Πώς να καθαρίσετε το μυαλό σας ως ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης κατοικίδιων ζώων

0
Πώς να καθαρίσετε το μυαλό σας ως ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης κατοικίδιων ζώων

Παλεύετε με αρνητικές σκέψεις; Δεν είσαι μόνος! Όλοι βιώνουμε αυτόν τον αγώνα κάποια στιγμή ως ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων κατοικίδιων ζώων. Επιτυχία δεν σημαίνει να μην αντιμετωπίσεις ποτέ αυτή την πρόκληση – αντίθετα, το μυστικό για να ξεπεράσεις την αρνητική σκέψη είναι να βρεις τρόπους να καθαρίσεις το μυαλό σου και να βάλεις σε άκρη αυτές τις ανεπιθύμητες σκέψεις.

γυναίκα γονατισμένη στο πάτωμα μπροστά σε έναν σκύλο |  Πώς να καθαρίσετε το μυαλό σας ως ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης κατοικίδιων ζώων

Γιατί η νοοτροπία είναι σημαντική για την επιχείρησή σας;

Το να εργάζεσαι ως ατομικός επιχειρηματίας ή ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης μπορεί να είναι δύσκολο. Πρέπει να φοράτε πολλά καπέλα, να διατηρείτε τον εαυτό σας συγκεντρωμένο, να διατηρείτε το δικό σας πρόγραμμα και να είστε η μαζορέτα του εαυτού σας. Η καταπολέμηση των αγώνων που συνοδεύουν την απόκτηση μιας επιχείρησης δεν είναι ποτέ εύκολη, αλλά το να το κάνεις μόνος σου μπορεί να αισθάνεσαι αδύνατο.

Αυτό είναι όπου η νοοτροπία σας παίζει ζωτικό ρόλο στην ανάπτυξη και την επιτυχία της επιχείρησής σας.

Εάν επιτρέψετε στις αρνητικές σκέψεις να εισχωρήσουν, μπορούν να επηρεάσουν άμεσα την ικανότητά σας να επιτύχετε τους στόχους σας και να πετύχετε στις επιχειρηματικές σας προσπάθειες. Μπορούν να εξαφανίσουν την αυτοπεποίθησή σας και να δημιουργήσουν περιοριστικές πεποιθήσεις που σας εμποδίζουν να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητές σας. Είναι μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία.

Οι περισσότεροι άνθρωποι αντέχουν μόνο να τους λένε ότι το κάνουν κλίση να καταφέρουν κάτι περιορισμένο αριθμό φορών πριν αρχίσουν να το πιστεύουν. Είναι ακόμα πιο δύσκολο όταν το άτομο που σε γκρεμίζει είσαι ΕΣΥ!

Εκτός από την αρνητική σκέψη, υπάρχουν επίσης πολλές σκέψεις που μπορούν να απασχολήσουν το μυαλό σας, αφαιρώντας πόρους από την επιχείρησή σας, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου, της εστίασης και της ενέργειάς σας. Αυτές οι αθώες σκέψεις μπορεί να μην είναι αρνητικές ή επιβλαβείς, αλλά μπορούν να αθροιστούν γρήγορα!

Στο άλλο άκρο του φάσματος, εάν καθαρίσετε το μυαλό σας από αρνητικές και περιοριστικές σκέψεις και εστιάσετε σε πράγματα που είναι θετικά και λειτουργικά, μπορείτε να βελτιώσετε τις πιθανότητές σας για επιτυχία. Όχι μόνο αυτή η αλλαγή στη σκέψη αυξάνει τα κίνητρα και σας βοηθά να προχωρήσετε στην επιχείρησή σας, αλλά και η θετική σκέψη αποδεδειγμένα βελτιώνει την υγεία σας.

Τώρα που διαπιστώσαμε ότι η νοοτροπία σας είναι σημαντική, ας δούμε πώς να καθαρίσετε το μυαλό σας όταν αισθάνεστε πεσμένοι ή καταβεβλημένοι.

10 τρόποι για να καθαρίσετε το μυαλό σας και να εστιάσετε στην επιχείρησή σας

Όταν αφιερώνετε χρόνο για να καθαρίσετε το μυαλό σας, μπορείτε να βελτιώσετε την παραγωγικότητα, να ξεπεράσετε ένα δημιουργικό μπλοκ, να αντιμετωπίσετε την υπερένταση και να προετοιμαστείτε για την επιτυχία.

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να διαβάσετε καθεμία από αυτές τις ασκήσεις που ξεκαθαρίζουν το μυαλό, λαμβάνοντας υπόψη ποιες πιστεύετε ότι μπορεί να λειτουργήσουν για εσάς. Δώστε χρόνο στον εαυτό σας να δοκιμάσει διαφορετικές προσεγγίσεις και να βρει τους τρόπους που λειτουργούν καλύτερα για εσάς. Άλλωστε, δεν υπάρχουν δύο άνθρωποι ίδιοι.

Κάνε ένα διάλειμμα

Μερικές φορές το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να απομακρυνθείτε από την επιχείρησή σας και να κάνετε ένα διάλειμμα που τόσο χρειάζεται. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αφιερώσετε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας, συμπεριλαμβανομένης της ώρας για την αγκαλιά του κουταβιού, ένα φλιτζάνι τσάι και την αγαπημένη σας τηλεοπτική εκπομπή, ένα Σαββατοκύριακο εντελώς αποσυνδεδεμένο ή τον υπνάκο. Το να κάνετε ένα διάλειμμα είναι αναμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε αν αισθάνεστε καταβεβλημένοι.

Ασκηση

Η άσκηση όχι μόνο σας ενθαρρύνει να κάνετε ένα διάλειμμα από τις απαιτήσεις της επιχείρησής σας, αλλά έχει επίσης βρεθεί ότι βελτιώνει τη μνήμη, ενισχύει τις δεξιότητες σκέψης, μειώνει το άγχος και τονώνει τη διάθεση. Βγάλτε τον σκύλο σας για μια βόλτα (ή για τζόκινγκ), κάντε γυμναστήριο, κάντε γιόγκα στο σαλόνι σας ή βάλτε τις μελωδίες για ένα αισιόδοξο χορευτικό πάρτι. Το είδος της άσκησης που θα επιλέξετε δεν έχει σημασία εφόσον σηκώνεστε και κινείστε.

Διαλογισμός Clear Mind

Ο διαλογισμός είναι μια άσκηση μυαλού-σώματος που χρονολογείται ήδη από το 5000 π.Χ. Αλλά μην αφήσετε το γεγονός ότι υπάρχει εδώ και τόσο καιρό να σας αποθαρρύνει από το να αξιοποιήσετε τα οφέλη του για τα σημερινά σύγχρονα προβλήματα. Περιλαμβάνει να εστιάσετε την προσοχή σας σε μια κατάσταση χαλάρωσης και στην αναπνοή σας, επιτρέποντάς σας να αφήσετε τις πολλές σκέψεις που σας κάνουν να αισθάνεστε καταβεβλημένοι.

Εάν έχετε ήδη ασκήσει διαλογισμό, μπορεί να έχετε ήδη στο μυαλό σας έναν διαλογισμό. Εάν όχι, υπάρχουν εφαρμογές smartphone που θα σας καθοδηγήσουν στην πρακτική, όπως το Calm ή το Headspace. Υπάρχουν επίσης πολλοί εξαιρετικοί καθοδηγούμενοι διαλογισμοί διαθέσιμοι στο YouTube.

Βγες έξω

Μελέτες έχουν βρει ότι οι δαπάνες Ο χρόνος στη φύση μπορεί να βελτιώσει την ψυχική σας υγεία ενθαρρύνοντας την ηρεμία, μειώνοντας το άγχος, ενισχύοντας τη διάθεσή σας και εμπνέοντας τη δημιουργικότητα. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι σημαντικό ή περίπλοκο. Κάντε μια βόλτα στο αγαπημένο σας τοπικό πάρκο με το σκύλο σας ή τη γάτα περιπέτειας, κάντε μια βόλτα στην αιώρα σας στην πίσω αυλή ή προγραμματίστε ένα ταξίδι για κάμπινγκ το Σαββατοκύριακο.

Βάλτε το σε χαρτί

Καθίστε και επιτρέψτε στον εαυτό σας να γράψει τα πάντα σε χαρτί – τις εργασίες που πρέπει να ολοκληρώσετε, τις σκέψεις ή τις ιδέες που έχετε μηρυκάσει και οτιδήποτε άλλο καταλαμβάνει χώρο στο μυαλό σας. Αυτό θα σας επιτρέψει να οργανώσετε τις σκέψεις σας με τρόπο που μπορείτε να εργαστείτε για να προχωρήσετε μπροστά. Ομαδοποιήστε παρόμοιες σκέψεις σε κατηγορίες όπως:

Μπορείτε να το κάνετε αυτό ένα βήμα παραπέρα, εκχωρώντας επίπεδα προτεραιότητας σε κάθε στοιχείο για να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε τι πρέπει να αντιμετωπίσετε πρώτα. Μια εργασία με μια επικείμενη προθεσμία θα απαιτήσει την προσοχή σας νωρίτερα από μια ιδέα για ένα έργο που μπορείτε να εξετάσετε το επόμενο έτος.

Αναδιοργανώστε τον χώρο εργασίας σας

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε τι θα μπορούσε να σας εμποδίζει να ολοκληρώσετε κάποιες από τις εργασίες που απασχολούν τις σκέψεις σας. Για μερικούς ανθρώπους, θα μπορούσε να είναι τόσο απλό όσο να μην έχουν ένα εργασιακό περιβάλλον που να ενθαρρύνει την παραγωγικότητα. Αναζητήστε ευκαιρίες για να κάνετε πιο εύκολα τα πράγματα. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα εργαλεία που χρειάζεστε είναι κοντά σας ή να απομακρύνετε τους περισπασμούς. Μπορεί επίσης να διαπιστώσετε ότι μικρές αλλαγές μπορούν να κάνουν τον χώρο εργασίας σας να αισθάνεται νέος και φρέσκος, προσφέροντας έμπνευση και κίνητρο.

γυναίκα γονατισμένη στο πάτωμα μπροστά σε μια καρφίτσα σκύλου |  Πώς να καθαρίσετε το μυαλό σας ως ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης κατοικίδιων ζώων

Απευθυνθείτε σε ένα άτομο υποστήριξης

Ακόμη και ως ατομικός επιχειρηματίας, δεν είστε ποτέ εντελώς μόνοι στο επαγγελματικό σας ταξίδι. Αλλά ίσως χρειαστεί να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να εντοπίσετε τους ανθρώπους που έχετε γύρω σας για υποστήριξη. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τον σύντροφό σας, έναν στενό φίλο, έναν προπονητή ή μέντορα, έναν συνεργάτη λογοδοσίας ή μια ενθαρρυντική και χρήσιμη κοινότητα όπως έχουμε στην Ομάδα Facebook BlogPaws.

Μερικές φορές η συζήτηση για τους αγώνες σας θα ανοίξει τα μάτια σας σε νέες λύσεις. Ή μπορείτε να βρείτε την απάντηση που χρειάζεστε ακούγοντας τη γνώμη ενός ξένου. Υπάρχει κάτι στο μυαλό σας που θα μπορούσε να φροντίσει κάποιος άλλος; Μην φοβάστε να ζητήσετε βοήθεια.

Ανεβάστε τα Tunes

Η μουσική είναι μια ισχυρή δύναμη που μπορεί να επηρεάσει τη σωματική, ψυχική και συναισθηματική υγεία μας. Για αυτόν τον λόγο, πολλά γραφεία και χώροι εργασίας θα ανοίξουν το ραδιόφωνο ή θα δημιουργήσουν λίστες αναπαραγωγής εστιασμένες στην παραγωγικότητα για να παρακινήσουν τους υπαλλήλους τους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια προσέγγιση για να καθαρίσετε το μυαλό σας και να βελτιώσετε την εστίασή σας. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να ξεκινήσετε βρίσκοντας ποιο στυλ μουσικής σας βοηθά να εργαστείτε. Θα μπορούσε να χρειαστεί κάποιος πειραματισμός, αλλά διασκεδάστε με αυτό! Όταν βρείτε κάτι που λειτουργεί, δημιουργήστε μια λίστα αναπαραγωγής που μπορείτε να την ενεργοποιήσετε όποτε χρειάζεστε αυτήν την επιπλέον ενίσχυση.

Δημιουργήστε μια λίστα επιτευγμάτων

Εάν ο αγώνας σας περιστρέφεται γύρω από την αρνητική σκέψη, μπορείτε να προσπαθήσετε να το ξεπεράσετε υπενθυμίζοντας στον εαυτό σας όλα τα σπουδαία πράγματα που έχετε ήδη καταφέρει. Καθίστε και κάντε μια λίστα με όλες τις «νίκες» σας στη ζωή τόσο στην επιχείρησή σας όσο και στη ζωή σας συνολικά. Κρατήστε αυτήν τη λίστα κοντά σας, ώστε να μπορείτε να την διαβάσετε όποτε βρίσκεστε ότι αντιμετωπίζετε αρνητικές νοοτροπίες όπως η αμφιβολία για τον εαυτό σας ή το σύνδρομο απατεώνων.

Υπενθυμίστε στον εαυτό σας το «Γιατί» σας

Ένα από τα πιο δυνατά πράγματα στη ζωή σας είναι το «γιατί» σας – ο λόγος για τον οποίο ξεκινήσατε την επιχείρησή σας από την αρχή. Αυτή είναι η συναισθηματική κινητήρια δύναμη πίσω από την απόφασή σας να είστε ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης και μπορεί να σας προσφέρει τα καύσιμα που χρειάζεστε για να συνεχίσετε να προχωράτε ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις.

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε την έναρξη της επιχείρησής σας. Ήταν μια συγκεκριμένη αιτία που μίλησε στην καρδιά σας; Εμπνεύστηκατε να ξεκινήσετε μια μικρή επιχείρηση κατοικίδιων ζώων από ένα ιδιαίτερο κατοικίδιο στη ζωή σας;

Η εστίαση σε αυτόν τον κινητήριο παράγοντα θα σας βοηθήσει να βάλετε όλα τα άλλα σε προοπτική. Σας διευκολύνει να αφήσετε πράγματα που δεν πρόκειται να σας οδηγήσουν προς την κατεύθυνση που πρέπει να πάτε για να πετύχετε τους στόχους σας. Θα σας βοηθήσει επίσης να βρείτε την ισορροπία μεταξύ της λήψης λογικών επιλογών και επιχειρηματικές αποφάσεις που βασίζονται στο πάθος – μια ισορροπία που θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε την επιχείρησή σας.

Έχετε κάποιες βασικές λύσεις για να καθαρίσετε το μυαλό σας και να σας βοηθήσει να εστιάσετε ξανά; Μοιραστείτε τις συμβουλές και τα κόλπα σας στα σχόλια και δείτε τι λειτουργεί για άλλα μέλη της κοινότητας BlogPaws.

Σχετικά με τον Συγγραφέα: Britt Kasczak είναι ανεξάρτητος συγγραφέας και δημιουργός περιεχομένου με εμπειρία στο ψηφιακό μάρκετινγκ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εκτός από τη Διευθύντρια Περιεχομένου & SEO στο BlogPaws, έχει επίσης τα δικά της προσωπικά ιστολόγια Shed Happens, The Kas Pack και Lucifer the Rescue Pup. Όταν δεν εργάζεται, μπορεί να βρεθεί εθελοντής στον χώρο διάσωσης, να κάνει κάμπινγκ, πεζοπορία, κανό ή να περνά χρόνο με τα 3 σκυλιά και τις 2 γάτες της.

Schreibe einen Kommentar