5 Χαρακτηριστικά ενός καλού στόχου

0
5 Χαρακτηριστικά ενός καλού στόχου

Όλοι έχουμε ακούσει για τη σημασία του καθορισμού στόχων – ειδικά καθώς προχωράμε στους χειμερινούς μήνες με το νέο έτος προ των πυλών. Πρέπει όμως να προσέξεις την ποιότητα των στόχων που βάζεις. Εάν ανυπομονείτε για μια χρονιά ρεκόρ το 2023, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να ξεκινήσετε! Δείτε αυτά τα 5 χαρακτηριστικά ενός καλού στόχου που πρέπει να λάβετε υπόψη καθώς σχεδιάζετε για τους επόμενους μήνες.

γυναίκα και μια γάτα κοιτάζουν ένα φορητό υπολογιστή |  5 Χαρακτηριστικά ενός καλού στόχου

Γιατί είναι σημαντικός ο καθορισμός στόχων για την επιτυχία;

Ο καθορισμός επιχειρηματικών στόχων διαδραματίζει σημαντικό ρόλο βοηθώντας σας να επιτύχετε τη δυναμική που απαιτείται για να πετύχετε σε κάθε τύπο επιχείρησης – συμπεριλαμβανομένων τόσο του διαδικτυακού όσο και του μάρκετινγκ. Οι στόχοι όχι μόνο σας βοηθούν να παραμείνετε συγκεντρωμένοι στα καθήκοντα που είναι απαραίτητα για να προχωρήσετε μπροστά, αλλά σας επιτρέπουν να μετράτε την πρόοδό σας με βάση τις προσπάθειές σας. Αυτό σας επιτρέπει να προσδιορίσετε τι λειτουργεί στην επιχείρησή σας και πού μπορείτε να βελτιώσετε.

Αυτός είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε νέες συνήθειες και συμπεριφορές. Υπάρχει μια δημοφιλής θεωρία ότι η επιτυχία σας μπορεί να μετρηθεί από τις καθημερινές σου συνήθειες – αυτό που κάνετε μπορεί είτε να σας οδηγήσει μπροστά είτε να σας κρατήσει πίσω.

Αν ψάχνετε έναν τρόπο να επαναφέρετε τη νοοτροπία σας και να εστιάσετε στην οικοδόμηση της επιχείρησής σας τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, ο καθορισμός στόχων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να το κάνετε αυτό πραγματικότητα!

Πώς μπορώ να γράψω ένα σχέδιο στόχου;

Για πολλούς ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων, ένα σχέδιο στόχων δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια λίστα επιχειρηματικών στόχων. Αλλά το μυστικό της επιτυχίας είναι να δημιουργήσετε στόχους που θα βοηθήσουν τη μικρή σας επιχείρηση κατοικίδιων ζώων να αναπτυχθεί και να διαπρέψει. Υπάρχουν 3 σημαντικά βήματα για τη δημιουργία ενός σχεδίου στόχου που πρέπει να λάβετε υπόψη

  • Δημιουργήστε μια λίστα με μετρήσιμους επιχειρηματικούς στόχους.
  • Παρακολουθήστε και αξιολογήστε τους στόχους σας.
  • Επεξεργαστείτε ξανά και ενημερώστε τους στόχους σας για να διασφαλίσετε ότι δημιουργείτε αποτελεσματικούς στόχους που θα συμβάλλουν στην επιτυχία της επιχείρησής σας.

Το να είσαι «απασχολημένος» είναι εύκολο. Το ερώτημα είναι αν επενδύετε τον χρόνο και την προσπάθειά σας με τρόπο που θα σας ωθήσει προς τα εμπρός. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να μάθετε την τέχνη της δημιουργίας καλών, καλά μελετημένων στόχων.

Ποια είναι τα 5 χαρακτηριστικά ενός καλού στόχου;

Όταν διαμορφώνετε το σχέδιο στόχου σας, ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε είναι εάν οι στόχοι που δημιουργείτε σας προετοιμάζουν για επιτυχία. Τι κάνει όμως έναν καλό στόχο; Πώς καταλαβαίνετε εάν βάζετε στόχους αποτελεσματικά; Συνιστούμε τη δημιουργία έξυπνων στόχων που ενσωματώνουν αυτά τα 5 χαρακτηριστικά ενός καλού στόχου. Το SMART σημαίνει μικρόειρηνικός, Μευέλικτο, ΕΝΑεφικτό, Rρεαλιστική, και Τεπίκαιρος.

Αυτή η προσέγγιση καθορισμού στόχων είναι δημοφιλής στον κόσμο των επιχειρήσεων και της επιχειρηματικότητας και για καλό λόγο! Θα σας επιτρέψει να εστιάσετε στο να θέσετε εφικτούς στόχους για τον εαυτό σας, τους οποίους μπορείτε να εφαρμόσετε για να προωθήσετε εσάς και τη μικρή επιχείρησή σας για κατοικίδια.

Ειδικός

Ένας βασικός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι εάν δημιουργείτε έναν καλά καθορισμένο στόχο. Οι ασαφείς στόχοι αποτυγχάνουν να περιγράψουν ακριβώς αυτό που ελπίζετε να επιτύχετε, γεγονός που μπορεί να κάνει αδύνατο να προσδιορίσετε εάν τους έχετε πετύχει ή όχι. Θα πρέπει να προσπαθήσετε να απαντήσετε στις πέντε ερωτήσεις «W»: Ποιος, Τι, Πού, Πότε και Γιατί.

Αόριστος ή γενικός στόχος: Θέλω να αυξήσω την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μου.

Συγκεκριμένος, καλά καθορισμένος στόχος: Θέλω να χρησιμοποιήσω τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τη διαφήμιση επί πληρωμή για να αυξήσω την επισκεψιμότητα του ιστότοπού μου κατά 10% μέχρι το τέλος του 1ου τριμήνου 2023 για να αυξήσω τον αριθμό των ατόμων που εισέρχονται στη διοχέτευση πωλήσεών μου.

Μετρητός

Για να θέσετε έναν μετρήσιμο στόχο, θα πρέπει να εστιάσετε στους αριθμούς και τα δεδομένα που σχετίζονται με τον στόχο σας και να παρακολουθείτε την πρόοδό σας προς την επιτυχία. Για τις διαδικτυακές επιχειρήσεις, αυτό συχνά περιστρέφεται γύρω από τα αναλυτικά στοιχεία και τις πληροφορίες. Όχι μόνο θα σας επιτρέψει να βεβαιωθείτε ότι προχωράτε προς τον στόχο που έχετε θέσει, αλλά θα σας επιτρέψει επίσης να προσδιορίσετε την ακριβή στιγμή που θα τον πετύχετε.

Εξετάζοντας το παράδειγμα ενός σαφώς καθορισμένου στόχου παραπάνω, το μετρήσιμο στοιχείο θα ήταν ο προσδιορισμός της επισκεψιμότητας του ιστότοπου, όπως ο αριθμός των προβολών σελίδας κάθε μέρα και το ποσοστό αυτό της αρχικής επισκεψιμότητάς σας. Φτάσατε το 10% σας;

γυναίκα και μια γάτα κοιτάζουν μια καρφίτσα φορητού υπολογιστή |  5 Χαρακτηριστικά ενός καλού στόχου

Κατορθωτός

Αυτό είναι ένα σημαντικό μέρος του καθορισμού ενός στόχου, και ωστόσο είναι κάτι που συχνά παραβλέπεται. Το να θέτεις στόχους που δεν είναι επιτεύξιμοι είναι το αντίθετο από το να θέτεις τον εαυτό σου για επιτυχία. Όχι μόνο είναι απογοητευτικό όταν δεν πετυχαίνεις τους στόχους σου, αλλά μπορεί να σε αποθαρρύνει και να σε κρατά πίσω από την επιτυχία να προχωρήσεις μπροστά.

Αφού καταγράψετε τον συγκεκριμένο και μετρήσιμο στόχο σας, κάντε ένα βήμα πίσω και αναρωτηθείτε αν έχετε τον χρόνο, τους πόρους και τις δυνατότητες για να τον πετύχετε. Να είσαι ειλικρινής!

Εάν η απάντηση είναι «όχι, δεν είναι εφικτό», αυτό μπορεί να μην σημαίνει ότι είναι εντελώς εκτός πίνακα. Συχνά οι στόχοι μας ΕΙΝΑΙ επιτεύξιμοι, απλώς όχι στο χρονοδιάγραμμα με το οποίο τους συσχετίσαμε αρχικά. Σκεφτείτε εάν μπορείτε να μειώσετε τον στόχο σας σε μικρότερα βήματα με την πρόθεση να ολοκληρώσετε το πρώτο βήμα σε αυτήν την αρχική χρονική περίοδο. Αυτό θα μπορούσε να σας βοηθήσει να επιτύχετε τον στόχο τελικά δουλεύοντας μέχρι να τον πετύχετε.

Σχετικό

Ο στόχος σας ευθυγραμμίζεται με τον τόπο που προσπαθείτε να αναπτύξετε την επιχείρησή σας; Ως ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης κατοικίδιων ζώων, ο χρόνος σας είναι περιορισμένος. Το να ξοδεύετε αυτόν τον χρόνο δουλεύοντας για έναν στόχο που δεν πρόκειται να βοηθήσει με το μεγαλύτερο επιχειρηματικό σας σχέδιο δεν είναι η καλύτερη χρήση του χρόνου σας. Αντίθετα, βεβαιωθείτε ότι οι στόχοι που βάζετε είναι σχετικοί με τη μεγάλη εικόνα. Για παράδειγμα, εάν εργάζεστε για την αύξηση των πωλήσεων προϊόντων, ο στόχος σας θα πρέπει να σας βοηθήσει με κάποιο τρόπο να προχωρήσετε έχοντας αυτό κατά νου.

Χρονομετρημένο

Για να παρακολουθήσετε και να αξιολογήσετε τον στόχο σας και να προσδιορίσετε εάν τον πετύχατε ή όχι, πρέπει να ορίσετε ένα χρονοδιάγραμμα. Αυτό σημαίνει ότι έχετε σαφή ημερομηνία έναρξης και λήξης. Το να έχετε μια καθορισμένη προθεσμία δεν έχει σχεδιαστεί για να δημιουργεί άγχος. Αλλά βοηθά να δημιουργήσετε μια αίσθηση επείγοντος καθώς και να κάνετε τον στόχο σας μετρήσιμο.

Εάν βάλετε στόχο να «αυξήσετε τους οπαδούς σας στο Instagram», η έλλειψη προθεσμίας καθιστά την αξιολόγησή του μια πρόκληση. Πώς ξέρετε αν μεγαλώσατε «αρκετά» για να πετύχετε τον στόχο σας; Πολλοί στόχοι απαιτούν πολλή δουλειά εκ των προτέρων για να φτάσετε τελικά στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Αλλά πρέπει να έχετε μια προθεσμία για να ξέρετε αν φτάνετε πραγματικά στον στόχο σας. Είναι εύκολο να παρασυρθείς στη δουλειά χωρίς να δεις αποτέλεσμα διαφορετικά.

Αυτήν τη στιγμή ενσωματώνετε και τα 5 χαρακτηριστικά ενός καλού στόχου στις προσπάθειές σας να θέσετε στόχους; Σας προσκαλούμε να μοιραστείτε τους στόχους που εργάζεστε αυτήν τη στιγμή στην ενότητα σχολίων!

Σχετικά με τον Συγγραφέα: Britt Kasczak είναι ανεξάρτητος συγγραφέας και δημιουργός περιεχομένου με εμπειρία στο ψηφιακό μάρκετινγκ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εκτός από τη Διευθύντρια Περιεχομένου & SEO στο BlogPaws, έχει επίσης τα δικά της προσωπικά ιστολόγια Shed Happens, The Kas Pack και Lucifer the Rescue Pup. Όταν δεν εργάζεται, μπορεί να βρεθεί εθελοντής στον χώρο διάσωσης, να κάνει κάμπινγκ, πεζοπορία, κανό ή να περνά χρόνο με τα 3 σκυλιά και τις 2 γάτες της.

Schreibe einen Kommentar