για να ξεπεράσετε τα αποτελέσματα της κορυφαίας κατάταξης

Συμπεριλάβετε νέες πληροφορίες

Διαβάστε το περιεχόμενο που κατατάσσεται αυτήν τη στιγμή. Υπάρχει τρόπος να προσθέσετε αξία προσθέτοντας πρόσθετες πληροφορίες; Μην προσθέτετε πληροφορίες μόνο για να προσθέσετε πληροφορίες. Ωστόσο, εάν εντοπίσετε μια ευκαιρία να επεκταθείτε στα δεδομένα που αναζητούν οι αναγνώστες, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να κάνετε το περιεχόμενό σας πιο πολύτιμο στα μάτια της Google.

Για παράδειγμα, εάν γράφετε ένα άρθρο σχετικά με μια κατάσταση υγείας σε γάτες και ένα νέο φάρμακο χρησιμοποιείται αυτήν τη στιγμή για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων, μπορείτε να μοιραστείτε αυτές τις πληροφορίες με όσους αναζητούν. Εστιάστε σε τρόπους για να προσθέσετε αξία ή να ενημερώσετε δεδομένα.

Εξετάστε έναν νέο τρόπο προσέγγισης ενός θέματος

Διαβάζετε όλα τα άρθρα που κατατάσσονται αυτήν τη στιγμή για αναζήτηση και συνειδητοποιείτε ότι υπάρχει διαφορετικός τρόπος προσέγγισης του θέματος; Υπάρχει άλλη πλευρά σε μια συζήτηση που δεν καλύπτεται στις δημοσιεύσεις που κατατάσσονται αυτήν τη στιγμή; Εξετάζοντας ένα θέμα από διαφορετική οπτική γωνία, μπορείτε να ξεχωρίσετε το άρθρο σας από αυτά που έχουν ήδη καλή απόδοση. Αλλά, να είστε προσεκτικοί, βεβαιωθείτε ότι η νέα προσέγγιση εξακολουθεί να προσθέτει πραγματική αξία στη συζήτηση.

Πηγαίνετε σε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με σημαντικά σημεία

Υπάρχει κάποια πτυχή του θέματος που πιστεύετε ότι είναι σημαντική αλλά δεν καλύπτεται πλήρως στα άρθρα που κατατάσσονται αυτήν τη στιγμή; Αν ναι, αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για εσάς να προσθέσετε αξία.

Αφιερώστε χρόνο για να εμβαθύνετε σε αυτό το σημαντικό σημείο, προσθέτοντας:

 • Ενημερωμένα δεδομένα
 • Παραδείγματα
 • Οπτικά στοιχεία
 • Προστέθηκαν πληροφορίες
 • Αποσπάσματα ειδικών

Λάβετε υπόψη ότι ο στόχος είναι να βελτιώσετε την κατάταξή σας προσφέροντας περισσότερη αξία τόσο στα μάτια των αναγνωστών σας όσο και στα μάτια της Google. Μην προσθέτετε πληροφορίες απλώς για να προσθέσετε πληροφορίες – βεβαιωθείτε ότι είναι χρήσιμες και σχετίζονται με το θέμα που καλύπτετε.

Κάντε το περιεχόμενό σας πιο φιλικό προς τον χρήστη

Τα άρθρα που κατατάσσονται αυτήν τη στιγμή έχουν μορφοποιηθεί με τρόπο που να μεγιστοποιεί την εμπειρία χρήστη; Ελέγξτε για τη χρήση επικεφαλίδων, λιστών και γραφημάτων/πίνακες.

Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο είναι εύπεπτο. Εάν παρατηρήσετε ότι το περιεχόμενο που κατατάσσεται αυτήν τη στιγμή διαβάζεται ως τοίχος κειμένου, μπορείτε να διακρίνετε τον εαυτό σας συμπεριλαμβάνοντας στρατηγικά τον λευκό χώρο για να διευκολύνετε την ανάγνωση.

Προσθέστε ένα οπτικό στοιχείο

Τα άρθρα με τις κορυφαίες επιδόσεις λείπουν από φωτογραφίες και βίντεο; Υπάρχει ευκαιρία για πρωτότυπα γραφικά; Υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις όπου τα πρωτότυπα γραφικά μπορούν να ανεβάσουν το περιεχόμενό σας. Για παράδειγμα, η Google το έχει πει αυτό οπτική απόδειξη της εμπειρίας σας με ένα προϊόν θα βοηθήσει να αποδειχθεί η αξία των κριτικών προϊόντων.

Αυτήν τη στιγμή κάνετε έρευνα για το SEO στην αναζήτηση Google; Αν ναι, ποιες πληροφορίες αναζητάτε συνήθως στη σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης; Αν όχι, ποιες πληροφορίες είστε πιο ενθουσιασμένοι να ενσωματώσετε στις προσπάθειές σας στο SEO;

Σχετικά με τον Συγγραφέα: Britt Kasczak είναι ανεξάρτητος συγγραφέας και δημιουργός περιεχομένου με εμπειρία στο ψηφιακό μάρκετινγκ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εκτός από τη Διευθύντρια Περιεχομένου & SEO στο BlogPaws, έχει επίσης τα δικά της προσωπικά ιστολόγια Shed Happens, The Kas Pack και Lucifer the Rescue Pup. Όταν δεν εργάζεται, μπορεί να βρεθεί εθελοντής στον χώρο διάσωσης, να κάνει κάμπινγκ, πεζοπορία, κανό ή να περνά χρόνο με τα 3 σκυλιά και τις 2 γάτες της.

Schreibe einen Kommentar