8 αποτελεσματικές αναρτήσεις Instagram για επιχειρήσεις

0
8 αποτελεσματικές αναρτήσεις Instagram για επιχειρήσεις

Αναγνωρίζοντας τη δύναμη μάρκετινγκ του Instagram, πολλές διαδικτυακές επιχειρήσεις διερευνούν τρόπους χρήσης του Instagram για την προώθηση των προϊόντων ή των υπηρεσιών τους. Ένας αγώνας που μοιράζονται μαζί μας πολλοί ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων κατοικίδιων ζώων είναι η πρόκληση της προσπάθειας δημιουργίας αναρτήσεων στο Instagram για επαγγελματικούς λόγους. Πώς συμπληρώνετε το ημερολόγιο περιεχομένου σας;

κινητό λήψη φωτογραφίας σκύλου |  8 αποτελεσματικές αναρτήσεις Instagram για επιχειρήσεις

Γιατί να προωθήσετε την επιχείρησή σας στο Instagram;

Οι έρευνες δείχνουν ότι περίπου Το 50% των χρηστών ανακαλύπτει νέες επιχειρήσεις στην πλατφόρμα. Αυτό το καθιστά μια ισχυρή επιλογή για την προσέγγιση νέων πιθανών πελατών, την οικοδόμηση της αναγνώρισης της επωνυμίας σας και την κοινή χρήση όσων έχετε να προσφέρετε στην κοινότητα που αγαπά τα κατοικίδια.

Το Instagram σάς επιτρέπει επίσης να συνδεθείτε πραγματικά με την κοινότητά σας μέσω σχολίων, μηνυμάτων και κοινής χρήσης περιεχομένου που δημιουργείται από χρήστες (UGC).

Εκτός εάν ο λογαριασμός σας στο Instagram είναι 100% UGC, η δημιουργία περιεχομένου θα είναι σημαντικό μέρος της στρατηγικής σας στο Instagram για την ανάπτυξη της επιχείρησης. Αυτό το περιεχόμενο μπορεί να έχει πολλές διαφορετικές μορφές, συμπεριλαμβανομένων παραδοσιακών αναρτήσεων εικόνων, αναρτήσεων καρουζέλ ή βίντεο σύντομης μορφής με τροχούς Instagram. Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο μάρκετινγκ Instagram θα περιλαμβάνει μια ποικιλία διαφορετικών τύπων περιεχομένου.

Είτε είστε νέος στη χρήση του Instagram για επαγγελματικούς λόγους είτε ένας μακροχρόνιος χρήστης που δυσκολεύεται να βρει ιδέες, μπορεί να είναι δύσκολο μερικές φορές να βρείτε τι να δημοσιεύσετε. Ειδικά αν προσπαθείτε να παραμείνετε συνεπείς με το πρόγραμμα των αναρτήσεών σας (το οποίο συνιστάται). Αλλά μην ανησυχείτε – σας έχουμε καλύψει! Συγκεντρώσαμε μια λίστα με ιδέες περιεχομένου για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε τι να δημοσιεύσετε στο Instagram για την επιχείρησή σας.

Δείτε αυτές τις 8 διαφορετικές αναρτήσεις στο Instagram για επιχειρήσεις:

#1 – Μοιραστείτε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας

Αυτός είναι ένας από τους πιο προφανείς τρόπους χρήσης του Instagram, αλλά εξακολουθεί να αξίζει να αναφερθεί. Αν ψάχνετε για μια ιδέα περιεχομένου για τον λογαριασμό σας στο Instagram, γιατί να μην ξεκινήσετε κοινοποιώντας φωτογραφίες των προϊόντων και των υπηρεσιών σας;

Εάν κάποιος περιηγείται στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης της εταιρείας σας, ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα για την επιχείρησή σας. Τραβήξτε μερικές φωτογραφίες και βίντεο υψηλής ποιότητας που δείχνουν τι έχει να προσφέρει η επωνυμία σας. Μην ξεχάσετε να μοιραστείτε πώς το προϊόν ή η υπηρεσία σας μπορεί να τους ωφελήσει.

Γίνετε δημιουργικοί με τις φωτογραφίες των προϊόντων (ή των υπηρεσιών σας). Δοκιμάστε να αλλάξετε την τοποθεσία, να προσθέσετε διαφορετικά στηρίγματα, να πειραματιστείτε με λήψεις δράσης ή να συμπεριλάβετε μοντέλα (άνθρωπος ή/και κατοικίδιο). Ενώ μπορείτε να προσλάβετε έναν εμπορικό φωτογράφο για να τραβήξει τις φωτογραφίες σας, μπορείτε επίσης να τηρήσετε έναν προϋπολογισμό τραβώντας μόνοι σας φωτογραφίες. Με την εντυπωσιακή ποιότητα των καμερών smartphone σήμερα, μπορείτε ακόμη και τραβήξτε τις φωτογραφίες σας απευθείας από το τηλέφωνό σας χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα.

#2 – Προσκαλέστε τους πελάτες να υποβάλουν τις φωτογραφίες και τα βίντεό τους

Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή για όποιον αισθάνεται κατακλυσμένος με τη δημιουργία περιεχομένου. Αντί να προσπαθείτε να δημιουργήσετε μόνοι σας όλο το περιεχόμενο που χρειάζεστε, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία για να μοιραστείτε φωτογραφίες και βίντεο που έχουν δημιουργηθεί από τους πελάτες σας που δείχνουν την αγάπη τους για την επιχείρησή σας.

Για να συλλέξετε αυτό το περιεχόμενο, ενημερώστε ότι αναζητάτε υποβολές. Μπορείτε να το κάνετε αυτό δημιουργώντας μια ανάρτηση που ζητά υποβολές ή προσθέτοντας μια γραμμή στο βιογραφικό σας που καλωσορίζει τους πελάτες για να μοιραστούν τις φωτογραφίες και τα βίντεό τους για την ευκαιρία να προβληθούν. Πολλές επωνυμίες θα δημιουργήσουν ένα συγκεκριμένο hashtag μόνο για αυτόν τον σκοπό, καθιστώντας ακόμα πιο εύκολο για τους ανθρώπους να επικοινωνήσουν μαζί σας.

Το περιεχόμενο που δημιουργείται από τον χρήστη θα λειτουργήσει για εσάς με δύο σημαντικούς τρόπους.

Πρώτον, συλλέγετε περιεχόμενο για να το μοιραστείτε χωρίς να χρειάζεται να επενδύσετε τον πολύτιμο χρόνο και τα χρήματά σας στη δημιουργία του. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αξιοποιήσετε τη δημιουργικότητα, το ταλέντο και την αφοσίωση των προηγούμενων πελατών σας. Δεύτερον, αυτό θα σας βοηθήσει να διαδώσετε τη λέξη για την επιχείρησή σας. Οι άνθρωποι λατρεύουν να βλέπουν το περιεχόμενό τους να εμφανίζεται και συχνά μοιράζονται αναρτήσεις όπου μια επωνυμία τους φωνάζει. Αυτό θα βοηθήσει το περιεχόμενό σας να φτάσει στην οικογένειά τους, τους φίλους τους και όχι μόνο.

#3 – Διεξάγετε έναν διαγωνισμό ή ένα δώρο

Σε όλους αρέσει ένας καλός διαγωνισμός ή ένα δώρο, οπότε γιατί να μην αξιοποιήσετε αυτόν τον ενθουσιασμό για να ενισχύσετε την παρουσία σας στο διαδίκτυο; Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε τον αριθμό των ακολούθων σας (καθώς μπορείτε να συμπεριλάβετε την προϋπόθεση ότι πρέπει να σας ακολουθήσουν για να εγγραφείτε) καθώς και ένα αποτελεσματικό εργαλείο για να βελτιώσετε το ποσοστό αφοσίωσης σας.

Σκεφτείτε να ζητήσετε από τους ανθρώπους να απαντήσουν σε μια ερώτηση που αφορά την εταιρεία σας, όπως το αγαπημένο τους προϊόν. Μπορείτε επίσης να τους ζητήσετε να προσθέσουν ετικέτα σε έναν φίλο ή μέλος της οικογένειας ως τρόπο να προσεγγίσετε ακόμη περισσότερα άτομα.

Πριν ξεκινήσετε έναν διαγωνισμό ή ένα δώρο, αφιερώστε χρόνο για να εξετάσετε το κόστος έναντι του οφέλους. Θυμηθείτε, αυτό είναι ένα εργαλείο μάρκετινγκ και θα πρέπει να αξιολογείται ως προς την απόδοση της επένδυσης με τον ίδιο τρόπο. Δείτε το κόστος για την επιχείρησή σας για την εκτέλεση του δώρου (κόστος βραβείου και αποστολής) και τη δυνατότητα επιστροφής με τη μορφή νέων πελατών ή πωλήσεων. Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι έχει νόημα οικονομικά.

Αφού εκτελέσετε ένα δώρο, αναλύστε την επισκεψιμότητα που προκύπτει και το μετρήσιμο κέρδος που αποκομίσατε. Ορισμένα παραδείγματα στατιστικών στοιχείων που μπορεί να θέλετε να μετρήσετε περιλαμβάνουν τους αριθμούς πωλήσεων, τον αριθμό των νέων ακολούθων ή την επισκεψιμότητα που αναφέρεται στον ιστότοπό σας. Ικανοποίησε τις προσδοκίες σας; Αν όχι, ίσως θελήσετε να επανεξεταστείτε να κάνετε ένα ακόμη δώρο στο μέλλον.

8 αποτελεσματικές αναρτήσεις Instagram για επιχειρήσεις

#4 – Πίσω από τα Σκηνή

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν μια αίσθηση σύνδεσης. Είναι επίσης μια εξαιρετική ευκαιρία να εξατομικεύσετε την επωνυμία σας στα μάτια της κοινότητάς σας, επιτρέποντάς τους να αισθάνονται ότι «γνωρίζουν» εσάς και την επιχείρησή σας καλύτερα.

Ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε αυτή την αίσθηση σύνδεσης είναι παρέχοντας στους οπαδούς σας μια γεύση του τι συμβαίνει στα παρασκήνια της επιχείρησής σας. Μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να το κάνετε αυτό είναι να μοιράζεστε τους προβολείς των εργαζομένων (ναι, τα κατοικίδια σας μετράνε), μια περιήγηση στο γραφείο σας ή μια ματιά στη διαδικασία κατασκευής. Εάν η εταιρεία σας συμμετέχει σε μια ειδική εκδήλωση στον κλάδο σας, μοιραστείτε το κι εσείς! Για παράδειγμα, εδώ στο BlogPaws μοιραστήκαμε μερικές διασκεδαστικές φωτογραφίες και βίντεο από τα παρασκήνια ενώ παρακολουθούσαμε το SuperZoo.

Με τη σύνδεση με τους πελάτες σας, θα τους επιτρέψετε να αναπτύξουν μια συναισθηματική σύνδεση με την επιχείρησή σας. Αυτό μπορεί στη συνέχεια να καλλιεργηθεί για να οικοδομηθεί εμπιστοσύνη και πίστη. Επιτρέψτε στην προσωπικότητά σας να εμφανιστεί όπως και στις προσωπικότητες των υπαλλήλων σας και φροντίστε να διασκεδάσετε μαζί της!

#5 – Επισημάνετε την εργασία σας στην κοινότητα

Ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τις αναρτήσεις σας στο instagram για επαγγελματικούς λόγους είναι να μοιράζεστε τη δουλειά που κάνετε στην κοινότητα. Αυτό σας βοηθά να οικοδομήσετε αυτή τη συναισθηματική σύνδεση και να αποκαλύψετε την «καρδιά» πίσω από την επιχείρησή σας.

Συχνά οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν ένα αρνητικό στίγμα, το οποίο λέει ότι επικεντρώνονται αποκλειστικά στο τελικό αποτέλεσμα χωρίς να νοιάζονται για τους ανθρώπους στους οποίους πωλούν τα προϊόντα τους (ή τα κατοικίδια ζώα τους). Ωστόσο, αν σας δουν να κάνετε δωρεές σε τοπικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς ή να συμμετέχετε σε κοινοτικές εκδηλώσεις, η επιχείρησή σας γίνεται πιο προσωπική.

Φυσικά για να αναδείξεις την εμπλοκή σου πρέπει πρώτα να ασχοληθείς!

Αυτό είναι ένα σημαντικό κομμάτι του παζλ όταν πρόκειται για την εικόνα της επωνυμίας σας, κάτι που θεωρούμε ότι η βιομηχανία κατοικίδιων ζώων καταλαβαίνει καλύτερα από τους περισσότερους! Λάβετε υπόψη το κοινό-στόχο της επωνυμίας σας και τις αιτίες που τους ενδιαφέρουν. Για παράδειγμα, εάν πουλάτε ένα προϊόν που έχει σχεδιαστεί ειδικά για γάτες, μπορεί να θέλετε να επικεντρώσετε τις φιλανθρωπικές προσπάθειές σας σε φιλανθρωπικές οργανώσεις που βοηθούν τις γάτες.

#6 – Φροντιστήριο και επιδείξεις

Τα βίντεο πώς να αποδίδουν απίστευτα καλά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οπότε γιατί να μην φτιάξετε κάποια που τονίζουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας; Αυτό θα μπορούσε να είναι η κοινή χρήση πληροφοριών για την επωνυμία σας, η απάντηση σε ερωτήσεις στυλ «πώς να» από τους οπαδούς σας ή η ολοκλήρωση ενός DIY βήμα προς βήμα.

Για παράδειγμα, εάν είστε εταιρεία παιχνιδιών για σκύλους που πουλά διαδραστικά παιχνίδια για σκύλους και παζλ φαγητού, θα μπορούσατε να μοιραστείτε μια συνταγή που θα μπορούσε να βάλει στα παιχνίδια σας για κουτάβια παντού. Δύο εταιρείες κατοικίδιων ζώων που έχουν κατακτήσει πραγματικά αυτήν την ιδέα είναι η KONG και η WestPaw.

Σκεφτείτε τον ιδανικό πελάτη σας και τις ευκαιρίες που έχετε για να προσδώσετε αξία στη ζωή του. Αυτός ο τύπος περιεχομένου συχνά χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο για να δημιουργηθεί, ωστόσο είναι πιο πιθανό να μοιραστεί με φίλους και συγγενείς εάν εκτελείται σωστά.

#7 – Επισημάνετε τις διακοπές και τις γιορτές

Έχετε παρατηρήσει ποτέ πόσο ενθουσιάζονται οι άνθρωποι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όταν οι διακοπές είναι στον ορίζοντα; Μπορείτε να αξιοποιήσετε αυτόν τον ενθουσιασμό για να ενισχύσετε την παρουσία σας στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβάνοντας εποχιακές αναρτήσεις.

Είτε μοιράζεστε φωτογραφίες των προϊόντων σας ως δώρα κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο είτε υπογραμμίζετε το πάθος και τη δέσμευση πριν από την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, μπορείτε να διασκεδάσετε πολύ με τις γιορτινές αναρτήσεις σας. Μην ξεχνάτε ότι οι περισσότερες γιορτές προσφέρουν συγκεκριμένα hashtag για να βοηθήσουν το περιεχόμενό σας να προσεγγίσει ένα ευρύτερο κοινό. Αυτά κυμαίνονται από το εξαιρετικά γενικό #merrychristmas έως το πιο συγκεκριμένο #thanksgiving2022 ή τη δημιουργική #spookyseason.

Οι μεγάλες διακοπές δεν είναι οι μόνες ειδικές ημέρες που αξίζει να αναφερθούν. Υπάρχουν αμέτρητες «εθνικές γιορτές» για κάθε θέμα, κλάδο και πάθος. Ελέγξτε το Ημερολόγιο Εθνικής Ημέρας, μια διαδικτυακή πηγή αφιερωμένη στην κοινή χρήση των πολλών εθνικών ημερών, εβδομάδων και μηνών που υπάρχουν. Αναζητήστε ημέρες που ταιριάζουν στον συγκεκριμένο κλάδο σας και αξιοποιήστε τις για να δημοσιεύσετε έμπνευση. Για παράδειγμα, η Εθνική Ημέρα Σκύλων Διάσωσης στις 20 Μαΐου θα μπορούσε να είναι μια εξαιρετική πηγή κίνησης για να σας βοηθήσει να προσεγγίσετε τους ιδιοκτήτες σκύλων διάσωσης στην περιοχή σας, εάν αυτό είναι το ιδανικό κοινό σας.

#8 – Ανακοινώστε μια έκπτωση ή μια επερχόμενη εκδήλωση

Έχετε κάποια μεγάλη έκπτωση ή εκδήλωση που θα θέλατε να διαφημίσετε; Μην ξεχάσετε να αξιοποιήσετε τους λογαριασμούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να λάβετε την ανακοίνωση. Η ανάρτηση που οδηγεί σε μια πώληση ή μια εκδήλωση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε ενθουσιασμό καθώς «μετράτε αντίστροφα για τη μεγάλη μέρα» με τους ακόλουθούς σας.

Για τις πωλήσεις, προσφέρετε μια κλεφτή ματιά στο τι μπορούν να περιμένουν οι πελάτες σας. Αυτό όχι μόνο θα προσελκύσει τους ανθρώπους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σας καθώς περιμένουν με ανυπομονησία περισσότερες πληροφορίες, αλλά θα δημιουργήσει επίσης προσδοκία για την ίδια την πώληση. Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα θα οδηγήσει σε περισσότερη επισκεψιμότητα στην πώληση όταν έρθει εκείνη η ώρα. Τελικά, περισσότερη επισκεψιμότητα σημαίνει περισσότερες ευκαιρίες να μετατρέψετε τους ακόλουθούς σας σε πελάτες που πληρώνουν!

Θυμηθείτε, στο τέλος της ημέρας, δεν υπάρχουν δύο μικρές επιχειρήσεις κατοικίδιων ζώων ίδιες. Θέλετε οι λογαριασμοί σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να αντικατοπτρίζουν την εικόνα της επωνυμίας και την προσωπικότητά σας, γι‘ αυτό γίνετε δημιουργικοί.

Ό,τι κι αν αποφασίσετε να δοκιμάσετε, βεβαιωθείτε ότι παρακολουθείτε τα αποτελέσματά σας, ώστε να μπορείτε να αναλύσετε τι λειτουργεί ή όχι με το κοινό σας. Το μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι κάτι περισσότερο από το να αποφασίζεις και να δημιουργείς τις καλύτερες αναρτήσεις στο instagram για επιχειρήσεις. Θα πρέπει επίσης να αφιερώσετε χρόνο για να αναλύσετε τα αποτελέσματά σας για να μάθετε τι λειτουργεί με το κοινό σας, τι όχι και ποιες αλλαγές μπορούν να γίνουν για να βελτιώσετε την προσπάθειά σας προς τα εμπρός.

Αυτήν τη στιγμή χρησιμοποιείτε το Instagram για την επιχείρησή σας; Αν ναι, ποιες αναρτήσεις θεωρείτε ότι έχουν πολύ καλή απόδοση για εσάς; Ποιες ιδέες αναρτήσεων είστε ενθουσιασμένοι να δοκιμάσετε; Ενημερώστε μας στα σχόλια!

Σχετικά με τον Συγγραφέα: Britt Kasczak είναι ανεξάρτητος συγγραφέας και δημιουργός περιεχομένου με εμπειρία στο ψηφιακό μάρκετινγκ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εκτός από τη Διευθύντρια Περιεχομένου & SEO στο BlogPaws, έχει επίσης τα δικά της προσωπικά ιστολόγια Shed Happens, The Kas Pack και Lucifer the Rescue Pup. Όταν δεν εργάζεται, μπορεί να βρεθεί εθελοντής στον χώρο διάσωσης, να κάνει κάμπινγκ, πεζοπορία, κανό ή να περνά χρόνο με τα 3 σκυλιά και τις 2 γάτες της.

Schreibe einen Kommentar