8 βήματα για τη δημιουργία ενός σχεδίου δράσης για την επίτευξη των στόχων σας

0
8 βήματα για τη δημιουργία ενός σχεδίου δράσης για την επίτευξη των στόχων σας

Οι προπονητές και οι πόροι επιχειρήσεων συχνά εστιάζουν στη σημασία του καθορισμού στόχων, αλλά αυτό είναι μόνο μέρος ενός μεγαλύτερου θέματος. Ο καθορισμός των καλύτερων δυνατών στόχων για τη μικρή σας επιχείρηση κατοικίδιων ζώων δεν πρόκειται να σας βοηθήσει να πετύχετε εάν δεν κάνετε τίποτα μαζί τους. Χρειάζεστε ένα σταθερό σχέδιο δράσης για να πετύχετε στόχους.

Εάν αυτή είναι η πρώτη φορά που ακούτε για ένα επιχειρηματικό σχέδιο δράσης, μην ανησυχείτε. Σας καλύψαμε.

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα συζητήσουμε όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για τα σχέδια δράσης, συμπεριλαμβανομένων αυτών που είναι, γιατί είναι σημαντικά για την επιτυχία της επιχείρησής σας και πώς να δημιουργήσετε ένα βήμα προς βήμα. Λοιπόν, πιες έναν καφέ και πάμε στη δουλειά!

γυναίκα που εργάζεται σε φορητό υπολογιστή στον καναπέ με έναν σκύλο | 8 βήματα για τη δημιουργία ενός σχεδίου δράσης για την επίτευξη των στόχων σας

Τι είναι ένα σχέδιο δράσης;

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά – τι ακριβώς είναι ένα σχέδιο δράσης; Ένα σχέδιο δράσης είναι μια λεπτομερής λίστα των πόρων, των εργασιών και των βημάτων δράσης για την επίτευξη στόχων για την επιχείρησή σας. Είναι η συγκεκριμένη μέθοδος με την οποία σκοπεύετε να πετύχετε τους στόχους που έχετε θέσει για εσάς και την επιχείρησή σας.

Ενώ οι στόχοι προσδιορίζουν ΤΙ θέλετε να επιτύχετε, το σχέδιο δράσης σας περιγράφει ΠΩΣ να εκτελέσετε την απαραίτητη εργασία για να φτάσετε εκεί.

Τα στοιχεία ενός καλοσχεδιασμένου σχεδίου δράσης περιλαμβάνουν:

 • Συγκεκριμένοι και λεπτομερείς στόχοι
 • Οι εργασίες ή τα βήματα που απαιτούνται για την επίτευξη των στόχων σας, οργανωμένα με βάση την προτεραιότητα
 • Προθεσμίες για κάθε βήμα
 • Λίστα απαιτούμενων πόρων
 • Τρόποι για να μετρήσετε την πρόοδό σας και να ορίσετε σημεία ελέγχου

Εάν έχετε πολλά άτομα στην ομάδα σας, θα πρέπει επίσης να συμπεριλάβετε ποιο μέλος της ομάδας είναι υπεύθυνο για καθεμία από τις εργασίες στο σχέδιό σας. Αυτό όχι μόνο θα καταστήσει σαφές σε κάθε άτομο τι πρέπει να κάνει, αλλά θα επιτρέψει επίσης τη λογοδοσία εντός της ομάδας σας.

Γιατί είναι σημαντικό ένα σχέδιο δράσης για τη μικρή σας επιχείρηση κατοικίδιων ζώων;

Είτε είστε μια ομάδα 10 ατόμων είτε είστε ατομικός επιχειρηματίας, ένα σχέδιο δράσης είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την προώθηση της επιχείρησής σας. Σας δίνει την ευκαιρία να προσδιορίσετε τις στρατηγικές για την επίτευξη στόχων και στόχων, επιτρέποντάς σας να έχετε μια σαφή πορεία προς τα εμπρός.

Ένα καλά σχεδιασμένο σχέδιο είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να εξαλείψετε την πολυάσχολη εργασία. Αυτά είναι τα καθήκοντα που μας απασχολούν, μας κάνουν αφή σαν να εργαζόμαστε σκληρά χωρίς να μας προχωράμε πραγματικά στην επιχείρηση. Αντίθετα, μπορείτε να εστιάσετε την προσοχή σας (ή την προσοχή ολόκληρης της ομάδας σας) καθώς και τυχόν πόρους που έχετε διαθέσιμους στην επιχείρησή σας σε εργασίες που προσφέρουν την καλύτερη απόδοση της επένδυσής σας.

8 Βήματα για να δημιουργήσετε ένα σχέδιο δράσης για να επιτύχετε τους στόχους σας

Τώρα που έχουμε ορίσει ένα επιχειρηματικό σχέδιο δράσης και προσδιορίσαμε τους λόγους για τους οποίους πρέπει να σχεδιάζετε για να πετύχετε στόχους εντός της επιχείρησής σας, ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε! Εδώ είναι τα βασικά βήματα που απαιτούνται για να δημιουργήσετε ένα σχέδιο επιτυχίας στη μικρή σας επιχείρηση κατοικίδιων ζώων.

Βήμα πρώτο: Μπείτε στη σωστή νοοτροπία για τον προγραμματισμό

Πριν ξεκινήσετε οποιονδήποτε προγραμματισμό στην επιχείρησή σας, θα πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να βεβαιωθείτε ότι έχετε τη σωστή νοοτροπία. Αυτό σημαίνει να καθαρίσετε το μυαλό σας από αρνητικές σκέψεις και να περιορίσετε τις πεποιθήσεις σας. Θυμηθείτε τους λόγους Γιατί ξεκινήσατε την επιχείρησή σας, πόσα έχετε καταφέρει μέχρι τώρα και πόσο ικανοί είστε να συνεχίσετε να πετυχαίνετε σπουδαία πράγματα – γιατί είστε!

Εάν δυσκολεύεστε με αυτό το βήμα, μην φοβάστε να ζητήσετε βοήθεια. Αν είσαι στο δικό μας Κοινότητα Facebook BlogPaws, σας προσκαλούμε να μοιραστείτε τυχόν αγώνες που μπορεί να έχετε με αυτό εκεί. Χαιρόμαστε που είμαστε οι μαζορέτες σας, βοηθώντας σας να δείτε τα απίστευτα πράγματα που βλέπουμε οι υπόλοιποι όταν κοιτάμε την επιχείρησή σας.

Βήμα δεύτερο: Θέστε SMART στόχους

Πριν δημιουργήσετε ένα σχέδιο δράσης για την επίτευξη στόχων στην επιχείρησή σας, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι έχετε θέσει καλούς στόχους που θα σας βοηθήσουν να προχωρήσετε.

Ενώ υπάρχουν πολλές εξαιρετικές προσεγγίσεις καθορισμού στόχων στον επιχειρηματικό κόσμο, συνιστούμε ανεπιφύλακτα τη χρήση του Έξυπνος καθορισμός στόχων. Αυτό σημαίνει να θέτεις στόχους που είναι μικρόειρηνικός, Μευέλικτο, ΕΝΑεφικτό, Rρεαλιστική, και Τεπίκαιρος. Αποφύγετε αόριστους στόχους που καθιστούν αδύνατο να αναγνωρίσετε εάν σημειώνετε πρόοδο καθώς και αυτούς χωρίς καθορισμένη προθεσμία.

Ένα παράδειγμα ενός στόχου SMART θα ήταν:Θέλω να αυξήσω τη λίστα των συνδρομητών μου μέσω email κατά 100 άτομα μέχρι το τέλος του 1ου τριμήνου 2023, παρουσιάζοντας ένα νέο ηλεκτρονικό βιβλίο εκπαίδευσης κόλπων που θα προωθηθεί χρησιμοποιώντας ένα αναδυόμενο παράθυρο στον ιστότοπό μου.

Βήμα τρίτο: Δημιουργήστε μια λίστα εργασιών που απαιτούνται

Τώρα που προσδιορίσατε τον προορισμό σας, ήρθε η ώρα να καταλάβετε ποια βήματα θα χρειαστεί να κάνετε για να φτάσετε εκεί. Αυτό περιλαμβάνει την αναγνώριση καθεμιάς από τις μικρότερες εργασίες που θα χρειαστεί να ολοκληρώσετε για να εργαστείτε για τη μεγαλύτερη αποστολή σας. Θέλετε να αναλύσετε τη διαδικασία εργασίας για τον στόχο σας σε μικρές και εύκολες στη διαχείριση εργασίες.

Επιστρέφοντας στο προηγούμενο παράδειγμα στόχου μας για την ανάπτυξη της λίστας email μας, οι εργασίες σας μπορεί να μοιάζουν κάπως έτσι:

 • Επιλέξτε 15 διαφορετικά κόλπα εκπαίδευσης σκύλων για να συμπεριλάβετε στο eBook
 • Γράψτε πώς να εκπαιδεύσετε κάθε κόλπο βήμα προς βήμα
 • Τραβήξτε φωτογραφίες που παρουσιάζουν κάθε βήμα της εκπαίδευσης
 • Γράψτε μια εισαγωγή, περίληψη και σύντομο βιογραφικό για το eBook
 • Σχεδιάστε το eBook στο Canva, συγκεντρώνοντας όλες αυτές τις πληροφορίες μαζί
 • Επεξεργαστείτε το τελικό βιβλίο
 • Ζητήστε από έναν φίλο να αξιολογήσει το βιβλίο και να κάνει τις απαραίτητες ενημερώσεις
 • Ανεβάστε το ολοκληρωμένο eBook στον ιστότοπό μου
 • Δημιουργήστε ένα αναδυόμενο email εγγραφής που προωθεί το eBook χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα-πελάτη αλληλογραφίας μου
 • Μεταβείτε ζωντανά στον ιστότοπό μου με το αναδυόμενο παράθυρο

Σε αυτό το παράδειγμα, ίσως θελήσετε ακόμη και να αναλύσετε τις εργασίες που αφορούν το καθένα από τα 15 κόλπα ξεχωριστά, ειδικά αν είστε μέλος μιας ομάδας εκπαιδευτών σκύλων που εργάζονται μαζί σε αυτό το έργο. Αυτή μπορεί επίσης να είναι μια χρήσιμη προσέγγιση για όσους αγωνίζονται να παραμείνουν στην εργασία τους. Μπορεί να αποσπαστείτε όταν φωτογραφίζετε 15 κόλπα, ξεχνώντας να επιστρέψετε και να ολοκληρώσετε τα υπόλοιπα. Αλλά ένα μόνο κόλπο μπορεί να φωτογραφηθεί ταυτόχρονα, διασφαλίζοντας ότι έχει ολοκληρωθεί πριν προχωρήσετε.

Βήμα τέταρτο: Δώστε προτεραιότητα και οργανώστε τη λίστα σας

Υπάρχουν δύο διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να δείτε αυτό το βήμα ανάλογα με τους στόχους προς τους οποίους εργάζεστε. Εάν η λίστα εργασιών σας έχει μια σαφή διαδικασία βήμα προς βήμα, μπορείτε να οργανώσετε τη λίστα σας με βάση τη σειρά που χρειάζεστε για να την επεξεργαστείτε. Στο παράδειγμά μας, θα πρέπει να γράψετε το περιεχόμενο και να τραβήξετε φωτογραφίες για να μπορέσετε να ολοκληρώσετε το eBook σας και να το προωθήσετε στον ιστότοπό σας.

Ορισμένοι στόχοι θα έχουν πολλές διαφορετικές εργασίες που θα μπορούσαν να γίνουν με οποιαδήποτε σειρά, αρκεί να έχουν ολοκληρωθεί όλες μέχρι την καθορισμένη ημερομηνία για τον στόχο σας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, δοκιμάστε να ταξινομήσετε καθεμία από τις εργασίες σας με έναν αριθμό από το 1 έως το 5 με βάση το πόσο σημαντικές πιστεύετε ότι είναι για τον μεγαλύτερο στόχο. Οργανώστε τη λίστα εργασιών σας με όλα τα 1 (τα πιο σημαντικά) από την αρχή έως τα 5 (λιγότερο σημαντικά) στο τέλος.

Μια μακρά λίστα εργασιών που πρέπει να ολοκληρώσετε μπορεί να είναι συντριπτική. Με την οργάνωση και την ιεράρχηση της λίστας σας, διευκολύνετε πολύ το να δείτε ακριβώς πού πρέπει να εστιάσετε την προσοχή σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε να χάνετε χρόνο προσπαθώντας να καταλάβετε τι να δουλέψετε κάθε δεδομένη στιγμή.

Βήμα πέμπτο: Ορίστε εύλογες προθεσμίες

Διατηρήστε τον εαυτό σας σε καλό δρόμο καθώς εργάζεστε σε καθεμία από αυτές τις εργασίες με προθεσμίες. Βεβαιωθείτε ότι είστε ρεαλιστές όταν αποφασίζετε για τις προθεσμίες σας. Αυτό σημαίνει να αναγνωρίζετε και να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας σχετικά με το πόσο χρόνο πρέπει να αφιερώσετε για να το αντιμετωπίσετε. Για παράδειγμα, εάν έχετε μόνο 2 ώρες την εβδομάδα για να αφιερώσετε σε αυτόν τον στόχο, δεν θα ήταν ρεαλιστικό να περιμένετε να γράψετε όλο το περιεχόμενο και για τα 15 κόλπα την εβδομάδα 1.

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι είναι γενικά καλοί εμμένοντας σε ουσιαστικές προθεσμίες που επιβάλλονται από τον εαυτό τους. Αλλά αυτό είναι ένα σημείο στη διαδικασία όπου πρέπει να σκεφτείτε πώς λειτουργείτε καλύτερα. Εάν γνωρίζετε ότι η εξωτερική λογοδοσία είναι απαραίτητη, σκεφτείτε να συνεργαστείτε με έναν συνεργάτη λογοδοσίας για να διατηρήσετε ο ένας τον άλλον σε καλό δρόμο.

Βήμα έκτο: Καταχωρίστε όλους τους απαιτούμενους πόρους

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε όλα όσα θα χρειαστείτε για να ολοκληρώσετε κάθε εργασία. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει διαδικτυακά εργαλεία ή εφαρμογές τηλεφώνου, φυσικές προμήθειες, τη χρήση συγκεκριμένων τοποθεσιών ή τη βοήθεια βασικών ανθρώπων. Κάνοντας αυτό, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι έχετε όλα όσα χρειάζεστε πριν ξεκινήσετε μια εργασία βελτιώνοντας τόσο την παραγωγικότητά σας όσο και τις πιθανότητες επιτυχίας σας.

Επιστρέφοντας στο παράδειγμα του eBook εκπαίδευσης με κόλπα, η λίστα των πόρων σας μπορεί να περιλαμβάνει πράγματα όπως το Canva για δημιουργία eBook, έναν φωτογράφο για να σας τεκμηριώσει τη συνεργασία με τον σκύλο σας, τα στηρίγματα για τα κόλπα σας, τις εκπαιδευτικές λιχουδιές και ένα πρόγραμμα δημιουργίας αναδυόμενων παραθύρων.

γυναίκα που εργάζεται σε φορητό υπολογιστή στον καναπέ με καρφίτσα σκύλου | 8 βήματα για τη δημιουργία ενός σχεδίου δράσης για την επίτευξη των στόχων σας

Βήμα έβδομο: Δημιουργήστε ορόσημα ή check-in

Έχουμε ήδη διαπιστώσει κατά τον καθορισμό των SMART στόχων σας ότι πρέπει να είναι μετρήσιμοι. Αλλά δεν πρέπει να περιμένετε μέχρι την τελική προθεσμία για να ελέγξετε την πρόοδό σας. Αντίθετα, ορίστε ορισμένα ορόσημα ή check-in για να αξιολογήσετε πώς πάνε τα πράγματα. Για παράδειγμα, εάν εργάζεστε για έναν στόχο 90 ημερών, μπορεί να θέλετε να κάνετε check-in 30 ημερών.

Αυτές είναι καθορισμένες ώρες κατά τις οποίες πρόκειται να τραβήξετε ένα «στιγμιότυπο» της προόδου σας. Αυτό σημαίνει καταγραφή όλων των δεδομένων, των αναλυτικών στοιχείων και άλλων πληροφοριών που παρακολουθείτε για τον στόχο σας εκείνη τη στιγμή. Εάν εργάζεστε με έναν συνεργάτη λογοδοσίας, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα μοιραστείτε την πρόοδό σας μαζί του.

Βήμα όγδοο: Παρακολούθηση, ανάλυση και επανεκτίμηση σε κάθε check-in

Ένα σχέδιο δράσης για την επίτευξη ενός στόχου δεν είναι γραμμένο σε πέτρα. Μην καταγράφετε δεδομένα μόνο κατά τα check-in σας. Αντίθετα, θέλετε να εκμεταλλευτείτε αυτήν την ευκαιρία για να αναλύσετε αυτές τις πληροφορίες και να αποφασίσετε εάν τα σχέδια που έχετε θέσει λειτουργούν.

Εάν παρατηρήσετε ότι δεν προχωράτε τόσο γρήγορα όσο περιμένατε, αυτό δεν σημαίνει ότι αποτυγχάνετε. Μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχουν κάποιες μικρές αλλαγές που πρέπει να κάνετε για να βελτιώσετε την πρόοδό σας. Ή, στην άλλη άκρη του φάσματος, θα μπορούσε να σημαίνει ότι ο στόχος σας δεν ήταν αρκετά μεγάλος και ότι θα τον πετύχετε πολύ πριν από την καταληκτική ημερομηνία.

Μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ενημερώσετε τον στόχο ή το σχέδιο δράσης σας κατά τη διάρκεια ενός check-in περιλαμβάνουν:

 • Αλλαγή προθεσμιών
 • Προσθήκη, αφαίρεση ή τροποποίηση των βημάτων που προσδιορίσατε
 • Επικεντρώνοντας ξανά τις προτεραιότητές σας
 • Εναλλαγή ή προσθήκη στα δεδομένα που παρακολουθείτε
 • Επεξεργασία του ίδιου του στόχου

Μην ξεχνάτε να γιορτάζετε τις νίκες σας!

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να γιορτάσετε τυχόν επιτεύγματα ή πρόοδο στην πορεία. Μετά από όλα, έχετε δουλέψει σκληρά! Για όσους χρειάζονται λίγο κίνητρο για να τηρήσουν το σχέδιο δράσης τους, ίσως θελήσετε να ορίσετε ανταμοιβές για τα check-in σας, δίνοντας στον εαυτό σας την άδεια να αναγνωρίσει το έργο που έχετε ολοκληρώσει μέχρι εκείνο το σημείο. Αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη θετική νοοτροπία που απαιτείται για να συνεχίσετε να εργάζεστε προς τους μεγαλύτερους στόχους σας.

Έχετε κάποια διαδικασία που ακολουθείτε όταν σχεδιάζετε να πετύχετε στόχους; Αν ναι, θα θέλαμε να το ακούσουμε στα σχόλια!

Σχετικά με τον Συγγραφέα: Britt Kasczak είναι ανεξάρτητος συγγραφέας και δημιουργός περιεχομένου με εμπειρία στο ψηφιακό μάρκετινγκ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εκτός από τη Διευθύντρια Περιεχομένου & SEO στο BlogPaws, έχει επίσης τα δικά της προσωπικά ιστολόγια Shed Happens, The Kas Pack και Lucifer the Rescue Pup. Όταν δεν εργάζεται, μπορεί να βρεθεί εθελοντής στον χώρο διάσωσης, να κάνει κάμπινγκ, πεζοπορία, κανό ή να περνά χρόνο με τα 3 σκυλιά και τις 2 γάτες της.

Schreibe einen Kommentar