6 Συμβουλές για να βελτιώσετε τη βιολογική προσέγγιση του Facebook για τη μικρή σας επιχείρηση κατοικίδιων ζώων

1
6 Συμβουλές για να βελτιώσετε τη βιολογική προσέγγιση του Facebook για τη μικρή σας επιχείρηση κατοικίδιων ζώων

Έχετε πιάσει ποτέ τον εαυτό σας άγχος για το πόσο συχνά πρέπει να δημοσιεύετε στο Facebook ή ποια μπορεί να είναι η κατάλληλη στιγμή για να δημοσιεύσετε; Αν ναι, δεν είστε μόνοι! Πολλοί ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων κατοικίδιων ζώων αναζητούν το μυστικό της επιτυχίας του Facebook. Αν και δεν υπάρχει κανένα μαγικό κλειδί για να ξεκλειδώσετε άμεσα την ανάπτυξη του Facebook, υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βελτιώσετε την οργανική σας προσέγγιση στο Facebook.

γάτα που αντανακλά εικόνα στην οθόνη |  6 Συμβουλές για να βελτιώσετε τη βιολογική προσέγγιση του Facebook για τη μικρή σας επιχείρηση κατοικίδιων ζώων

Τι είναι το Post Reach στο Facebook;

Η φράση «προσέγγιση» ή «προσέγγιση ανάρτησης» στο Facebook αναφέρεται στον αριθμό των ατόμων που βλέπουν το περιεχόμενό σας μετά τη δημοσίευσή του. Αυτό περιλαμβάνει άτομα που βλέπουν μια εικόνα, διαβάζουν μια ανάρτηση κειμένου ή παρακολουθούν ένα βίντεο. Η προσέγγισή σας στο Facebook μπορεί να προέρχεται από άτομα που βλέπουν τις αναρτήσεις σας επισκεπτόμενοι τη σελίδα σας απευθείας ή (πιθανότατα) επειδή το περιεχόμενό σας εμφανίστηκε στη ροή ειδήσεων τους.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ασχολήθηκαν με το περιεχόμενό σας, έκαναν κλικ στον ιστότοπό σας ή ακόμη και ότι τους άρεσε η ανάρτησή σας. Σημαίνει απλά ότι το είδαν.

Η „Οργανική απήχηση“ είναι το τμήμα αυτού του αριθμού που έχετε φτάσει δωρεάν. Αυτό σημαίνει ότι δεν βοηθήσατε το περιεχόμενό σας να προσεγγίσει νέα άτομα μέσω της πληρωμένης διαφήμισης. Αντίθετα, αξιοποιήσατε τον αλγόριθμο για να βοηθήσετε το περιεχόμενό σας να προσεγγίσει το κοινό-στόχο σας. Είναι πιο δύσκολο να αποκτηθεί η βιολογική πρόσβαση. Ωστόσο, αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επωφεληθείτε από τις δωρεάν ευκαιρίες μάρκετινγκ.

Για να βελτιώσετε την οργανική προσέγγιση χρηστών, πρέπει να δείξετε στον αλγόριθμο ότι το περιεχόμενό σας είναι πολύτιμο και ότι πρέπει να κοινοποιείται σε μεγαλύτερο αριθμό ατόμων. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να κατανοήσετε τους διαφορετικούς παράγοντες για τους οποίους ελέγχει ο αλγόριθμος, συμπεριλαμβανομένου του ποσοστού αφοσίωσης καθώς και της ποιότητας και του τύπου του περιεχομένου που μοιράζεστε.

Γιατί είναι σημαντικό το βιολογικό μάρκετινγκ στο Facebook;

Συχνά, όταν ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων κατοικίδιων ζώων ή επιχειρηματίες χωρίς προηγούμενη εμπειρία στο μάρκετινγκ στο Facebook αποφασίζουν να δημιουργήσουν μια σελίδα στο Facebook για την επιχείρησή τους, κάνουν ένα θεμελιώδες λάθος. Πιστεύουν ότι το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να δημοσιεύουν όσο πιο συχνά γίνεται, ανεξάρτητα από το τι είναι. Δυστυχώς, το μόνο που θα κάνετε είναι να σπαταλήσετε τον πολύτιμο χρόνο και την ενέργειά σας.

Έχετε ακούσει ποτέ τη φράση «δούλεψε πιο έξυπνα, όχι πιο σκληρά;» Αυτό είναι ένα τέλειο παράδειγμα αυτής της ιδέας στη δουλειά!

Κατανοώντας πώς ο αλγόριθμος του Facebook δίνει προτεραιότητα σε ποιες αναρτήσεις θα εμφανίζονται στο newsfeed μας, μπορούμε να στοχεύσουμε τις αναρτήσεις μας για καλύτερη απόδοση. Όσο πιο συχνά εμφανίζονται οι αναρτήσεις μας σε διάφορες ροές ειδήσεων, τόσο μεγαλύτερη είναι η απήχησή μας. Όσο μεγαλύτερη είναι η προσέγγισή μας, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να προσεγγίσουμε έναν πιθανό πελάτη. Επιπλέον, αξιοποιώντας την οργανική προσέγγιση σελίδων στο Facebook, προσεγγίζετε αυτούς τους πιθανούς πελάτες χωρίς να επενδύετε χρήματα στη διαφήμιση.

Η οργανική προσέγγιση του Facebook ήταν ευκολότερο να επιτευχθεί πριν ανακοινώσουν μια σημαντική ενημέρωση το 2018. Ο στόχος ήταν να δοθεί προτεραιότητα σε προσωπικές στιγμές, συνδέσεις με φίλους και οικογένεια και ουσιαστικές αλληλεπιδράσεις.

Για τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων (όπως εσείς), σήμαινε να μάθουν ένα νέο σύνολο κανόνων για την οργανική ανάπτυξη μιας σελίδας στο Facebook. Ακολουθούν μερικοί τρόποι για να αξιοποιήσετε τον αλγόριθμο και να ενισχύσετε την οργανική σας προσέγγιση, κάνοντας σκόπιμα τις δημοσιευμένες αναρτήσεις σας.

6 Συμβουλές για να βελτιώσετε τη βιολογική προσέγγιση του Facebook για τη μικρή σας επιχείρηση κατοικίδιων ζώων

Βελτιώστε τη βιολογική προσέγγιση του Facebook για τη μικρή σας επιχείρηση κατοικίδιων ζώων με αυτές τις 6 συμβουλές

#1 – Κατανοήστε το κοινό σας

Το πιο σημαντικό ζήτημα όταν μαθαίνετε πώς να αυξήσετε την προσέγγιση χρηστών του Facebook για την επιχειρηματική σας σελίδα είναι πρώτα να καταλάβετε ποιον θέλετε να προσεγγίσετε με τις αναρτήσεις σας. Αυτό σημαίνει τον προσδιορισμό του ιδανικού πελάτη ή της «περίπου αγοραστή». Εάν το κοινό σας αποτελείται από ιδιοκτήτες γάτας και σκύλου, η δημοσίευση περιεχομένου που μοιράζεται ένα προϊόν για μικρά ζώα όπως κουνέλια και χάμστερ δεν θα είναι αποτελεσματική.

Πριν δημοσιεύσετε μια νέα ανάρτηση, αφιερώστε λίγο χρόνο για να εξετάσετε εάν το μήνυμά σας μιλάει ή όχι αποτελεσματικά στο κοινό σας. Εάν δεν το κάνει, ή εάν δεν είστε σαφές ποιο μήνυμα μπορεί να μοιράζεται, μην δημοσιεύετε μόνο για χάρη της δημοσίευσης. Για να βελτιώσετε την οργανική σας προσέγγιση στο Facebook, πρέπει να κάνετε ένα βήμα πίσω και να επεξεργαστείτε ξανά την ανάρτησή σας με έμφαση στη δημιουργία αξίας και ενδιαφέροντος για το ιδανικό κοινό σας.

#2 – Μοιραστείτε ένα μείγμα από αειθαλές περιεχόμενο και τις τελευταίες τάσεις

Τα καλύτερα σχέδια μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν βασίζονται αποκλειστικά σε αειθαλές περιεχόμενο (περιεχόμενο που είναι πάντα σχετικό). Επίσης, δεν θα επικεντρωθούν 100% στις τρέχουσες τάσεις. Αντίθετα, περιλαμβάνουν ένα μείγμα των δύο. Αυτό επιτρέπει στους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων κατοικίδιων ζώων να αξιοποιήσουν τις τάσεις γύρω από τις τάσεις για γρήγορη ώθηση, ενώ περιλαμβάνουν επίσης αειθαλές περιεχόμενο που θα συνεχίσει να αποδίδει καθώς προχωράς μπροστά.

Πραγματοποιήσατε κύλιση στη Ροή Ειδήσεων για να διαπιστώσετε ότι ένας φίλος ή μέλος της οικογένειας μοιράζεται μια ανάρτηση που δημοσιεύτηκε αρχικά πριν από ένα ή δύο χρόνια; Αυτό είναι πιο συνηθισμένο από ό, τι μπορείτε να αντιληφθείτε και ένας πολύ καλός τρόπος για να προσεγγίσετε νέους ανθρώπους πολύ μετά τη δημοσίευση του περιεχομένου σας. Αειθαλές περιεχόμενο υψηλής απόδοσης συχνά κυκλοφορεί σε κύματα. Η αρχική επιτυχία φαίνεται όταν η ανάρτηση δημοσιεύεται για πρώτη φορά, ακολουθούμενη από ένα δεύτερο (ή τρίτο, τέταρτο, κ.λπ.) κύμα αφού κάποιος ανακαλύπτει ξανά και αλληλεπιδρά με το περιεχόμενό σας σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Με αυτόν τον τρόπο, μια μεμονωμένη ανάρτηση θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέα επισκεψιμότητα χρόνια μετά την αρχική δημοσίευσή της.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει χώρος στο σχέδιο μάρκετινγκ σας για τις τελευταίες τάσεις και «μόδες». Οι τρέχουσες τάσεις είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αξιοποιήσετε το θόρυβο που προσελκύει αυτήν τη στιγμή μια συγκεκριμένη ιστορία, εικόνα, χορό, κουτσομπολιά διασημοτήτων ή ηχητικό κλιπ. Αυτές οι αναρτήσεις μπορούν να προσελκύσουν γρήγορα μεγάλο όγκο επισκεψιμότητας, αλλά έχουν πολύ μικρότερη διάρκεια ζωής.

#3 – Μοιραστείτε πωλήσεις, κουπόνια και αποκλειστικές προσφορές

Όταν το κοινό-στόχος σας βλέπει το περιεχόμενό σας, είτε είναι στο Facebook είτε σε άλλη πλατφόρμα, έχει στο μυαλό του μια ερώτηση – Τι είναι αυτό για μένα; Αυτό μπορεί να ακούγεται εγωιστικό, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι τα ανθρώπινα όντα μπορούν να εξετάσουν, πρώτα, πώς κάτι θα ωφελήσει τη ζωή τους. Είναι ενσωματωμένο σε εμάς ως βασική τεχνική επιβίωσης, επιτρέποντάς σας να εστιάσετε πρώτα σε πράγματα που θα σας βοηθήσουν να σας κρατήσουμε ασφαλείς και υγιείς.

Η κατανόηση αυτού θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε περιεχόμενο που να μιλά για αυτή τη διαδικασία σκέψης. Με κάθε ανάρτηση που δημοσιεύετε, σκεφτείτε τι αξία προσφέρετε στο κοινό σας. Αναφέρετε ξεκάθαρα αυτή την αξία;

Ένας πολύ καλός τρόπος για να προσφέρετε αξία ενώ ενθαρρύνετε τις πωλήσεις του προϊόντος ή της υπηρεσίας σας είναι να προσφέρετε κάποια μορφή εξοικονόμησης. Αυτό θα μπορούσε να έχει τη μορφή μεγάλης πώλησης, εκτυπώσιμων διαδικτυακών κουπονιών ή αποκλειστικών προσφορών που διατίθενται μόνο στην κοινότητά σας στο Facebook. Εάν το τρέχον κοινό σας βλέπει αυτές τις προσφορές ως πολύτιμες, είναι πιο πιθανό να τις μοιραστεί με φίλους και συγγενείς.

Οι αποκλειστικές προσφορές και τα προϊόντα περιορισμένου χρόνου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε την αίσθηση του επείγοντος. Μη θέλοντας να το χάσετε, οι πελάτες σας μπορεί να αισθάνονται περισσότερο διατεθειμένοι να κάνουν μια αγορά τώρα αντί να περιμένουν. Ένα εξαιρετικό παράδειγμα αυτού στην εργασία είναι το μάρκετινγκ του Η περιορισμένη έκδοση του West Paw Ruby Red Toppl ακριβώς στην ώρα των γιορτών.

Στιγμιότυπο οθόνης West Paw |  6 Συμβουλές για να βελτιώσετε τη βιολογική προσέγγιση του Facebook για τη μικρή σας επιχείρηση κατοικίδιων ζώων

#4 – Ενθαρρύνετε τη συζήτηση και τη δέσμευση

Ένας από τους εξέχοντες κινητήριους παράγοντες του τρέχοντος αλγόριθμου του Facebook είναι οι «νοηματικές αλληλεπιδράσεις». Αυτό σημαίνει ότι το περιεχόμενο με το οποίο ασχολείται θα έχει προτεραιότητα έναντι του περιεχομένου που δεν είναι. Αλλά δεν σταματά εκεί – ορισμένες μορφές δέσμευσης θεωρούνται πιο σημαντικές από τον αλγόριθμο από άλλες. Για να γίνει καλύτερα κατανοητό αυτό, η δέσμευση του Facebook μπορεί να χωριστεί σε «ενεργητικές αλληλεπιδράσεις» και «παθητικές αλληλεπιδράσεις».

Ενεργές αλληλεπιδράσεις είναι αυτά που ενθαρρύνουν τη συζήτηση και την ουσιαστική σύνδεση στην πλατφόρμα. Αυτό περιλαμβάνει:

  • Γνήσια σχόλια
  • Αυθεντικές απαντήσεις σχολίων
  • Κοινή χρήση στην προσωπική σας ροή στο Facebook
  • Κοινή χρήση μέσω του Facebook messenger
  • Αντιδράσεις όπως «Love», «Haha», «Wow», «Sad» και «Angry».
  • Αποθήκευση περιεχομένου

Αυτό ΔΕΝ περιλαμβάνει την επιλογή «Μου αρέσει». Κάθε μία από αυτές τις αντιδράσεις απαιτεί λίγο περισσότερη πρόθεση και χρόνο, δείχνοντας ότι όσοι ασχολούνται ενδιαφέρονται πραγματικά για το περιεχόμενο που μοιράζεστε.

Παθητικές αλληλεπιδράσεις είναι απαντήσεις που μπορούν να γίνουν με λίγη έως καθόλου προσπάθεια. Για παράδειγμα, πολλοί άνθρωποι κάνουν κύλιση στο Facebook, κάνοντας κλικ στο „μου αρέσει“ σε κάθε ανάρτηση χωρίς καν να διαβάσουν τη λεζάντα της φωτογραφίας ή το άρθρο. Τα σχόλια που περιλαμβάνουν ένα απλό „ωραίο“ ή απλώς emojis θεωρούνται επίσης ως παθητικές αλληλεπιδράσεις.

Όταν δημιουργείτε νέο περιεχόμενο για τη σελίδα σας στο Facebook, ο στόχος είναι να δημιουργείτε περιεχόμενο που ενθαρρύνει τις ενεργές αλληλεπιδράσεις. Δοκιμάστε να κάνετε μια ερώτηση για να πυροδοτήσετε μια συζήτηση, να ζητήσετε από το κοινό σας να ψηφίσει χρησιμοποιώντας τις διάφορες αντιδράσεις ή να ενθαρρύνετε το κοινό σας να μοιραστεί το περιεχόμενό σας με τους φίλους και την οικογένειά σας. Η παρότρυνση για δράση είναι ζωτικής σημασίας, καθώς κατευθύνει το κοινό σας στην καλύτερη αλληλεπίδραση με το δημοσιευμένο περιεχόμενό σας. Επομένως, μην φοβάστε να ζητήσετε την απάντηση που θα προτιμούσατε.

#5 – Έκκληση στα συναισθήματα του κοινού σας

Τα ανθρώπινα όντα είναι συναισθηματικά πλάσματα. Ενώ κατανοούμε την έννοια της λογικής και της κοινής λογικής, σχεδόν κάθε απόφαση που λαμβάνουμε θα καταλήγει τελικά σε μια συναισθηματική αντίδραση. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν πρόκειται να συζητήσουμε τα κατοικίδιά μας!

Ένας από τους βασικούς κανόνες που χρησιμοποιούν οι έμποροι όταν δημιουργούν διαφημιστικές καμπάνιες είναι να προσελκύουν τα συναισθήματα του κοινού-στόχου για να ενθαρρύνουν τις πωλήσεις. Αλλά για να το κάνετε αυτό αποτελεσματικά, δεν θέλετε να περιμένετε την τελική απόφαση αγοράς. Αντίθετα, θα ήταν καλύτερο να προσπαθούσατε να προσελκύσετε τα συναισθήματα του κοινού-στόχου σας με κάθε ανάρτηση που μοιράζεστε. Με αυτόν τον τρόπο θα ενθαρρύνετε υψηλότερα επίπεδα αφοσίωσης, θα προσελκύσετε περισσότερους ακόλουθους, θα βελτιστοποιήσετε την οργανική σας προσέγγιση και θα βελτιώσετε το ποσοστό μετατροπών σας.

Σκεφτείτε να μοιραστείτε περιεχόμενο που συνδέεται με το κοινό σας με κάποιο τρόπο. Αυτό περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα συναισθημάτων, όπως χιουμοριστικό περιεχόμενο για να τους κάνει να γελάσουν, εμπνευσμένο περιεχόμενο που δίνει αυτό το «ζεστό ασαφές συναίσθημα» ή βαθύ, ευάλωτο περιεχόμενο που μπορεί να κάνει το κοινό σας να θυμώσει ή να λυπηθεί ενώ το εμπνέει να αναλάβει δράση.

Για παράδειγμα, σε αυτό πρόσφατη ανάρτηση από το Earth Animal, συμπεριέλαβαν την ιδέα της προσφοράς σε μια αξιόλογη φιλανθρωπική οργάνωση στην απόφαση αγοράς. Εάν ένας δυνητικός πελάτης βρισκόταν στο φράχτη, τα συναισθήματα που σχετίζονται με την επιστροφή θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν να αποφασίσει να κάνει κλικ στο «Αγορά».

Στιγμιότυπο οθόνης Ζώο της Γης |  6 Συμβουλές για να βελτιώσετε τη βιολογική προσέγγιση του Facebook για τη μικρή σας επιχείρηση κατοικίδιων ζώων

#6 – Δημιουργία και κοινή χρήση οπτικού περιεχομένου υψηλής ποιότητας

Ενώ το περιεχόμενο κειμένου εξακολουθεί να έχει καλή απόδοση στο Facebook, το οπτικό περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων των εικόνων και των βίντεο υψηλής ποιότητας, έχει βρεθεί ότι είναι πιο αποτελεσματικό για να τραβήξει την προσοχή του κοινού σας. Θυμηθείτε, όπως αναφέραμε προηγουμένως, οι περισσότεροι άνθρωποι εκτίθενται στο περιεχόμενό σας κατά την κύλιση στις ειδήσεις τους. Το περιεχόμενό σας προσελκύει την προσοχή τους και τους τραβάει; Ξεχωρίζει από όλους τους άλλους «θορύβους»; Γίνετε δημιουργικοί!

Κάποτε θεωρούνταν μια «ωραία προσθήκη» στις προσπάθειές σας μάρκετινγκ, σήμερα, το οπτικό περιεχόμενο αναγνωρίζεται ως απαραίτητο από όσους ασχολούνται με το μάρκετινγκ. Αυτό περιλαμβάνει φωτογραφίες (τόσο πρωτότυπες όσο και στοκ φωτογραφίες), γραφήματα και περιεχόμενο βίντεο. Πολλά εξαιρετικά εργαλεία φωτογραφιών και βίντεο είναι διαθέσιμα που μπορούν να σας βοηθήσουν να ανεβάσετε τα οπτικά σας στοιχεία στο επόμενο επίπεδο.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι τα περισσότερα βίντεο στο Facebook προβάλλονται αρχικά χωρίς ένταση, λόγω του τρόπου με τον οποίο η εφαρμογή αναπαράγει αυτόματα τα βίντεο κατά την κύλιση στο News Feed. Για αυτόν τον λόγο, θέλετε να δημιουργήσετε περιεχόμενο βίντεο που θα εξακολουθεί να προσελκύει την προσοχή των πιθανών θεατών σας χωρίς το πρόσθετο στοιχείο ήχου. Αυτό μπορεί να γίνει δημιουργώντας βίντεο όπου ο ήχος είναι απλώς ένα μπόνους (όπως μουσική υπόκρουση) ή ενσωματώνοντας λεζάντες.

Ποιες στρατηγικές χρησιμοποιείτε για να βελτιστοποιήσετε την οργανική σας προσέγγιση στο Facebook; Είναι το Facebook σημαντικό μέρος της συνολικής στρατηγικής διαδικτυακού μάρκετινγκ; Θα θέλαμε να μάθουμε τις σκέψεις σας!

Σχετικά με τον Συγγραφέα: Britt Kasczak είναι ανεξάρτητος συγγραφέας και δημιουργός περιεχομένου με εμπειρία στο ψηφιακό μάρκετινγκ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εκτός από τη Διευθύντρια Περιεχομένου & SEO στο BlogPaws, έχει επίσης τα δικά της προσωπικά ιστολόγια Shed Happens, The Kas Pack και Lucifer the Rescue Pup. Όταν δεν εργάζεται, μπορεί να βρεθεί εθελοντής στον χώρο διάσωσης, να κάνει κάμπινγκ, πεζοπορία, κανό ή να περνά χρόνο με τα 3 σκυλιά και τις 2 γάτες της.

Schreibe einen Kommentar