Hélène Druvert & «Paris Up, Up and Away» – Library Mice

0
Hélène Druvert & «Paris Up, Up and Away» – Library Mice

ζευγάρι supupawayΚάντε μια νυχτερινή πτήση στον ουρανό του Παρισιού δίπλα στον Πύργο του Άιφελ και απολαύστε τα εκπληκτικά αξιοθέατα. Από τις γέφυρες του Σηκουάνα μέχρι την Παναγία των Παρισίων, από την Όπερα μέχρι τα διάσημα πολυκαταστήματα του Παρισιού, Το Paris Up and Away (Το Παρίσι πετάει μακριά, μετάφραση Jill Phythian) είναι το ντεμπούτο εικονογραφημένο βιβλίο της Hélène Druvert και είναι ένας καλός για το Ville Lumière, την εκπληκτική αρχιτεκτονική του και την ομορφιά και την κομψότητα που βρίσκετε σε κάθε γωνιά του. Ο Druvert χρησιμοποιεί τεχνικές κοπής με λέιζερ για να δημιουργήσει υπέροχα παριζιάνικα ταμπλό που είναι γεμάτα από περίπλοκες λεπτομέρειες. Η περιορισμένη παλέτα του μαύρου, του λευκού και του μπλε/γκρι αυξάνει τα περίτεχνα χαρτοκοπτικά και το αποτέλεσμα είναι αρκετά εντυπωσιακό. Το Paris Up and Away είναι ένα Μια λεπτή εισαγωγή στα αξιοθέατα και τα μνημεία του Παρισιού για παιδιά, και απαραίτητη για τους λάτρεις της τέχνης από χαρτί γενικά και ειδικότερα των lasercuts.

Χάρηκα όταν η Hélène Druvert συμφώνησε να απαντήσει σε μερικές ερωτήσεις σχετικά Paris Up, and Away και το έργο της γενικότερα.


AQ & A

με την Hélène Druvert

helenedruvert

Paris Up, Up and Away είναι το πρώτο σας παιδικό βιβλίο με εικόνες. Θα μπορούσατε να μας πείτε περισσότερα για το ιστορικό σας;

Τα τελευταία δέκα χρόνια εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας σχεδιαστής υφασμάτων. Σχεδιάζω οικιακά υφάσματα, παιδικά ρούχα κ.λπ. Όμως τα τελευταία χρόνια ανακάλυψα τη χαρτοκοπτική και σταδιακά άρχισα να επικεντρώνομαι ξανά στην εικονογράφηση.

(Έργο της Hélène για τη διάσημη γαλλική μάρκα παιδικών ενδυμάτων Jacadi)

Τι σας έκανε να αποφασίσετε να δημιουργήσετε ένα βιβλίο που θα εστιάζει στο Παρίσι και ειδικότερα στον Πύργο του Άιφερ;

Όταν ανακάλυψα την τέχνη της χαρτοκοπτικής, άρχισα αυθόρμητα να δημιουργώ εικονογραφήσεις του Παρισιού, πιθανώς επειδή έμενα εκεί και μου πρόσφερε μια πληθώρα έμπνευσης όσον αφορά το σχέδιο. Ως εκ τούτου, το θέμα αυτού του πρώτου βιβλίου λίγο-πολύ επιβλήθηκε, καθώς είχα ήδη πολλές ιστορίες να πω για την πόλη.

Παρίσι6 Παρίσι5

Το Παρίσι φημίζεται για την υπέροχη και ιδιαίτερα λεπτομερή αρχιτεκτονική του με τα περίπλοκα στολίδια: τον Πύργο του Άιφερ φυσικά, αλλά και τους τρούλους, τις γέφυρες κ.λπ. Άρα ήταν αρκετά δύσκολη η εργασία σε αυτή τη μορφή;

Δεν ήταν πολύ δύσκολο γιατί γνωρίζω την πόλη τόσο καλά και είχα μεγάλη εμπειρία σχεδιάζοντας την. Λατρεύω την τεχνική lasercut γιατί μου επιτρέπει να απλοποιώ τα σχέδιά μου και να επικεντρώνομαι στις πιο σημαντικές και διακοσμημένες λεπτομέρειες της αρχιτεκτονικής.

Παρίσι2 Παρίσι 1

Επηρέασε η μορφή ποια ορόσημα περιλαμβάνονται στο βιβλίο;

Ναι, για τη σελίδα που περιλαμβάνει την Όπερα. Ολόκληρο το κτίριο δεν ταίριαζε στην οριζόντια μορφή της σελίδας και γι‘ αυτό αποφάσισα να συμπεριλάβω μόνο ένα μικρό τμήμα της οροφής του.

paris_opera_garnier paris-garnier

όπερα γκαρνιέ

Υπάρχουν άλλα εικονογραφημένα βιβλία ως μέρος των προσεχών έργων σας;

Ναί, Δέρμα Γαϊδάρου (Donkeyskin), ένα πολύ δημοφιλές παραμύθι στη Γαλλία, που κυκλοφορεί τον Νοέμβριο στη Γαλλία και στο οποίο χρησιμοποίησα τις ίδιες τεχνικές κοπής όπως στο Παρίσι πάνω και μακριά. Αντίο Παρίσι, γεια σκοτεινό δάσος, κάστρα και μαγεία!

πεδανός

Έχω επίσης ένα αναδυόμενο βιβλίο για τις βασίλισσες και τις πριγκίπισσες που έχουν αφήσει το στίγμα τους στην ιστορία, χρησιμοποιώντας περικοπές λέιζερ, το οποίο κυκλοφορεί αυτόν τον μήνα. Τέλος έχω και μια προσαρμογή του Το φαντασμα της ΟΠΕΡΑΣ για παιδιά, που έρχεται ως σετ Βιβλίου & CD και κυκλοφορεί και στα αγγλικά και στα γαλλικά αυτόν τον μήνα.

druvert_opera druvert_reines

****

Ευχαριστώ Ελένη!

Paris Up, Up and Away κυκλοφορεί τώρα και κυκλοφορεί από τις Thames & Hudson.

Πηγή: αντίγραφο κριτικής από τον εκδότη

Schreibe einen Kommentar