6 Συνέπειες του να υποστείς έναν καταστροφικό τραυματισμό

0
6 Συνέπειες του να υποστείς έναν καταστροφικό τραυματισμό

Μετά από έναν καταστροφικό τραυματισμό, πολλοί άνθρωποι βιώνουν σωματικό, συναισθηματικό και οικονομικό πόνο. Ενώ κάποιοι μπορεί να αναρρώσουν πλήρως από έναν τέτοιο τραυματισμό, πολλοί όχι. Είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε αυτή την πραγματικότητα, ώστε να μπορείτε να πάρετε τις καλύτερες αποφάσεις για εσάς και την οικογένειά σας. Ίσως χρειαστεί να συμβουλευτείτε έναν δικηγόρο για καταστροφικούς τραυματισμούς ποιος μπορεί να σας βοηθήσει να λάβετε αποζημίωση για την απώλεια σας.

Εάν εσείς ή κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο έχει υποστεί ατύχημα και υποστεί καταστροφικούς τραυματισμούς, θα αντιμετωπίσει τις ακόλουθες συνέπειες αμέσως μετά το συμβάν:

Ιατρικοί λογαριασμοί

Εάν τραυματιστείτε σε ατύχημα και χρειάζεστε ιατρική φροντίδα, οι λογαριασμοί θα αθροιστούν γρήγορα. Εκτός από το κόστος της παραμονής σας στο νοσοκομείο και τις επισκέψεις στον γιατρό, μπορεί επίσης να χρειαστεί να πληρώσετε για φάρμακα ή φυσικοθεραπεία. Θα πρέπει επίσης να είστε προετοιμασμένοι για το κόστος της χειρουργικής επέμβασης εάν έχετε τραυματισμό που το απαιτεί.

Πόνος και Βάσανα

Ο πόνος και η ταλαιπωρία δεν είναι τα ίδια πράγματα. Ο πόνος είναι μια σωματική αίσθηση, ενώ η ταλαιπωρία είναι μια συναισθηματική απάντηση στον πόνο. Ο πόνος μπορεί να προκληθεί από έναν καταστροφικό τραυματισμό – όπως το να ακρωτηριαστεί το πόδι σας ή να παραλύσετε από τη μέση και κάτω – και είναι συνήθως αφόρητος στην αρχή. Όταν είστε τραυματισμένοι και πονάτε, πιθανότατα θα αισθάνεστε ότι τίποτα άλλο δεν έχει σημασία εκτός από το να το ξεπεράσετε. Ωστόσο, υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους αυτή η κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω επιπλοκές με την πάροδο του χρόνου που δεν είναι πάντα εμφανείς αμέσως: κατάθλιψη. ανησυχία; κατάχρηση ουσιών (συμπεριλαμβανομένου του αλκοόλ). διατροφικές διαταραχές όπως νευρική βουλιμία ή διαταραχή υπερφαγίας? σκέψεις για αυτοκτονία (ειδικά μεταξύ εκείνων με PTSD).

Χαμένοι μισθοί

Οι χαμένοι μισθοί είναι ένα σημαντικό μειονέκτημα ενός καταστροφικού τραυματισμού. Ένα άτομο που υφίσταται έναν καταστροφικό τραυματισμό μπορεί να χάσει την ικανότητα να εργαστεί και να κερδίσει τα προς το ζην, με αποτέλεσμα να χάσει μισθούς και να μην μπορεί να συντηρήσει τον εαυτό του. Ο μέσος μισθός για κάποιον μεταξύ 16 και 65 ετών (η πιο κοινή ηλικιακή ομάδα) είναι 45.938 $ ετησίως, σύμφωνα με το CNNMoney.com, που σημαίνει ότι η απώλεια της δουλειάς σας λόγω του τραυματισμού σας θα μπορούσε να σας κοστίσει δεκάδες χιλιάδες δολάρια με την πάροδο του χρόνου, αν δεν έχετε αποταμιεύσεις ή άλλους διαθέσιμους πόρους.

Μόνιμη Απομείωση

Η μόνιμη βλάβη είναι μια μόνιμη απώλεια λειτουργικότητας. Μπορεί να προκληθεί από τον ίδιο τον τραυματισμό ή από τη θεραπεία που τον ακολουθεί. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν θα μπορέσουν ποτέ να κάνουν τίποτα ξανά αφού έχουν υποστεί έναν καταστροφικό τραυματισμό, αλλά αυτό δεν είναι πάντα αλήθεια. Πολλοί άνθρωποι μπορούν να συνεχίσουν τη ζωή τους μετά από έναν τραυματισμό και να αισθάνονται πάλι σαν τον εαυτό τους. Ωστόσο, το να μάθεις να ζεις με μια μόνιμη αναπηρία μπορεί αρχικά να είναι συντριπτικό και μπορεί να σε εξουθενώσει ψυχικά, αλλά με τη θεραπεία και την ψυχική συμβουλευτική, ένα άτομο μπορεί να μάθει να ζει με τις αναπηρίες του.

Χαμένη ικανότητα κερδών

Όταν έχετε έναν καταστροφικό τραυματισμό, μπορεί να είναι δύσκολο να κερδίσετε χρήματα. Μπορεί να μην μπορείτε να εργαστείτε όσο πριν και το εισόδημά σας να μειωθεί σημαντικά. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια δυνατοτήτων κερδών και, ως εκ τούτου, σε αδυναμία να στηρίξετε τον εαυτό σας οικονομικά.

Η απώλεια της ικανότητας για εργασία είναι επίσης πιθανή εάν υπάρχουν μακροπρόθεσμες συνέπειες από το περιστατικό που σας εμποδίζουν να επιστρέψετε καθόλου στην εργασία σας.

Ψυχική αγωνία/Ψυχολογικό τραύμα

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, το ψυχολογικό τραύμα και η ψυχική οδύνη μετά από έναν καταστροφικό τραυματισμό μπορεί να είναι τόσο καταστροφικά όσο και οι σωματικοί τραυματισμοί. Οι λόγοι για αυτό είναι δύο:

  • Οι καταστροφικοί τραυματισμοί συχνά περιλαμβάνουν σοβαρό σωματικό τραύμα στο σώμα (όπως σπασμένα οστά ή εσωτερική αιμορραγία), πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα μόνιμης βλάβης στο νευρικό σας σύστημα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από σοβαρά προβλήματα υγείας που κυμαίνονται από χρόνιο πόνο έως διαταραχή μετατραυματικού στρες (PTSD).
  • Το ίδιο το ατύχημα μπορεί να μην ήταν δικό σας λάθος, αλλά παρόλα αυτά σας προκάλεσε στενοχώρια και άγχος για το αν θα περπατήσετε ξανά ή όχι.

Οι καταστροφικοί τραυματισμοί είναι γεγονότα που αλλάζουν τη ζωή. Μπορούν να προκαλέσουν χιλιάδες δολάρια σε ιατρικούς λογαριασμούς, πόνο και ταλαιπωρία για τα επόμενα χρόνια, απώλεια μισθών, μόνιμη απομείωση, απώλεια ικανότητας κερδών και ψυχική αγωνία/ψυχολογικό τραύμα. Μακροπρόθεσμα, οι καταστροφικοί τραυματισμοί μπορεί να οδηγήσουν σε θάνατο ή αναπηρία από περαιτέρω σωματικό τραυματισμό ή ψυχική ασθένεια.

Παρόμοιες αναρτήσεις:

Schreibe einen Kommentar