9 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΚΤΗΣΕΤΕ ΣΕ CMS του WORDPRESS

0
9 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΚΤΗΣΕΤΕ ΣΕ CMS του WORDPRESS

Όταν θα ξεκινούσατε το εγχείρημά σας πριν από μερικά χρόνια, πρέπει να είχατε κάποιες συγκεκριμένες ανάγκες που σας οδήγησαν να επιλέξετε ένα συγκεκριμένο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου. Αλλά τώρα, με την επιχείρησή σας να αναπτύσσεται και τις ανάγκες σας να έχουν αλλάξει με την τρέχουσα δυναμική της αγοράς, θέλετε κάτι περισσότερο. Ίσως, θέλετε περισσότερη λειτουργικότητα, καλύτερα θέματα και γραφικά στοιχεία ή απλά έναν πιο προηγμένο ιστότοπο. Έτσι, είναι η κατάλληλη στιγμή για να προχωρήσετε σε αναβάθμιση και αν έχετε δημιουργήσει τον ιστότοπό σας στο Drupal, πιθανότατα θέλετε να μεταφέρετε το Drupal στο WordPress.

Υπάρχουν πολλά καλά συστήματα διαχείρισης περιεχομένου που το καθένα έχει τα δικά του οφέλη, αλλά το WordPress είναι πολύ μπροστά από τον ανταγωνισμό. Χιλιάδες εταιρείες, μεγάλες και μικρές, σε ολόκληρο τον κλάδο χρησιμοποιούν αυτήν την πλατφόρμα για τη λειτουργία των ιστοσελίδων τους. Δεν είναι περίεργο που το προτείνουν οι προγραμματιστές ιστότοπων και οι έμποροι. παρέχει αμέτρητα πλεονεκτήματα στους χρήστες του – ανοιχτού κώδικα, έρχεται με πολλά θέματα και πρόσθετα, έχει μια τεράστια κοινότητα χρηστών και προγραμματιστών που εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για να το κάνουν ακόμα καλύτερο και μπορεί να καλύψει κάθε ανάγκη ιστότοπου και να ταιριάζει σε κάθε επιχείρηση.

Υπάρχει εδώ και χρόνια

Το WordPress υπάρχει εδώ και πολύ καιρό τώρα. ξεκίνησε το 2003 ως πλατφόρμα blogging. Έχει πλέον εξελιχθεί σε ένα πλήρες σύστημα διαχείρισης περιεχομένου και έχει γίνει η προεπιλεγμένη επιλογή για όλους. Με τη ραγδαία αύξηση της δημοτικότητάς του, προορίζεται να διατηρήσει την ηγετική του θέση στο εγγύς μέλλον, επομένως είναι καλύτερο να μεταναστεύσει εγκαίρως.

Είναι απλό

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα της χρήσης του WordPress είναι ότι είναι πολύ απλό. Πολλοί χρήστες του Drupal και του Joomla τα βρίσκουν πολύ περίπλοκα και δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν ή να χειριστούν ορισμένες λειτουργίες. Από την άλλη, το WordPress, παρά τις πολλές προηγμένες δυνατότητες του, είναι αρκετά εύκολο στη χρήση. Βασίζεται στην έννοια του WYSIWYG, οπότε αν είστε ικανοί στη δημιουργία ενός εγγράφου word, μπορείτε σίγουρα να δημιουργήσετε μια ιστοσελίδα ή μια ανάρτηση ιστολογίου. Και, χωρίς να απαιτείται κωδικοποίηση, σπάνια θα χρειαστείτε προσλάβετε έναν προγραμματιστή WordPress.

Τεράστιο Οικοσύστημα

Το οικοσύστημα του WordPress είναι τεράστιο και μπορείτε να κάνετε σχεδόν ό,τι θέλετε να κάνετε με τον ιστότοπό σας. Από το να έχετε ένα διακριτικό θέμα μέχρι να βελτιώσετε τη λειτουργικότητά σας και το SEO, όλα είναι δυνατά με το WordPress. Με την τεράστια κοινότητα χρηστών και προγραμματιστών, προηγμένες λειτουργίες γύρω από το CMS αναπτύσσονται καθημερινά. Με χιλιάδες θέματα και πρόσθετα, υπάρχουν απεριόριστες δυνατότητες προσαρμογής.

Μια ενεργή και ακμάζουσα κοινότητα

Ένα σημαντικό πρόβλημα με πολλά CMS είναι η αδυναμία εύρεσης βιώσιμων λύσεων στα προβλήματά σας. Η δημιουργία μιας κοινότητας τόσο μεγάλης όσο αυτή του WordPress είναι αδιανόητη για άλλες πλατφόρμες και επομένως, δεν μπορείτε να περιμένετε να λάβετε την υποστήριξη που λαμβάνετε εδώ. Οι διαρκώς ενεργές ομάδες υποστήριξης είναι πάντα έτοιμες να σας βοηθήσουν με οποιοδήποτε ζήτημα μπορεί να έχετε.

Είναι δωρεάν

Ενώ τα περισσότερα άλλα CMS χρεώνουν χρήματα, το WordPress είναι εντελώς δωρεάν. Η μηδενική αρχική επένδυση έχει δελεάσει πολλές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να έρθουν στο προσκήνιο καθώς εκείνες με περιορισμένο προϋπολογισμό δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να εγγραφούν σε ακριβές πλατφόρμες σχεδιασμού ιστοσελίδων. Αν και υπάρχουν πρόσθετα premium πρόσθετα και θέματα, ο δωρεάν κατάλογος έχει περισσότερες από αρκετές επιλογές για να καλύψει τις ανάγκες όλων. Είναι ένας βασικός λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι μεταφέρουν το Drupal στο WordPress.

Ευστροφία

Αν και το WordPress ξεκίνησε ως πλατφόρμα bloggers, έχει κάνει γρήγορα βήματα με τα χρόνια για να εξελιχθεί σε μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα δημιουργίας ιστού. Όλο και περισσότεροι χρήστες στρέφονται προς αυτό λόγω της ευελιξίας του. Η ενημέρωση και η αναβάθμιση είναι πολύ εύκολη και δεν χρειάζεται να έχετε ξεχωριστές πλατφόρμες για τον ιστότοπό σας και για τη δημοσίευση των ιστολογίων σας.

Ενσωμάτωση ηλεκτρονικού εμπορίου

Μόλις πριν από λίγα χρόνια, θα έπρεπε είτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο βασικό πρότυπο είτε κάποιον ιστότοπο που φιλοξενεί το ηλεκτρονικό εμπόριο για να δημιουργήσετε το κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου σας και θα χρειαζόσασταν ακόμη και έναν ειδικό για να καταλάβετε την πολυπλοκότητα της λειτουργίας του. Αλλά με το WordPress, μπορείτε εύκολα να ενσωματώσετε το σύστημα ηλεκτρονικού εμπορίου στον ιστότοπό σας. Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε πλατφόρμες όπως το WooCommerce, μπορείτε να το ενσωματώσετε πλήρως στον ιστότοπό σας.

Φιλικό προς κινητά

Εάν θέλετε ο ιστότοπός σας να είναι συμβατός με διαφορετικές συσκευές και μεγέθη οθόνης, θα πρέπει να έχετε μια ανταποκρινόμενη σχεδίαση. Καθώς περισσότερες από τις μισές αναζητήσεις στον ιστό γίνονται σε smartphone, είναι επιτακτική ανάγκη να έχετε ένα φιλικό προς κινητά σχεδιασμό για να προσφέρετε μια ευχάριστη εμπειρία χρήστη. Τα περισσότερα θέματα WordPress είναι από προεπιλογή φιλικά προς κινητά. Επίσης, με ένα απλό κλικ ενός κουμπιού, μπορείτε να αποκτήσετε την πιο πρόσφατη έκδοση.

Έτοιμο για SEO

Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης είναι μια ζωτική πτυχή της δημιουργίας ιστοτόπων και το WordPress, με τις ενσωματωμένες δυνατότητες του, ξεχωρίζει από αυτή την άποψη. Επίσης, υπάρχουν πολλά πρόσθετα για να βελτιώσετε το SEO σας. Αν και η εξειδικευμένη βελτιστοποίηση του ιστότοπού σας είναι απαραίτητη, οι ενσωματωμένες λειτουργίες SEO βοηθούν πολύ στην απόκτηση καλής κατάταξης στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Έτσι, όπως έχουμε ήδη δει, υπάρχουν αρκετοί λόγοι μεταφέρετε το Drupal στο WordPress.

Schreibe einen Kommentar