Πώς να μοιραστείτε αποτελεσματικά τα σχόλια των μαθητών

3
Πώς να μοιραστείτε αποτελεσματικά τα σχόλια των μαθητών

Η κοινή χρήση σχολίων είναι ένας μηχανισμός για την αύξηση της αποτελεσματικότητας οποιασδήποτε διαδικασίας. Είτε πρόκειται για εκπαίδευση είτε για τους πιο σύνθετους αλγόριθμους μηχανικής μάθησης, κάθε διαδικασία εξαρτάται σήμερα από έναν μηχανισμό ανάδρασης για τον αντίκτυπό της. Ας καταλάβουμε γρήγορα γιατί η ανατροφοδότηση είναι σημαντική σε ένα ταξίδι μάθησης.

Ακολουθούν οι 3 πιο σημαντικοί λόγοι για τους οποίους τα σχόλια είναι τόσο σημαντικά:

  • Βοηθά στην αποσαφήνιση των προσδοκιών και επιβεβαιώνει τους κοινούς στόχους
  • Η αποτελεσματική ανατροφοδότηση βοηθά να ανοίξουν οι πόρτες για βελτίωση
  • Η άσκηση ανταλλαγής σχολίων δημιουργεί εμπιστοσύνη και μακροπρόθεσμη αμοιβαία εμπιστοσύνη

Ως δάσκαλος, η ανταλλαγή εποικοδομητικών σχολίων μπορεί να είναι ένα από τα πιο καθοριστικά βήματα στο ταξίδι σας στη διδασκαλία. Το λέμε επειδή η αποτελεσματική ανατροφοδότηση είναι ένας σημαντικός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι ο μαθητής σας προχωρά προς την επιθυμητή κατεύθυνση. Αυτό είναι κοινή γνώση, αλλά και πάλι, οι περισσότεροι καθηγητές αποφεύγουν να μοιράζονται συχνά σχόλια.

Πολλοί καθηγητές φοβούνται ότι οι μαθητές τους αποστρέφονται επειδή επισημαίνουν προβληματικές περιοχές. Πολλοί άλλοι αισθάνονται πολύ άβολα μιλώντας για το τι λειτουργεί και τι όχι. Αλλά προτού αποφασίσετε να κατηγορήσετε εντελώς είτε τον εαυτό σας είτε τον μαθητή σας για την αποτυχία των επιθυμητών στόχων, ξανασκεφτείτε! Ο τρόπος με τον οποίο μοιράζεστε τα σχόλιά σας μπορεί να αλλάξει τελείως τον τρόπο με τον οποίο γίνονται αντιληπτά και ενεργούν τα σχόλιά σας.

Το Talentnook σας φέρνει 5 πολύ εύκολους και όμως πολύ αποτελεσματικούς τρόπους για να μοιράζεστε σχόλια εποικοδομητικά:

1. Δομήστε τα σχόλιά σας εκ των προτέρων

Πριν συζητήσετε τα σχόλιά σας με τον μαθητή, κάντε μια λίστα με θέματα/προβλήματα/λύσεις που θέλετε να συζητήσετε μαζί του. Κάντε αυτές τις ερωτήσεις στον εαυτό σας προτού δομήσετε τα σχόλια:

  • Τι είναι αυτό που ο μαθητής μπορεί να κάνει διαφορετικά;
  • Τι διαφορετικό μπορείς να κάνεις όσον αφορά το παιδαγωγικό στυλ και τις αξιολογήσεις;
  • Τι είναι αυτό που δεν μπορεί να κάνει ο μαθητής και γιατί;
  • Ποιος είναι ο τελικός στόχος της ανατροφοδότησης;

Σημειώστε όλα τα βασικά σημεία σε ένα χαρτί και κάντε επίσης έναν νοητικό χάρτη της συζήτησης που θέλετε να κάνετε. Βεβαιωθείτε ότι ρέετε διαδοχικά από ένα σημείο σε ένα άλλο χωρίς να κάνετε τη συνεδρία ένα χάος.

Αντιμετωπίστε προσεκτικά ένα σημείο πριν αναφέρετε το επόμενο κατά τη διάρκεια της συνεδρίας σχολίων. Θυμηθείτε ότι αυτές οι συνεδρίες θα μπορούσαν να είναι προγραμματισμένες ή ανεπίσημες, αλλά οι σκέψεις σας πρέπει να είναι δομημένες και οργανωμένες και στις δύο περιπτώσεις.

2. Συζητήστε τα βήματα που μπορούν να ενεργήσουν και τους τομείς βελτίωσης

5 Αρχές Έκτακτης Διδασκαλίας Μαθηματικών για την επιτυχία του παιδιού σας

Μην κρατάτε ποτέ τα σχόλια ανοιχτά. Πάντα να αντικαθιστάτε τα σχόλιά σας με ενεργά βήματα. Για παράδειγμα, Η παροχή σχολίων σχετικά με τον χρόνο που αφιερώνει ένας μαθητής στα Μαθηματικά μπορεί να μην είναι αρκετός. Πρέπει επίσης να τα βοηθήσετε να καταλάβουν πώς μπορούν να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο για τα μαθηματικά σε μια κανονική σχολική μέρα. Μπορείτε να συζητήσετε το καθημερινό τους πρόγραμμα λεπτομερώς για να καταλήξετε σε ένα συμπέρασμα.

Να δίνετε πάντα τις συστάσεις σας στον μαθητή που μπορεί να ακολουθήσει για να δει την αλλαγή. Να είστε πρόθυμοι να τους βοηθήσετε εν κινήσει και να συνεργαστείτε μαζί τους αντί να δίνετε απλώς οδηγίες.

Διαβάστε επίσης: 7 τρόποι για να διαφημιστείτε αποτελεσματικά ως ιδιωτικός δάσκαλος

3. Χρησιμοποιήστε μόνο θετικές λέξεις και ενθαρρυντικό τόνο

παιδαγωγός

Είναι τεράστιος πειρασμός να κατηγορείς τον μαθητή και να τονίζεις πού υστερούσε όλο αυτό το διάστημα. Ωστόσο, ο σκοπός της ανταλλαγής σχολίων είναι να καταλήξουμε σε λύσεις αντί να συζητάμε απλώς προβλήματα.

Συχνά, ο τόνος και η επιλογή των λέξεων μπορεί να καθορίσουν τον αντίκτυπο της ανατροφοδότησης στον μαθητή σας. Μπορεί να καταλήξουν να λάβουν αρνητικά σχόλια και να αποθαρρυνθούν αν χρησιμοποιήσετε σκληρές λέξεις. Προσπαθήστε να κρατάτε σχεδόν όλα τα λόγια σας θετικά και ενθαρρυντικά. Επικεντρωθείτε στο «να τα καταφέρετε καλύτερα την επόμενη φορά» παρά στο να αναφέρετε τους λόγους «γιατί τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως αναμενόταν».

4. Να είστε ανοιχτοί σε απαντήσεις σε ερωτήσεις και επίσης να ζητάτε σχόλια

Ενθαρρύνετε τους μαθητές σας να κάνουν ερωτήσεις κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας ανατροφοδότησης. Βοηθήστε τα να ανοιχτούν απαντώντας στις ερωτήσεις τους με πολύ σεβασμό για την περιέργεια και τη γνώμη τους. Η εποικοδομητική ανατροφοδότηση είναι πάντα μια αμφίδρομη άσκηση. Ένας κλειστός βρόχος ανατροφοδότησης κάνει περισσότερο κακό παρά καλό και ως εκ τούτου, πάντα να ζητάτε προληπτικά σχόλια.

Αυτή η ανατροφοδότηση που βασίζεται σε διάλογο θα βοηθήσει εσάς και τους μαθητές σας να δημιουργήσετε αμοιβαία εμπιστοσύνη και εμπιστοσύνη. Κάντε τους μαθητές σας να αισθάνονται ότι συμμετέχουν στη διαδικασία σχεδιασμού μιας καλύτερης μαθησιακής εμπειρίας. Αυτό θα διασφαλίσει ότι θα αναλάβουν και τα βήματα βελτίωσης.

Διαβάστε επίσης: Πώς να γίνετε ένας επιτυχημένος ιδιωτικός δάσκαλος

5. Ποτέ μην συγκρίνετε ή αμφισβητείτε τις φυσικές ικανότητες ενός μαθητή

Τέλος, ποτέ μην συγκρίνετε τους μαθητές σας με άλλους μαθητές σας ή τους συνομηλίκους τους. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε δηλώσεις όπως «τα πήγε πολύ καλύτερα από εσάς γιατί έχει καλύτερη συγκέντρωση». Ο πιο φυσικός τρόπος εξάντλησης του ενδιαφέροντος ενός μαθητή για μάθηση είναι να τον συγκρίνεις με άλλους.

Κρατήστε τα σχόλιά σας αυστηρά γύρω από εσάς και τον μαθητή σας. Ποτέ μην αμφισβητείτε τις φυσικές τους ικανότητες όπως η σύλληψη δύναμης, η συγκέντρωση ή η φυσική όρεξη για αριθμούς. Αντί να συγκρίνετε το παιδί με άλλα, μιλήστε για τις ιδιότητές του και εκτιμήστε το. Αυτό θα τους βοηθήσει να σας δουν ως οδηγό και έμπιστό τους.

Η εποικοδομητική ανατροφοδότηση υποτίθεται ότι είναι πάντα μια άσκηση όπου και τα δύο μέρη καταλήγουν πιο χαρούμενα και πιο αισιόδοξα από πριν.

Ελπίζουμε ότι αυτά τα απλά πράγματα θα σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε και να εκτελέσετε τη διαδικασία ανατροφοδότησης πιο αποτελεσματικά την επόμενη φορά. Και, υπάρχουν και άλλα καλά νέα!

Εάν σκέφτεστε να γίνετε δάσκαλος ή εάν είστε ήδη καθηγητής, ορίστε το πρώτο βήμα – χρησιμοποιήστε την τεχνολογικά ενεργοποιημένη πλατφόρμα του Talentnook για να βρείτε μαθητές στην περιοχή σας. Το Talentnook είναι η πρώτη κοινότητα εκμάθησης γειτονιάς στον κόσμο για παιδιά και το μόνο μέρος όπου μπορείτε να βρείτε τους υποψήφιους μαθητές σας χωρίς καμία ταλαιπωρία αναζήτησης.

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε τώρα για ένα απρόσκοπτο ταξίδι διδασκαλίας. Καλό φροντιστήριο για εσάς!

Schreibe einen Kommentar