7 τρόποι για να διαφημιστείτε αποτελεσματικά ως ιδιωτικός δάσκαλος

2
7 τρόποι για να διαφημιστείτε αποτελεσματικά ως ιδιωτικός δάσκαλος

Εάν είστε ιδιωτικός δάσκαλος ή σκοπεύετε να ξεκινήσετε ως καθηγητής, να θυμάστε ότι η διδασκαλία είναι μια σοβαρή επιχείρηση. Και καμία επιχείρηση δεν είναι ποτέ επιτυχημένη χωρίς έξυπνη διαφήμιση. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες, Ακόμη και στην Αρχαία Αίγυπτο, η διαφήμιση εξυπηρετούσε έναν κρίσιμο σκοπό στον επιχειρηματικό κόσμο. Έδωσε τη δυνατότητα στους πωλητές να ανταγωνίζονται αποτελεσματικά μεταξύ τους για την προσοχή των αγοραστών.

Η σημασία της διαφήμισης είναι διαισθητική στις επιχειρήσεις λιανικής και στους δημοφιλείς τομείς της τέχνης και του αθλητισμού. Ωστόσο, συχνά θεωρείται ότι το μόνο πραγματικό μέσο για τη δημοτικότητα ενός ιδιωτικού δασκάλου είναι από στόμα σε στόμα. Η απόρριψη μιας αγγελίας σε εφημερίδα ή η ανάρτηση σε διαδικτυακές αγγελίες είναι το πολύ αυτό που θεωρούν οι περισσότεροι καθηγητές ως εύλογη διαφήμιση. Λοιπόν, αυτό δεν είναι αλήθεια!

Ενώ μπορεί να είναι η πιο αποτελεσματική μορφή μάρκετινγκ, υπάρχει α πολύ περισσότερο Αυτό σημαίνει ότι κάποιος είναι ο «περιζήτητος» δάσκαλος.

Διαβάστε επίσης: Κερδίστε χρήματα ως ιδιωτικός δάσκαλος: Δείτε πώς

Εάν είστε αρχάριος στο φροντιστήριο ή ακόμα και αν είστε έμπειρος δάσκαλος που επιθυμείτε να ανακαλύψετε ξανά τον εαυτό σας και να γίνετε γνωστοί, δείτε μερικές γρήγορες λύσεις:

1. Έχετε μια σαφώς καθορισμένη και μοναδική πρόταση αξίας – γνωρίζετε το USP σας!

Κάθε επιτυχημένος επιχειρηματίας έχει ένα σαφές σύνολο στόχων που θέλει να επιτύχει. Έχουν επίσης ένα πολύ σαφές σύνολο προσφορών που φέρνουν στο τραπέζι.

Ως ιδιωτικός δάσκαλος, πρέπει επίσης να γνωρίζετε τους τελικούς σας στόχους και την πρόταση αξίας με τη μέγιστη σαφήνεια. Μην θεωρείτε το φροντιστήριο ως δευτερεύουσα φασαρία, αντιμετωπίστε το ως τη βασική σας δραστηριότητα.

Εδώ είναι 3 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε ξεκάθαρα προτού καν αρχίσετε να διαφημίζεστε ως δάσκαλος:

 • Το αντικείμενο της εξειδίκευσής σας – τι μαθήματα θα διδάσκατε; Θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε, από μαθηματικά μέχρι πιάνο. Αλλά πρέπει να επιμείνετε σε ένα έως τρία θέματα (το πολύ) αντί να προσπαθείτε να γίνετε γενικός
 • Τα προσόντα σας που ενισχύουν τους ισχυρισμούς σας για το θέμα. Αυτό θα σας βοηθήσει να διαφημίσετε μόνο τα πιο σχετικά και τα πιο σημαντικά από τα προσόντα σας
 • Τυχόν ανταμοιβές ή αναγνωρίσεις που μπορεί να είναι σχετικές με την ενίσχυση της αξιοπιστίας σας
 • ΜΙΑ ειδική δεξιότητα/πλεονέκτημα/μέθοδος/εμπειρία που είναι μοναδική για εσάς. Αυτό ονομάζεται USP ή το μοναδικό σημείο πώλησης. Θα μπορούσε να είναι το στυλ διδασκαλίας σας ή το εύρος των γνώσεών σας. Αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζετε τον ΕΝΑ παράγοντα διαφοροποίησης ως δάσκαλος

2. Δημιουργήστε ένα εντυπωσιακό (αλλά όχι περίεργο) διαδικτυακό προφίλ – οι άνθρωποι θα σας κάνουν Google!

Ο βασικός κανόνας της διαφήμισης είναι ότι πρέπει να είστε συνεπείς στα μηνύματά σας παντού. Ένα διαδικτυακό προφίλ είναι το πρώτο πράγμα που θα αναζητήσουν οι γονείς (και οι μαθητές) όταν σας εξετάζουν για τη δουλειά.

Εδώ θα θέλουν να διαβάσουν για τα ακόλουθα:

 • Προσόντα
 • Προηγούμενη εμπειρία
 • Τομείς εξειδίκευσης
 • Προσφορές ως δάσκαλος (προετοιμασία ειδικής εξέτασης, διδακτορική διατριβή κ.λπ.)

Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι αυτό το διαδικτυακό προφίλ παραμένει συνεπές με όλα τα άλλα διαφημιστικά μηνύματα που στέλνετε. Ένα εντυπωσιακό διαδικτυακό επαγγελματικό προφίλ (π.χ. στο LinkedIn) είναι το κλειδί για να πείσετε τους γονείς για την αυθεντικότητα και την ειλικρίνειά σας. Είχαμε κάνει μια λεπτομερή ανάρτηση για το πώς να δημιουργήσετε το τέλειο διαδικτυακό προφίλ όταν επιχειρείτε να ασχοληθείτε με τη διδασκαλία. Δώστε αυτή την ανάρτηση σε έναν ασθενή να διαβάσει για να μάθει περισσότερα!

Διαβάστε εδώ: Πώς να δημιουργήσετε το τέλειο διαδικτυακό προφίλ εκπαιδευτή

3. Διαφημιστείτε σε μη συμβατικά διαδικτυακά κανάλια – μην θέτετε όρια!

7 τρόποι για να διαφημιστείτε αποτελεσματικά ως ιδιωτικός δάσκαλος

Δεν είναι μόνο το Craigslist, οι αγγελίες, το LinkedIn ή το Facebook όπου μπορείτε να διαφημιστείτε ως δάσκαλος. Υπάρχουν πολλές άλλες πλατφόρμες όπου μπορείτε να προσεγγίσετε πιθανούς φοιτητές. Το Talentnook είναι ένα τέτοιο μέρος όπου μπορείτε να αναφέρετε τον εαυτό σας ως δάσκαλο και επίσης να αναζητήσετε κατάλληλους μαθητές.

Για παράδειγμα, εδώ είναι 2 μη συμβατικά κανάλια που μπορούν να σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε τη δύναμη του ιστού:

 • Talentnook – μια πλατφόρμα που συνδέει μαθητές και γονείς με δασκάλους της γειτονιάς για όλες τις μαθησιακές ανάγκες μετά το σχολείο
 • Εκπαιδευτικά ιστολόγια – δοκιμάστε να δημιουργήσετε ένα ενημερωτικό ιστολόγιο επισκεπτών για ένα θέμα και προσθέστε ένα μικρό βιογραφικό στο τέλος. Επίσης, προσθέστε στοιχεία επικοινωνίας για να επιτρέψετε στους αναγνώστες να επικοινωνήσουν μαζί σας.

4. Χρησιμοποιήστε τη δύναμη των μαρτυριών – κάντε τους ανθρώπους να μιλάνε για εσάς!

Οι κριτικές μπορούν να επηρεάσουν τις επιλογές των ανθρώπων για κρέμες προσώπου, γραβάτες μαλλιών και αυτοκίνητα! Ως εκ τούτου, μπορούν σίγουρα να επηρεάσουν τις πιθανότητες επιτυχίας σας!

Στην πραγματικότητα, α μελέτη δείχνει ότι το 92% των χρηστών θα χρησιμοποιήσει μια τοπική επιχείρηση εάν έχει βαθμολογία τουλάχιστον 4 αστέρων.

Ως ιδιωτικός δάσκαλος, εάν έχετε διδάξει κάποιους μαθητές στο παρελθόν, ζητήστε τους μαρτυρίες. Μπορείτε να επιλέξετε να δημοσιεύσετε αυτές τις μαρτυρίες για να αυξήσετε τις διαφημίσεις σας. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να προσθέσετε 2-3 μαρτυρίες σε κάθε μία από τις διαφημίσεις σας. Το να γράψετε μια καλή λέξη για τις δεξιότητές σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα μπορούσε να είναι μια άλλη εξαιρετικά ευνοϊκή κίνηση. Αυτά είναι μόνο μερικές ενδείξεις, μπορείτε να πάτε όσο μακριά σας πάει η δημιουργικότητά σας!

5. Αφήστε τη δουλειά σας να μιλήσει – μέσω δειγμάτων και επίδειξης διαλέξεων εννοούμε!

Κανένας αριθμός διαφημίσεων με banner και αφίσες δεν μπορεί να αναπληρώσει την επίδειξη της πραγματικής δουλειάς. Ο αντίκτυπος που μπορούν να έχουν οι δειγματοληπτικές διαλέξεις ή σημειώσεις σας σε έναν υποψήφιο φοιτητή.

Μπορείτε να κάνετε τα εξής για να αυξήσετε άμεσα τον αντίκτυπο των διαφημίσεών σας:

 • Συνδέστε τις διαφημίσεις σας με τον ιστότοπό σας/το ιστολόγιο/το κανάλι YouTube/οποιοδήποτε διαδικτυακό προφίλ σας
 • Προβάλετε μέρος της δουλειάς σας μέσω δειγμάτων σε οποιαδήποτε από τις παραπάνω σελίδες προορισμού
 • Για τους ακαδημαϊκούς, μια διάλεξη επίδειξης (βίντεο) και φύλλα απάτης ή φυλλάδια για ένα συγκεκριμένο θέμα μπορούν να δώσουν μια ωραία ματιά
 • Για τη μουσική και άλλες μορφές τέχνης, ένα κανάλι YouTube με βασικά μαθήματα μπορεί να επιδείξει τις ικανότητές σας
 • Δημιουργήστε δείγματα σημειώσεων κεφαλαίου, φυλλάδια, φύλλα τύπων ή ένα περίγραμμα συνεδρίας για κάθε κεφάλαιο
 • Βεβαιωθείτε ότι το δείγμα εργασίας σας παρουσιάζει κάτι διαφορετικό από αυτό που κυκλοφορεί στην αγορά

6. Χρησιμοποιήστε μη συμβατικούς τρόπους μάρκετινγκ – από τα σουαρέ μέχρι τις σχολικές συναντήσεις, υπάρχει ευκαιρία παντού!

Κάθε γονέας κάποια στιγμή σκέφτεται να προσλάβει έναν δάσκαλο. Αυτοί οι γονείς είναι παντού αν θέλετε να συνδεθείτε μαζί τους. Μην διστάζετε να διαφημίσετε τον εαυτό σας παντού, χωρίς να υπερβαίνετε ή να ακούγεστε ενοχλητικοί ή πιεστικοί.

Λάβετε μέρος σε κάθε εκδήλωση δικτύωσης και δημιουργήστε ευκαιρίες ακόμα και από τις πιο ασυνήθιστες ρυθμίσεις. Πρέπει να καταβάλετε κάθε δυνατή προσπάθεια για να πετύχετε ως δάσκαλος, διαφορετικά μπορεί να καταλήξετε να χάσετε πολλές ευκαιρίες.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα για το πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις καθημερινές ευκαιρίες:

 • Ελάτε σε επαφή με τους νέους γονείς της γειτονιάς σας. Πιθανότατα θα εμπιστεύονται ένα γνωστό πρόσωπο περισσότερο από οποιονδήποτε όταν προσλαμβάνουν έναν δάσκαλο
 • Πείτε στα άτομα που γνωρίζετε για τις δεξιότητές σας στο θέμα. Εισαγάγετε τον εαυτό σας στα κοινωνικά περιβάλλοντα διακριτικά, αλλά δίνετε μια υπόδειξη για τις δεξιότητές σας στη διδασκαλία
 • Παρακολουθήστε κοινωνικές εκδηλώσεις όπου μπορείτε να γνωρίσετε προσωπικά άτομα και να τους μιλήσετε για τις δεξιότητες και το επάγγελμά σας. Κυριακάτικη λειτουργία, σχολικές συναντήσεις, ετήσιες δημαρχίες, κ.λπ. – μπορείτε πρακτικά να συναντήσετε κόσμο παντού! Μόνο αυτό, πρέπει να είσαι πρόθυμος να πεις για τον εαυτό σου!

7. Δημιουργήστε και εγγραφείτε σε συνεργατικά δίκτυα εκπαιδευτών – οι συμβιωτικές σχέσεις λειτουργούν καλύτερα!

Απευθυνθείτε σε συναδέλφους καθηγητές και ελεύθερους επαγγελματίες. Ζητήστε τους μια εισαγωγή στους μαθητές τους. Για παράδειγμα, αν έχετε έναν δάσκαλο μαθηματικών που μπορεί να πει μια καλή λέξη για τα μαθήματα πιάνου ή αγγλικής γλώσσας, είναι η καλύτερη διαφήμιση που μπορείτε να βάλετε ποτέ!

Ως προηγμένο μέτρο, μπορείτε επίσης να απευθυνθείτε σε εκπαιδευτικούς συμβούλους. Εάν ασχολείστε με τα μαθήματα για τυποποιημένα τεστ όπως το SAT, ένας σύμβουλος μπορεί να σας παραπέμψει στους γονείς. Μερικές φορές μια μικρή περικοπή από την αμοιβή (μοντέλο κατ‘ αποκοπή αμοιβής) ή ένα μερίδιο εσόδων λειτουργεί καλά ως μια συμφωνία μεταξύ των δασκάλων και των παραπομπών τους.

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε πάντα αυτήν τη διαδρομή ψευδο-διαφήμισης – γιατί έχει σχεδόν τις υψηλότερες πιθανότητες μετατροπών από διαφήμιση σε επιχείρηση!

Διαβάστε επίσης: Προετοιμασία για την πρώτη συνεδρία διδασκαλίας – ένας οδηγός βήμα προς βήμα

Τώρα που ξέρετε πόσο σημαντική είναι η διαφήμιση για έναν ιδιωτικό δάσκαλο, εγγραφείτε στο Talentnook. Είμαστε η πρώτη πλατφόρμα στον κόσμο που συνδέει γονείς, μαθητές και δασκάλους για όλες τις ανάγκες μάθησης μετά το σχολείο. Το Talentnook δίνει στους καθηγητές μέγιστη ορατότητα και δίνει τη δυνατότητα σε πολλούς μαθητές να τους προσεγγίσουν, οι οποίοι διαφορετικά δεν θα τους ανακάλυπταν. Εγγραφείτε τώρα για να εξερευνήσετε έναν εντελώς νέο, εύκολο τρόπο επιτυχίας ως ιδιωτικός δάσκαλος!

Schreibe einen Kommentar