7 βήματα για να γίνετε διαδικτυακός δάσκαλος μερικής απασχόλησης για φοιτητές

1
7 βήματα για να γίνετε διαδικτυακός δάσκαλος μερικής απασχόλησης για φοιτητές

Πρόσφατα, το Η ζήτηση για διαδικτυακούς ιδιώτες καθηγητές ήταν στο υψηλό όλων των εποχών. Καθώς οι ζωές γίνονται όλο και πιο πολυάσχολες και με την κοινωνία να προσανατολίζεται γρήγορα προς τον ψηφιακό χώρο, η ανάγκη για διαδικτυακές υπηρεσίες διδασκαλίας γίνεται πιο δημοφιλής αυτές τις μέρες.

Το θέμα της διαδικτυακής μάθησης είναι ότι διευκολύνει τους μαθητές να μελετούν όποτε και όπου θέλουν ή χρειάζονται. Παρέχει στους διαδικτυακούς καθηγητές τα ίδια προνόμια, επειδή μπορούν να εργαστούν από το σπίτι και δεν απαιτούν χρόνο ταξιδιού.

Πώς να γίνετε διαδικτυακός δάσκαλος;

Για να γίνετε διαδικτυακός δάσκαλος, δεν χρειάζεστε πτυχίο διδασκαλίας ή ακόμα και πτυχίο. Στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεστε καν προηγούμενη εμπειρία! Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας προσωπικός φορητός υπολογιστής, μια σύνδεση στο διαδίκτυο και ένα αθάνατο πάθος για μάθηση και διδασκαλία.

Τα φροντιστήρια έχουν γίνει μια ακμάζουσα επιχείρηση που αποτελεί μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για τη συμφωνία εννέα προς πέντε ή μια θέση μερικής απασχόλησης.

Ωστόσο, η διαδικτυακή διδασκαλία, όπως και κάθε άλλη δουλειά, μπορεί να είναι αποθαρρυντική στην αρχή. Έτσι, έχουμε επιμεληθεί τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να γίνετε διαδικτυακός δάσκαλος πλήρους απασχόλησης.

1. Αποφασίστε για το θέμα που θέλετε να διδάξετε

Το πρώτο βήμα είναι να καθορίσετε ποιο αντικείμενο θέλετε να διδάξετε και σε ποιο επίπεδο. Σε ποιο αντικείμενο έχετε τα περισσότερα προσόντα για να διδάξετε και να εξειδικεύσετε; Θα πρέπει να είναι ένα θέμα που έχετε μελετήσει εκτενώς, το οποίο έχετε καλή κατανόηση και το οποίο είστε εξοικειωμένοι από καιρό.

Θυμηθείτε ότι θα πρέπει να είστε σε θέση να διδάξετε μέχρι το επίπεδο των υψηλότερων προσόντων σας. Αν και δεν υπάρχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις για να γίνετε δάσκαλος, όσο πιο ικανοί και πολύτιμοι είστε, τόσο περισσότερους μαθητές θα έχετε.

2. Έρευνα, έρευνα, έρευνα

Ανεξάρτητα από το τι διδάσκετε, είναι σημαντικό να μπορείτε να περιηγηθείτε στο διαδίκτυο. Σας βοηθά να αναζητήσετε τους καλύτερους ιστότοπους ή εταιρείες διδασκαλίας για τις οποίες μπορείτε να εργαστείτε ή να αναζητήσετε κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διδάξετε τους μαθητές σας. Κάνοντας λίγη έρευνα πριν κάνετε την κατάδυση σας δίνει μια ιδέα για το πώς μπορείτε να μεγιστοποιήσετε καλύτερα τις δυνατότητές σας για επιτυχία.

3. Ακονίστε τις επιχειρηματικές σας δεξιότητες

Το να είσαι διαδικτυακός δάσκαλος σε κάνει λίγο πολύ να είσαι αυτοαπασχολούμενος. Αυτό σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να εξοικειωθείτε με όλα τα επιχειρηματικά πράγματα, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών και του μάρκετινγκ. Μάθετε πώς μπορείτε να προωθήσετε τον εαυτό σας ως πλεονέκτημα και πώς μπορείτε να προωθήσετε την υπηρεσία σας. Διαβάστε μερικούς οδηγούς σχετικά με τη νομική πτυχή της επιχείρησής σας στο διαδίκτυο. Για αρχή, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να κάνετε αίτηση σε διαδικτυακές πλατφόρμες διδασκαλίας που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε το πρώτο σας σύνολο πελατών.

Διαβάστε επίσης: 5 στρατηγικές για τη συμμετοχή των μαθητών κατά τη διδασκαλία

4. Σχεδιάστε εκ των προτέρων

Λάβετε υπόψη ότι οι περισσότερες υπηρεσίες διδασκαλίας πραγματοποιούνται εκτός του σχολικού χρόνου, περιορίζοντας έτσι τα ποσά που μπορείτε να κερδίσετε. Εκτός από αυτό, οι τιμές εξαρτώνται επίσης από την ηλικία και το μάθημα που θα διδάξετε και πόσες ώρες μπορείτε να χωρέσετε σε ένα βράδυ. Να είστε έξυπνοι για αυτό. Κανονίστε το πρόγραμμά σας ώστε να έχετε τις περισσότερες ώρες σε ένα απόγευμα κάθε εβδομάδα.

5. Επιλέξτε την πλατφόρμα και τα εργαλεία σας.

Αφού αποφασίσετε ποιο μάθημα και ποιο επίπεδο θέλετε να διδάξετε και αφού εξοικειωθείτε με την τεχνική και επιχειρηματική πλευρά των πραγμάτων, πρέπει τώρα να επιλέξετε πλατφόρμα και εξοπλισμό για τη διδασκαλία.

Υπάρχουν πολλές δωρεάν υπηρεσίες διαθέσιμες στο διαδίκτυο, όπως το Zoom, το Skype, το Google Hangouts κ.λπ. Αυτές οι πλατφόρμες είναι όλες απίστευτα καλές στις υπηρεσίες τηλεδιάσκεψης, κοινής χρήσης οθόνης και κοινής χρήσης αρχείων. Μπορείτε να επιλέξετε μία ή πολλές πλατφόρμες για να γίνετε πιο διαθέσιμοι και εύκολα προσβάσιμοι σε μαθητές που χρησιμοποιούν διαφορετικές πλατφόρμες.

Μπορείτε επίσης να εγγραφείτε σε διαδικτυακές πλατφόρμες διδασκαλίας όπου μπορείτε να υποβάλετε την αίτησή σας, να δημιουργήσετε το δικό σας προφίλ και να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας. Το πλεονέκτημα της συμμετοχής σε μια πλατφόρμα διδασκαλίας είναι ότι έχουν ήδη μια υπάρχουσα ομάδα μαθητών που αναζητούν έναν δάσκαλο σαν εσάς. Αυτό θα σας διευκολύνει να βρείτε μαθητές.

Είναι επίσης συνετό να επενδύσετε σε καλό εξοπλισμό που θα σας βοηθήσει στην πορεία, όπως μικρόφωνα και ακουστικά. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επίσης αξιόπιστη σύνδεση στο Διαδίκτυο!

6. Ορίστε τις τιμές σας.

Σκεφτείτε το ποσοστό αμοιβής σας, αλλά λάβετε υπόψη την εμπειρία και τα προσόντα σας προτού αποφασίσετε πόσα θέλετε να κερδίσετε. Φυσικά, ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε πόσα μπορείτε να χρεώσετε είναι να αναζητήσετε στο Google τις τιμές για διαδικτυακούς καθηγητές του διαμετρήματος σας και στο αντικείμενό σας. Αν και δεν υπάρχει καθορισμένο πρότυπο για το κόστος διαδικτυακής διδασκαλίας, αφιερώστε χρόνο στην έρευνα, ώστε να γνωρίζετε την αξία σας.

Διαβάστε επίσης: Πώς να δημιουργήσετε ένα εξαιρετικό προφίλ εκπαιδευτή

7. Βρείτε μαθητές.

Τώρα, για να ξεκινήσετε την επιχείρησή σας στο διαδικτυακό φροντιστήριο, χρειάζεστε νέους μαθητές. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να δημιουργήσετε ένα ελκυστικό και πολύτιμο προφίλ που θα ξεχωρίζει. Εάν μπορείτε, μπορείτε να ξεκινήσετε να προσφέρετε συνεδρίες σε άτομα που βρίσκονται πιο κοντά σας, σε όσους γνωρίζετε και σε όσους μπορούν να σας δώσουν σχόλια και κριτική. Αυτό μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε το ρεπερτόριο της εμπειρίας σας. Από εκεί, μπορείτε να διαφημιστείτε στο διαδίκτυο μέσω διαφορετικών ιστοσελίδων διδασκαλίας όπως το Talentnook, Προετοιμάστε, Tutorme, κ.λπ για να βοηθήσουν στην εύρεση νέων μαθητών.

Πώς να δημιουργήσετε το προφίλ σας;

Κατά τη ρύθμιση του προφίλ σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε μια επαγγελματική αλλά φιλική φωτογραφία προφίλ. Μια σύντομη βιογραφική περιγραφή που περιέχει τα θέματα που θέλετε να διδάξετε, την τοποθεσία σας και την εμπειρία σας θα σας βοηθήσει επίσης να δημιουργήσετε μια φήμη. Τέλος, το ποσοστό πληρωμής σας θα πρέπει να φαίνεται και στο προφίλ σας. Θυμηθείτε, εδώ μπορείτε να διαφημιστείτε σε πιθανούς μαθητές, οπότε κάντε το όσο το δυνατόν πιο εντυπωσιακό χωρίς να ακούγεστε πολύ πιεστικοί.

Διαβάστε επίσης: Πώς να δημιουργήσετε το τέλειο προφίλ εκπαιδευτή

Τελικές συμβουλές πριν ξεκινήσετε το διαδικτυακό σας μάθημα

Πριν από την πρώτη συνεδρία, ξεκινήστε να σχεδιάζετε τη ροή του μαθήματός σας και προετοιμάστε πώς μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με τους μαθητές σας. Μην το πολυσκέφτεστε. Ναι, είναι φυσιολογικό η πρώτη σας μέρα να είναι τρομακτική και συντριπτική, γεγονός που την καθιστά περίπτωση δοκιμής και λάθους. Αλλά αδράξτε την ευκαιρία να μάθετε και να παρατηρήσετε πώς αντιδρούν και απαντούν οι μαθητές σας σε εσάς. Με αυτόν τον τρόπο, θα ξέρετε πώς μπορείτε να βελτιώσετε το στυλ διδασκαλίας σας για να καλύψετε τις μαθησιακές ανάγκες του μαθητή σας.

Μη διστάσετε να κάνετε πρόσθετες προετοιμασίες, όπως εργασίες ή φύλλα εργασίας και άλλο εκπαιδευτικό υλικό, ώστε οι μαθητές σας να εξοικειωθούν με τα μαθήματά σας. Με τη διαδικτυακή μάθηση, μπορείτε να επωφεληθείτε από τα πολλά διαθέσιμα εργαλεία μέσων για να βελτιώσετε τις μεθόδους διδασκαλίας σας.

Η διαδικτυακή διδασκαλία προσφέρει ευελιξία τόσο στους μαθητές όσο και στους καθηγητές. Είναι μια συναρπαστική και διαδραστική εργασία που σας δίνει τη δύναμη να ορίζετε τις ώρες, τις τιμές και να αποφασίζετε για τους πελάτες σας. Κυρίως όμως ανταμείβει. Τρέφει όχι μόνο τους μαθητές με τη μάθηση, αλλά και τον δάσκαλο με την εμπειρία που είναι ταυτόχρονα προκλητική και ευχάριστη.

Αν ψάχνετε για έναν περιεκτικό οδηγό για το πώς να δημιουργήσετε ένα υπέροχο προφίλ εκπαιδευτή, ρίξτε μια ματιά στους πόρους καθηγητή μας

Γίνετε δάσκαλος Talentnook και αποκτήστε πρόσβαση σε εκατοντάδες μαθητές που αναζητούν δασκάλους

Schreibe einen Kommentar